Treileri rent.

Treileri rent.

Kust saab mis-iganes-asja? Kes teeb mis-iganes-tööd?
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja
Autod: Subaru Impreza WRX STI, Lada Samara Rally 1600 109 KW/194N/m

Treileri rent.

Postitus Postitas Tan »

Kui kellegil vaja auto vedada ja sellks puudub treiler siis võite minu käest rentida:D
Hind kokkuleppel, aga mitte eriti kirves:rolleyes

051 456 98

Tanel
w
wax
Foorumi kasutaja
Autod: Ladasid enam pole
Kontakt:

Postitus Postitas wax »

Originally posted by Tan
Vints on, aga sürry ei saa aru mida mõtled laibaka all?!
Laibakas - väike veoauto, millel on kabiin ja kabiini taha tagasilla kohale sõidab/tõmmatakse veetav auto.

Pilt
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Tan »

Ei ole laibakas, see kaheteljeline haagis, vints on peal, aga asi selles et mõni laiem auto sinna peale ei mahu kuna treila ise veits kitsavõitu sai:regan
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Autod: LADAd ca 60tk+1
Kontakt:

Postitus Postitas Ardi Soovik »

Haagis täismassiga üle 750kg,eeldab E kategooria lubade olemasolu ja vedukautot millele teh.passis on sellise kaalukategooria haagist taha lubatud.
Samas pole treileril veetavale autole vaja ei kindlustust ega juhti ja auto ise võib olla ka pukseerimiskõlbmatu.
Aga huvi pärast küsin mis ööpäeva rent maksab.Olen 2 korda rentinud treilerhaagist ja äkki tuleb kunagi veel vajadus.
Müüa küttepuid,osutan veoteenust 3t kandevõimega kalluriga.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Tan »

Ööpäev kui ise Sauele järgi tuled ja tagasi tood maksab 250 eeki:rolleyes
r
rs racing
Suletud kasutaja

Postitus Postitas rs racing »

Algselt postitas: Ardi Soovik
Haagis täismassiga üle 750kg,eeldab E kategooria lubade olemasolu ja vedukautot millele teh.passis on sellise kaalukategooria haagist taha lubatud.
Samas pole treileril veetavale autole vaja ei kindlustust ega juhti ja auto ise võib olla ka pukseerimiskõlbmatu.
Aga huvi pärast küsin mis ööpäeva rent maksab.Olen 2 korda rentinud treilerhaagist ja äkki tuleb kunagi veel vajadus.
Natuke lisaks, uurisin seda põhjalikult:

Saab treilaga sõita ka B katiga juhul, kui treileri registrimass on väiksem, kui vedava auto tühimass ning mõlema registrimassid ei ületa 3500 kg. Näiteks: treila reg. mass 1480 kg, Maxima tühimass 1650, reg massid kokku (1480 + 2005 = 3485) Seega pane aga sappa ja anna B katiga tuld! Vähemalt nii mulle ARK-st vastati.
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

No kui seda lugu uskuda, siis asjad ikka nii lihtsad ei ole -> http://www.postimees.ee/290204/lisad/autoextra/127343.php
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
t
Taavi
Foorumi kasutaja
Autod: e39 523, e30 335

Postitus Postitas Taavi »

No kui seda lugu uskuda, siis asjad ikka nii lihtsad ei ole -> http://www.postimees.ee/290204/lisad/au ... 127343.php
Uhh see lugu võttis silme eest kirjuks. Tundub veidi kahtlane siiski, et B-katiga võiks treileriga teist autot vedada. Muidu see oleks jube hea, mind hetkel väga huvitab see teema just. Keegi teadjamees võiks sõna maha panna.
14.077@159.20
j
jeejee
Foorumi kasutaja
Autod: 21051

