Vabakäigusidur?

Vabakäigusidur?

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
e
Est_Rafel
Foorumi kasutaja
Autod: Toyota Camry 2002, Vaz 01-72`

Vabakäigusidur?

Postitus Postitas Est_Rafel »

Tervist!

Probleem järgmine, kopikas keeldub käima minemast. Seisis nädalake ning minnes käima panema, läheb süüde sisse, aga starter ei tee häältki. Mõeldud tehtud, kontrollisin kas vool starterini jõuab, samuti kontrollisin voolu jõudmist tõmbereleeni (eraldi akule tõmmates hakka starter undama). Seega peaks ju viga olema kuskil mujal- väntvõlli starter ringi ei tundu ajavat, seega peaks olema viga vabakäigusiduris?

Siit ka siis küsimus, pole seda remontinud vms. Millest alustada ning mis vajamineva hind võib olla?
Vastajatele tänud ette!
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Kui sa m6tled starteri pendiksit, siis selle rikke korral hakkab alguses starter katkendlikult vedama ja hiljem ei vea yldse. Starteri hääl peaks selgelt kuulda olema, kuid mootorit ringi ei vea.

Ma arvan et pigem viga t6mberelees, v6i stertetli lylituskahvlis. Starter maha ja laiali, siis asi selge.
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
l
LandDragon
Foorumi kasutaja
Autod: MB C220 Avantgarde '10
Kontakt:

Postitus Postitas LandDragon »

Kui relee klõps käib, aga midagi ei juhtu, siis ma panustaksin tõmberelee peale.
Mingi 5 aastat tagasi läks mul esimest korda katki ja nüüd vahetan umbes iga aasta, ei tea, mis jama on, aga igakord samad tunnused.
e
Est_Rafel
Foorumi kasutaja
Autod: Toyota Camry 2002, Vaz 01-72`

Postitus Postitas Est_Rafel »

Starter sai maha võetud ning vaadatud, midagi valesti ei täheldanud küll olevat. Läksin siis kohalikku varuosapoodi, et tõmbereleed osta, kuid mida ei olnud oli mulle sobiv tõmberelee (kolmnurkse tallaga, kinnitus ``väljas``).
Ehk on kellelgi.

Pilt
l
LandDragon
Foorumi kasutaja
Autod: MB C220 Avantgarde '10
Kontakt:

Postitus Postitas LandDragon »

Kui viga tõmberelees, siis viga ei täheldagi. Mul on pea iga kord veel nii olnud, et kui starteri maha kakun ja proovin, siis kõik töötab laitmatult ja kui kokku laduda, siis on jälle katki.
Vasta