Sysi kirjutas:Tere. Kindlasti on siin kusagil teemades nendest asjadest enne räägitud mida ma küsin, aga ma ei suutnud midagi asjalikku leida momendil. Kui keegi teab viidata kusgile siis palun aidake.

Aga küsimused ise siis sellised:
1. Mootoril sai vahetatud saaled ja kolvirõngad. Kui kaua ma peaksin seda sisse töötama et ilma suurema ohuta rajale selle mootoriga minna?
2. Plokukaane tihend oli kodus olemas, aga ma loll ei vaadanud seda mõõtu mis tihend oli. Kas see on väga suur probleem kui tihend on väiksema mõõduga, kui 79mm?
3. Kuna tegu on suhteliselt säästuprojektiga, siis mida ma saaksin lihtsalt teha, et see mootor väga jõuetu ei oleks? Pidasin silmas just karbussi. Olen aru saanud, et 2107 karbussi mehaaniliseks tegemine ei aita, pidavat üle ujutama kui teise siibri avab.
Loodan et mu tekst oli arusaadav ja ei tekita kellegile tüli
Ette tänades,
Kristen
1. Sissesõit mälu järgi raamatus 2000-3000km( st. pöörded alla 3500rpm)
Mõni jälle räägib, et kui kohe rajale minnes ei kesta, siis ei oleks sissesõiduga ka kestnud. Eks rallikad tehakse suuremate lõtkudega ka, kui tänavaautol. Ise pooldaks ikka väikest sissesõitu (umbes 500km) ja siis normaalselt sõitu.
2. Kui vale tihend, siis annab varsti tunda, kui mahlad segi. Väiksema tihendiga ei ulatu tihendi metallist servad plokini.
3. Kõige rohkem mõjutab auto väike mass ja aeglane ülekanne.
Enda autodel nukka ka nõks varasemaks sätitud, käib suurematel pööretel paremini. Järgminena ehk nukkvõll ise, plokikaane portimine ja väljalase. Eks karpa peab ka siis ümber seadistama. Lahja segu= sulanud(kinni paisunud kolvid) ja halvemal juhul terve mootor laiali.
Mehhaaniline karpa ei ujuta mootorit üle õigete düüsidega, vaid muudab gaasivajutust nõks kiiremaks ja täpsemaks.