Postitus Postitas jeejee »

minul on siksi passis kirjas, et piduriteta võib haagise lubatud suurim mass olla 300 kg ja piduritega 600 kg. camryl on mul passis siis vastavalt 500 kg ja 1500 kg. see nagu peaks välistama üldse mingi treileri veo, vähemalt ilma piduriteta. :(:(
r
rs racing
Suletud kasutaja

Postitus Postitas rs racing »

Algselt postitas: jeejee
minul on siksi passis kirjas, et piduriteta võib haagise lubatud suurim mass olla 300 kg ja piduritega 600 kg. camryl on mul passis siis vastavalt 500 kg ja 1500 kg. see nagu peaks välistama üldse mingi treileri veo, vähemalt ilma piduriteta. :(:(
Näiteks see Camry juhus: 1500-st haagist tohid vedada. No ja kui haagise reg mass on näiteks 1500 kg ja Camry tühimass 1501 kg, siis ju tohib? Ja kui Camry kaalub reg massi järgi näiteks 2000 kg, siis ju alla 3500 kg (ehk võrdne) Ja treiladel tavaliselt pidurid ka. No ja treila tühimass näiteks 500 kg ja kandevõime 1000 kg. Rallika jaoks täpselt paras ja kõik seaduslik.

Tore, kui keegi, kes 100 % asja jagab, siis kommenteeriks...
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Tan »

T RS Racing
Algselt postitas: jeejee
Näiteks see Camry juhus: 1500-st haagist tohid vedada. No ja kui haagise reg mass on näiteks 1500 kg ja Camry tühimass 1501 kg, siis ju tohib? Ja kui Camry kaalub reg massi järgi näiteks 2000 kg, siis ju alla 3500 kg (ehk võrdne) Ja treiladel tavaliselt pidurid ka. No ja treila tühimass näiteks 500 kg ja kandevõime 1000 kg. Rallika jaoks täpselt paras ja kõik seaduslik.

Tore, kui keegi, kes 100 % asja jagab, siis kommenteeriks...
Siin minuteada mängib rolli telgede arv. Kui on treileril 1 paar rattaid (2ratast) siis vastab RS Racingu jutt tõele ja võib käruga sõita, aga kui treila on kahe sillaga ehk nelja rattaga siis see välistab B-kategooria lubadega sõitmise täielikult. Aga samas mina asja 100% ei jaga vaid sellist seadust kuulsin koolis ühelt õppejõult.
j
jeejee
Foorumi kasutaja
Autod: 21051

Postitus Postitas jeejee »

kusjuures mina olen täpselt sama moodi aru saanud, et üheteljeline B kat ja kahe teljeline kindlasti BE kat. Tani käru kahe teljeline.
w
wax
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Postitus Postitas wax »

Originally posted by jeejee
kusjuures mina olen täpselt sama moodi aru saanud, et üheteljeline B kat ja kahe teljeline kindlasti BE kat. Tani käru kahe teljeline.
Vahet ei ole, mitu telge haagisel on. Kui vedaja ning treileri täismasside summa jääb alla 3500kg, siis võib B-katiga vedada. Samas ei tohi vedaja tühimass olla väiksem treileri täismassist. Nii lihtne see ongi.

http://www.respo.ee/n6uded.html
w
wax
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Postitus Postitas wax »

Originally posted by RS Racing
Just täpselt niimoodi ongi! :D
v
vinge
Suletud kasutaja

Postitus Postitas vinge »

Algselt postitas: RS Racing
Natuke lisaks, uurisin seda põhjalikult:

Saab treilaga sõita ka B katiga juhul, kui treileri registrimass on väiksem, kui vedava auto tühimass ning mõlema registrimassid ei ületa 3500 kg. Näiteks: treila reg. mass 1480 kg, Maxima tühimass 1650, reg massid kokku (1480 + 2005 = 3485) Seega pane aga sappa ja anna B katiga tuld! Vähemalt nii mulle ARK-st vastati.
Tooks siinkohal veidi selgust antud küsimuses.

Esiteks eraldame kahte mõistet kerghaagis ja haagis.

