K: Käsipiduriga

Kust saab mis-iganes-asja? Kes teeb mis-iganes-tööd?
Vasta
g
grimes
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
Kontakt:

Postitus Postitas grimes »

Tervist jälle Ladaklubi rahvas. Pole siin jälle ammu uudistamas käinud ja nüüd ei leidnud ka teemat üles. Mäletan kunagisest ammusest ajast, ei siin oli ala teema käsipidurist ja selle modifitseerimisest. Et midagi sai seal muuta mis tegi käsipiduri hästi toimivaks. Nimet käsipiduri kang oli kerge nagu uutel autodel, ja ka asfaltil sai kergelt loha. Tihtipeale neil see kange ja raskelt käiv.
Kas pidi piduri trummliseest mingit vedru lühemaks tegema vms ma täpselt ei mäleta. Ehk keegi valgustaks... Tänud ette :)

Homme lihtsalt tuttav tahab käsipidurit pingutada. Ja mõtlesin, et prooviks ka seda vähe paremaks teha. Kuna talvel poeg õpib tal sellega jäärada nühkima jne :)
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Minu mäletamist mööda tuli trossi küljest olevalt vedrult 1 - 2 keerdu ära lõigata.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Mul kässari kangi ümber tehtud nii, et alumine hoob lühem(ka kang kolis 5mm allapoole) Hüdrokässarit muidu kergemaks ei saanud. See annaks ka tavasüsteemile juurde.

Muidugi kui kässarihoob trummli sees enne läheb vastu pooltelge, kui klotsid vastu trummlit, siis ei aita miski muu peale hoovastiku uuendust/vahetust. Uue hoovastikuga, uute klotsidega ja uute trummlitega(uus tagasild sai alla) võtab siks väga kergelt asfaltil rattad plokki.
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
t
tiit
Foorumi kasutaja
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

PuZuP kirjutas:Minu mäletamist mööda tuli trossi küljest olevalt vedrult 1 - 2 keerdu ära lõigata.
Vedrust tuleb 1/3 ära lõigata
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

No näed siis :)
Peaaegu mäletasin :P
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
m
masuurik
Autod: 1.seeria LADA

Postitus Postitas masuurik »

Räägitakse sellest vedrust ,mis trossi küljes ja mis trumlisse sisenemas?
PILL TULEB PIKA EHITAMISE PEALE!
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

Sellest jah. Ühel oma sigulil sai ka too rats tehtud uuele trossile ja toimis nagu reklaamitult :)
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Kasutaja avatar
reiner
Ladaklubi Liige
Autod: 4 x Lada

Postitus Postitas reiner »

Uurisin täna ühte trossi ja seda vedru mida te siin lõigute, aga aru ma ei saa, et mis moodi selle lõikumine asja paremaks teeb? Äkki keegi valgustaks..
Ja kui ma nüüd õigesti aru sain, siis kui mul on hästi toimiv käsipidur ja ma need vedrud 1/3 lühemaks lõikan, siis on käsipidur kohe ulme kerge ja veel paremini toimiv? Mitte midagi pole mujal vaja regullida või näppida?
Lower your standards and you'll never be disappointed!
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Miskisel ajal ilmus müügile palju sääraseid trosse, milledel olid need vedrud liiga pikad tehtud.
Klotsid ei jõudnud korralikult trummli pindadele liibuda, kui vedrud juba nii kokku surutud said, et kangi edasine liikumine takerdus.
Sealt siis ka see lõikumine pärit.
Vasta