Lisatuled - ledid ?

Lisatuled - ledid ?

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
a
aargo
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2107 83a 1,6 / Mazda 626 93a 1,8 78kw

Lisatuled - ledid ?

Postitus Postitas aargo »

Tervitus!
Tekkis selline probleem, et mul 07-l on ees porilapakad, ja nende küljes led-tuled. Tuled siis põlevad koos parkide, lähi- ja kaugtuledega. Ülevaatusel ei öeldud midagi nende kohta. 2 nädalat tagasi siis andsin need vennale, kes pani omal autole need. Eile peatas politsei kinni, ja öeldi et need ei tohi koos päevasõidutuledega põleda...:puzzled Kuidas see asi siis tegelikult olema peaks.??

Neile siis pilt, kes ei mäleta millised tuled välja nägid :)
Pole küll kõige parem, aga ei hakkand uut ka tegema..:rolleyes

Pilt
Aga žiguli on ka auto :)
t
twist
Foorumi kasutaja
Autod: 2101

Postitus Postitas twist »

Kui need LED-id on päevasõidutuled ja omavad ka vastavat märgistust, tohib neid kasutada ainult päevatuledena. Minu teada päevatuled lähituledega koos põleda ei või.

§ 40. Tulede kasutamise üldnõuded

(1) Sõidu ajal peavad mootorsõidukil põlema lähi- või kaugtuled ning ääre- ja numbrituled. Trammil peavad sõidu ajal põlema lähi- ja ääretuled. Haagisel peavad sõidu ajal põlema ääre- ja numbrituled.

(2) Valge ajal võib lähitulede asemel kasutada päevatulesid. Päevatuled võivad põleda ilma ääre- ja numbrituledeta.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Sul ikka need jõledad lapakad küljes veel :P
:D
Ära pane pahaks... :lol

Teeks kõigepealt terminid selgeks, siis saab edasi targutada :cool:
Millised tuled su venna autol lisaks neile ledidele siis ikkagi põlesid?
Ma niisama ei nokiks, aga päevasõidutuled või -laternad on need, mille klaasil vastav märgistus. Muu kõik on omalooming või arusaamatus.
Mõni nimetab lähituledega päeval liikumist kah päevasõidutulede põletamiseks.
See oli küsimus nr.1
Ja küsimus nr.2 on, et kas mäletad, mis kirjad nende tulukeste klaasil ilutsesid?
Võimalikud vastusevariandid: RL; A; AR.
a
aargo
Foorumi kasutaja

logman kirjutas:Sul ikka need jõledad lapakad küljes veel :P
:D
Ära pane pahaks... :lol

Teeks kõigepealt terminid selgeks, siis saab edasi targutada :cool:
Millised tuled su venna autol lisaks neile ledidele siis ikkagi põlesid?
Ma niisama ei nokiks, aga päevasõidutuled või -laternad on need, mille klaasil vastav märgistus. Muu kõik on omalooming või arusaamatus.
Mõni nimetab lähituledega päeval liikumist kah päevasõidutulede põletamiseks.
See oli küsimus nr.1
Ja küsimus nr.2 on, et kas mäletad, mis kirjad nende tulukeste klaasil ilutsesid?
Võimalikud vastusevariandid: RL; A; AR.
Ei pane pahaks midagi :D

Põlesid LÄHITULED, kirjade kohta ei oska hetkel midagi öelda, lähipäevil lasen vennal vaadata, sest ta autoga teiselpool Eestit ;)

Ja twisti jutule põhinedes, järelikult tuleb siis led-tuled panna nt eraldi lüliti alla, nii et tavatuled siis samal ajal ei põleks..
Selline mõte siis siitpoolt :)
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Päevasõidutuled on sellised laternad, mille klaasil RL-märgistus.
Need ei tohi põleda koos lähi- või kaugtuledega. Kohe mitte mingisuguse nipiga ei tohi selline kombinatsioon võimalikuks saada. Nad peavad kustuma automaatselt lähi- või kaugtulede sisselülitamisel.
Võid ju niimoodi panna, nagu ma kunagi tegin, et kui lähituled lülitist järgi lülitasin, kustusid päevakad ära. Siis peab olema vastav lülitikomplekt. Ducato bussil oli. Aga ülevaatusel hakkas onku ikka jorisema, sest see lülitiplokk lükkas küll päevakad välja (päevasõidutulede lüliti kargas ise välja, kui põhilaternate oma sisse lükkasin), aga kui nüüd lähitulede põledes uuesti päevakate lülitit muljusin, siis süttisidki lisaks juba põlevatele lähituledele ka uuesti päevasõidu laternad. Selgus, et nii see asi ei kõlba tähtsate onude jaoks. A mul oli poog ja laiskusest releesüsteemile ümberehitust ette ei võtnud.
Siis ühel päeval sattusin teel üsna haritud politseiametniku küüsi. See oli nii agar, et kükitas bussi ette maha ja ega ta sealt sõbraliku näoga püsti tõusnud. Ma teadsin küll, milles probleem on. Kasutasin ju päevasõidulaternatena AR-märgistusega (tagurpidikäigu tuli) tulesid, mida TÜV teostaja polnud märganud. Rohkem too noormees minuga samal teemal vestelda ei soovinud ja polnud minulgi soovi edaspidi talle jalgu jääda. Kruvisin nood tulukesed veel samal päeval stange küljest ja nüüdseks on nad kuskil prügimäel.

Nii et vaata sinagi, Aargo. Kui neil ledidel on klaasil A-märgistus, siis kõlbavad nad vaid eesmiseks ääretule laternaks. Ja kui nad on su venna autole õigesti paigaldatud, siis võiks too politseiametnik minna täiendkoolitusele, kus õpetatakse tulede kasutamise üle järelevalve pidamist.
a
aargo
Foorumi kasutaja

Selge, tänud info eest :)
Vasta