Haagise kategooriad sõltuvad haagise täismassist (haagise kandevõime koos haagise omakaaluga). Kerghaagis on kuni 750kg täismassiga ja võib sõita juhiloa B-kategooriat omades olenemata sildade arvust.

Juhtimisõigused:

Juhiloa B kategooria - auto koos haagisega (võib olla ka piduritega haagis kogukaaluga üle 750 kg) kui autorongi registrimass ei ületa 3500 kg ja haagise registrimass ei ületa vedava auto tühimassi.

Juhiloa C kategooria - veoste veoks ettenähtud auto koos kerghaagisega (s.o.haagis kogukaaluga kuni 750 kg) kui auto või autorongi registrimass on üle 3500 kg.

Juhiloa D kategooria - sõitjate veoks ette nähtud auto (üle 8 istekoha lisaks juhikohale) koos kerghaagisega.

Juhiloa E kategooria (s.h. BE,CE,DE)- auto koos haagisega, mille registrimass on suurem B,C või D kategooriaga lubatust.
l
Laurimetall
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061

Postitus Postitas Laurimetall »

Kas keegi Gaz 53 kasti pole zigullile mingit üles sõidu trambliini teinud C1 kategooria see kah nagu treila. Ise olen kuulnud ,et kerghaagise mass koos koormaga ei tohi ületada 750kg ja auto enda mass ei tohi olla üle 3500kg ning ka nende masside summa ei tohi olla üle 3500 kg . Kui vedada haagidt ,mille kogumass on üle 750 on vaja E kategooria luba . NB!! piduriteta haagis ei tohi kunagi ületada vedava sõiduki massi. 500 kg kaaluva autoga ei tohi vedada täielikult koormatud kerghaagist .Vaevalt ,et kellegil on selline.
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Tan »

2 teljeline, täismass 2000 , tühimass 400, kandevõime 1000 ja registrimass 1400 kui see kedagi huvitab!
Kasutaja avatar
Tan
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Tan »

Treila ikka olemas mul, kui kellegil vaja antke teada. Hind on 200 eeki päev, asub ikka Sauel;), kui on lühem ots siis ka hind odavam.

51 456 98
i
ivar
Suletud kasutaja

Postitus Postitas ivar »

Pooleldi teemasse - Tani treiler on kül hea ja kena, aga minu jaoks
natuke kaugel. Kas keegi tartu kandis sellist poolikut treilat ka rendib, kuhu auto 1 ots peale käib? Oleksin huvitatud nädalavahetustel tarbima.
s
skahar
Suletud kasutaja

Postitus Postitas skahar »

Kommenteerin ka kuna olen süsteemiga kokkupuutunud:

Nimelt on asi lihtne, kui Sul on ainult B-kat juhiluba, siis ei või sa vedada autol järgi üle 750kg täismassiga haagist(koos koormaga)! Kui tahad nt. Jeep'ile taha panna treilat(vahet pole kas ühe või kahe teljeline) ja sinna peal veel teist masinat(rallikat) siis peab Sul olema Juhiloal "E"-kat. tunnusmärk, ühesõnaga haagisega sõitmise luba....

Ei ole küll trahvi saanud, kuid jäin ka jänni kui kinni peeti ning minu BMW-l oli järgi kaheteljeline piduritega haagis koos VFTS'iga, kuna aga BMW TÜHImass oli 1300kg ja treileri TÜHImass 370kg ja rallika kaaluks "kauplesin" 900kg tuli kokku 2570kg ning see mendile meeldis, tuju oli juba hea, et kõik ok...äkki ment avastab, et kas mul on ka "E"-kat!???
Noh mida polnd seda polnd ning trahv oleks peaaegu tulnud, kui VFTS'i asemel oleks olnud mingi tavaline masin:rolleyes
...nimelt - ment oli ka rallisõber:)

sai nüüd sotti ka vai???
Vasta