06-le suuremad kolvid?
06-le suuremad kolvid?
-
tTauri2106
- Foorumi kasutaja
- Autod: Opel ja 2106
06-le suuremad kolvid?
Tere. Selline kysimus et kas 06-le on voimalik 82.0 m]]dus kolbe sisse panna?
-
iIngmarSid
- Ladaklubi Liige
- Autod: 21011 avtoexport
Põhimõtteliselt on võimalik. Aga siin on mõned nüansid, kindlam värk on kasutada 06 algus aastate plokki, siis olid silindri seinad paksemad, teine asi muidugi selles, et kui palju silinder väljastpoolt ajaga on roostetanud.
Miks plaan 82 kolbe kasutada, kas plokk nii kulunud või lihtsalt soov kubatuuri juurde saada?
Miks plaan 82 kolbe kasutada, kas plokk nii kulunud või lihtsalt soov kubatuuri juurde saada?
overkill is just about enough
-
iIngmarSid
- Ladaklubi Liige
Võta mootor lahti ja vaata üle kas on üldse vaja puurida. Kui puurida, siis ma arvan, et mõtekas lasta järgmisse rem mõõtu, mis sobib. Mootori tuunimiseks on mitmeid erinevaid võimalusi. Vaata näiteks kasutajate autode teemasid, sealt peaks ühte koma teist välja tulema, kuidas keegi teinud ja mis nippe kasutanud.
Mina isiklikult jätaks selle 82 kolvi peale puurimise ainult selleks variandiks kui plokk juba nii ära puuritud või kulunud, et muud võimalust enam ei ole.
Mina isiklikult jätaks selle 82 kolvi peale puurimise ainult selleks variandiks kui plokk juba nii ära puuritud või kulunud, et muud võimalust enam ei ole.
-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
jäärajaks piisab heas korras mootor surveastmega 9-10 tavanukk, tavakarpa, tavakolled.
kõik peab toimima ja vastama tehase tolerantsidele mis mootoril sees on.
väga palju olulisem tuunitud mootorist on hea süütesüsteem ja hea karbuss.
oluliselt mõtekam on investeerida veljed+ parimad rehvid + 4,3 reduktor+ diffrilukk!
Summutil võib ära vahetada viimase püti - jämedamaks pole vaja teha tavanukiga!
kõik peab toimima ja vastama tehase tolerantsidele mis mootoril sees on.
väga palju olulisem tuunitud mootorist on hea süütesüsteem ja hea karbuss.
oluliselt mõtekam on investeerida veljed+ parimad rehvid + 4,3 reduktor+ diffrilukk!
Summutil võib ära vahetada viimase püti - jämedamaks pole vaja teha tavanukiga!
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
"90 percent of carb problems are ignition related.."
-
iIngmarSid
- Ladaklubi Liige
Olaafi jutt pretendeerib 100% tõele, lisaksin veel nii palju eelmainitud komponentidele, et hea vedrustus on samuti edu võti.
Heaks näitkes võib tuua siin minu kopikat, mis on sel hooajal võistlussõite teinud sisupoolest teadmata 1300 mootoriga, paigaldatud on el süüde ja korralik Solex karbuss. Masinal on diffrilukk, head amordid, väga head rehvid ja tegemist on radadel väga konkurentsivõimelise pilliga.
Heaks näitkes võib tuua siin minu kopikat, mis on sel hooajal võistlussõite teinud sisupoolest teadmata 1300 mootoriga, paigaldatud on el süüde ja korralik Solex karbuss. Masinal on diffrilukk, head amordid, väga head rehvid ja tegemist on radadel väga konkurentsivõimelise pilliga.
-
tTauri2106
- Foorumi kasutaja
- Autod: Opel ja 2106
Hommikut kõigile. Eile õhtul mõõtsin surved ära ja kõik pütid näitasid veidi üle kümne seega sellega kõik korras. Kaks nädalat tagasi ostsin codevaruosast 06-e karpa rem.komplekti ja vahetasin karpas kõik düüsid ära peale seda kadus toores,küünlad mustad ja tyhikäiku õieti polnud. Eile siis võtsin uuesti karpa lahti ja mis väja tuli: I kambri düüs oli rem.komplektis 130 ja II kambri oma 140 kuigi 130 oli suurema auguga kui 140(minu meelest täielik praht). Panin vanad tagasi ja kõik korras. Tekkis veel kysimus:kas mootorikett saab nii venind olla et on hammas või pool vale?
-
dD.M.Pajula
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada 2101
Kui kuvaldaga sisse koputada ei õnnestu, siis kuhugi karterisse need ikka mahutabD.M.Pajula kirjutas:Ei tea kas teemakohane aga väike küsimus, kas 06 plokki (79mm) mahuvad 79,4 kolvid või peab puurima. Algaja veel sellelala.

Esimese asjana tuli järgnev video meelde:
https://www.youtube.com/watch?v=fJIjoE27F-Q
PS: Ei mahu
-
dD.M.Pajula
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada 2101