Probleem ARK-is

Probleem ARK-is

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
k
killabee
Foorumi kasutaja

Probleem ARK-is

Postitus Postitas killabee »

Ostsin kunagi ammu vanamehe nässilt 21053 , millel alles ainult tehnilise passi B osa, vanamehe näss ammu juba sussid püsti visanud . Tahtsin nüüd lõpuks enda nimele teha. ARK saatis mu pikalt, väites et ma pean selle tehnilise passi a-osa pärijatelt ostma aga kuna pärandust pole vastu võetud (ostsin ennem ära) ja tehnilise passi A-osa pole kuskilt saada.

Asi on kõik aus, auto pole varastatud jne. Pärisin siis ARK ka et mis ma tegema pean???? Vaatas mulle lolli näoga otsa ja ütles et meil on siin praegu järjekord ja pm ei vastanud mulle midagi!!??

Mida teha, ei hakka ju raha ka pakkuma pärast pannakse vangi :)

Kui keegi oskab aidata oleksin väga tänulik.
m
masuurik
Autod: 1.seeria LADA

Postitus Postitas masuurik »

Mine mujale ,proovi teiste ametnikega jutule saada.Kirjata avaldus ,et passi A osa kadunud,tules hävinud ning pole võimalik leida....vanamehe nässilt...:D:D:D
PILL TULEB PIKA EHITAMISE PEALE!
k
killabee
Foorumi kasutaja

Sai ka proovitud teist ARK bürood, kust hakkas tulema toda samust pärija juttu, kui ütlesin et pärandusest on loobutud, ja keegi ei ole seda pärinud, väideti mulle et see ei ole võimalik ja tulin sealt sama targalt tagasi... tõesti enam ei tea

Ei tunne ka ühtegi ametnikku ega oska kellegi jutule minna, kas tõesti peab siis kuidagi asja " kinni " maksma ???

Nullviiest juba päris korralik projekt valmis saanud ning hulga raha aega ja higi sinna alla maetud
k
killabee
Foorumi kasutaja

ehk on keegi kunagi samasuguse probleemi ees seisnud, iga nõuanne oleks kuldaväärt :)
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Maksta pole seal midagi. Viimasel ajal on neid seal päris valusasti järjest hammustatud ja keegi ei julge ühtegi väärat liigutust teha. Kui ostu-müügilepingut pole, on asi nutune. Ma ei lugenud kusagilt välja kas see on olemas või mitte?
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Üldiselt kogemus see, et kui pärandi asjad segased ja õiget omanikku enam elavate kirjas ei ole, siis on kaks varianti. Kas oodata, kuni nende pärandi asjad on korda aetud ja vormistada korralik ostu-müügi leping järeltulijatega. Või teine variant - osta dokumentidega kere ja lõikad õige tükk ringi.

Paraku on Eesti vabariigis selline seis, et seaduslikult pole võimalik keret vahetada. Aga keegi ei keela kere ümber (täpsemalt siis kerenumbri tüki ümbert) kogu ülejäänud autot ära vahetada.
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

mess kirjutas:Või teine variant - osta dokumentidega kere ja lõikad õige tükk ringi.
Seda minagi mõtlesin. Kui enam mõistlikult asju ajada ei saa, tuleb laskuda äärmusteni. Kui valikut pole.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Administreeriv toiming

Postitus Postitas Kytt »

! Sõnum kasutajalt: Kytt
Teema on liigutatud.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Mitte küll kiusu pärast, aga lihtsalt teistele õpetuseks, et antud situatsioon on väga hea näide, milleni ühel päeval võib jõuda, kui ei viitsita koheselt peale auto ostu dokumente lõplikult korda ajada. Meil siin segase ajaloolise taustaga Eestis on see omaniku- ja omandi kuuluvuse küsimus ikka üliteravalt tõstatatud ja näpuga songitakse lausa iga komakoha juures. Arvestagem sellega, seltsimehed, arusaamatuste ärahoidmiseks.
k
killabee
Foorumi kasutaja

ostumüügi leping olemas ...
ja ütlen veel et pärandit pole vastu võetud
k
killabee
Foorumi kasutaja

lolli peaga sai isegi riigilõiv ära makstud :(
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Millised numbrid lepingul kuupäeva lahtrisse on kirjutatud?
a
Arvos
Foorumi kasutaja

Kui ostu-müügileping olemas papi maise eksistentsi ajal kirja pandud kuupäevadega, siis ei saa probleemi olla. Aru ma ei saa...
Kui aga tehtud poolik leping kuupäevadeta omaniku allkirjaga ja omanik vahepeal lusika nurka virutanud on ning oled kirjutanud kuupäeva sinna lepingusse pärast tema surma, siis läheb jamaks.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Lihtne: https://www.riigiteataja.ee/akt/13358013
Kõik kirjas. Isegi nõue, kui kiiresti peavad ARK-is olema registrisse kantud omanikumuudatused.
Riigilõivu võiksid nad küll tagastada, sest uued sissekanded registrisse on tegemata, st. ametnik pole paberit määrinud ja uut dokumenti väljastanud. Seda tasub uurida, et kas saab ja kuidas.
a
Arvos
Foorumi kasutaja

