Kas siis kuressaares/saaremaal kedagi appi ei ole paluda,saaksid kiirelt ja vaevata asjale lahenduse,muidugi ise istud kõrval ja õpid;) Siin teemas sulle pakuti ju abi,et tuleb vaatab üle , oli vist peep007,mis sellest sai:puzzled Käis ?
ROJEV kirjutas:Selline probleem tekkis minul kui sai ostetud uued lõdvikud. Ülemisel lõdvikul on kaks põlve ja otsad vähe pikemad kui vaja. Siin tekkib väike probleem et see teine põlv mis on enne mootorit on liiga kõrgel ja valamisel lihtsalt peab teda vaba käega suruma alla ( koht on punase noolega ). Radikas hakkab mulle laskma ja jahutusvedeliku mahub veel ja veel.
Kui hästi vaatata on seal vee väljalaske kruvi (mootori peal) koha juures üks süvend mis seal käib
Autot ei tee võimsaks mitte välimus vaid see mis on kapoti all!
See on külmumiskork. Need on vahetatavad, tükivad ka läbi roostetama. Peaksid ennetama ploki lõhki külmumist olles nö nõrgad kohad, mis annavad esimesena järele.
Teeme nüüd ühe asja lõplikult selgeks nii kui ma valan radikasse tosooli kas see jookseb alguses alt mootorisse või ülevalt läbi.see jäi natuke segaseks mulle
Autot ei tee võimsaks mitte välimus vaid see mis on kapoti all!
Kui mootor on külm, pääseb vedelik radiaatorist mootorisse ainult ülemise lõdviku kaudu, kuna all on ees termostaat. Elik süsteemi täitmisel jookseb vedelik süsteemi ülemise lõdviku kaudu. Seepärast pani Rojev ka pildi, millega ta soovitab ülemise vooliku painet veidi käega sirgemaks/madalamaks painutada. Kui radikat täidad, siis üldjuhul mulksub ka kergelt tagasi ainult radika ülaosa täites ning viimast otsa tulebki aeglasemalt valada, et õhk välja saaks ja radikast üle ei hakkaks jooksma.
Näiteks sellise systeemi puhul tuleb radikas täiesti lahti võtta kere kyljest ja tõsta punnikaela osa kõige kõrgemaks tasandiks võrreldes kogu jahutussysteemi ringiga. Põhimõte on sama