Sellepärast neid poolikuid ostulepinuid tehaksegi, allkirja ja lahtise kuupäevaga, et ei peaks 5 päeva jooksul ümber vormistama. Endale sobival ajal lisatakse kuupäev. Võimalik, et auto plaanitakse edasi müüa ja sel juhul pole mõtet edasi-tagasi eest niisama raha maksta.
Sel juhul aga oleks parem teha hoopis volitus ja volitada kedagi müüma endale kuuluvat sõidukit Minu arust. Siis vormista millal tahad kui oled volitatud isik.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Ostuleping lahtise kuupäevaga küll, aga kui müüja siit ilmast niimoodi lahkub, et sina saad alles mitme kuu möödudes teada, on jama ikka kui palju.
Pole kursis, kas tavaline volitus nüüd juba kehtib.
Kaheksa või üheksa aastat tagasi ostsin paberiteta bussile numbri ja ämbri ning tegime siis volituse aastaks. Notariaalse. Tavalisele vihikulehele kirjutatuga polnud tol ajal midagi teha. Pärnu reis + notaritasu.
Jeerum, kui kiireks läks mul siis volituse kehtivusaja lõpus see ehitamine :P. Päris liikuma ei jõudnudki ja nii pidin enda nimele vormistamiseks ARK-ist onu koju kutsuma. Transport oli mu poolt ja tänu sellele ta lisatasu ei võtnud :).
a
Arvos
Foorumi kasutaja

Ma just mõtlen aga mis siis saab kui ostu-müügileping on varem (üle 5 tööpäeva tagasi) sõlmitud, näiteks mõni kuu/paar aastat tagasi? On see siis lihtsalt kehtetu või järgnevad miskid sanktsioonid?
Tuleks asi selgeks teha. Mul viimati soetatud 063 samamoodi 1933.-ndal aastal sündinud kodaniku nimel. Kuna number on siiski aupaklik, siis mõtlesin juba varem, et kuidas siis saab kui kodanik sussid püsti otsustab visata? Peaks päeval ark-is ära käima ja uurima. Ei tahaks ka kuidagi valitsust (on õigesti määratletud Log?:P) 60 euriga nuumata.
Mis volitusse puutub, siis olen käinud ümber vormistamas firma omanduses olevat sõidukit firma volitusega. Notariaalset vist pole tarvis. Samas tekib sel juhul küsimus, et kui saada auto koos dokumentidega enda valdusesse (kasvõi varastada, ehk moodsalt öeldes ärandada), siis võib ju iga suli endale müügivolituse kirjutada.
Ühisvarasse kuuluva sõiduki müümisel piisab aga lihtkirjalikust volitusest, milles on oma nõusoleku müümiseks kirja pannud teine ühisvara osapool ehk siis abikaasa. Selle võib vabalt ka ise kirjutada, mitte midagi ei juhtu seni kuni teine osapool ehk abikaasa pole kisa tõstnud, et tema pole nõusolekut võõrandamiseks andnud. Siis on krimasi kaelas, võltsimine ja vargus.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

üldiselt pole arkis mulle veel kehvasti öeldud, kui olen registreerinud oma nimele auto mille müügileping on aasta tagasi tehtud.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Tundub, et selles hilinemise osas mingisuguste trahvide või muude sanktsioonide rakendamise võim puudub.
Aga pragatud on küll. Tean tüüpi, kellel saksast omal jalal toodud autoga mingi lugu oli. Masin lagunes ära, transiitnumber oli loomulikult küljes, aga kaotas pikapeale kehtivuse ja kui aasta pärast mindi seda Eestisse sisse registreerima, siis ametnikuhärra olla niimoodi vihastanud, et pidi vaata-et politsei kutsuma. Õnneks nii kaugele kisa siiski ei arenenud.
Nii et üsna palju sõltub ka sellest, kes su vastas seal laua taga istub. Ja muidugi peaks klient kah pool suud kinni pidama ja teise poolega rääkima, ehk siis teadma, mida rääkida, mitte rääkima kõike seda mida ta teab ;).
k
killabee
Foorumi kasutaja

tähendab, ostu müügi leping sõlmitud 2007
paar kuud enne surma
olin tollal veel alaealine ja polnud seda nutsu ja tahtmist enda nimele teha
2008 sai veel ülevaatus tehtud
siis ei küsind keegi tehn. passi teist poolt...
aga jah suht hädas olen omadega
kui kellegil pakkuda 05 pabereid/numbreid müügiks olen huvitatud
ja kas riigilõivu võin tagasi nõuda???
Vasta