Mõtlesin mis ma mõtlesin ja otsustasin, et avaldan oma teise liikuri ka rahvale ning teen teema siia.
Nimelt on tegemist 1975 aastal valminud VaZ 21011'nega mida liigutab 1,3 liitrine karpaga bensiinimootor ning võimsust on tal 48kW.
Auto on peres juba ammustest aegadest ning jäi seisma 1998. aastal kui vanamees ostis esmalt endale Ford Sierra Caravan 2.3D, liikles ta sellega kuni 2002. aastani kui mälu ei peta, siis müüs Fordi maha ja sõitis taas mõnda aega VaZ'iga, pärast seda tuli juba BMW, mis hetkel mu käes ja seda hetkeni, mil soetas endale Mercedese.
Kõik need aastad, 2002. saadik seisis VaZ garaazis, talvest saadik kuni juuni alguseni Corrado maal (BMW "doonor" oli siis kõrvalboksis), siis tõin ta tagasi garaazi tagasi ja otsustasin selle auto taas teedele ära tuua. Mõte mõlkus mul peas tegelikult päris kaua, aga polnud otsest vajadust, nüüd aga andis ajendi selleks BMW.
Kuna BMW'ga enam ei ole mõtet sõita, enne kui süda ning muud asjad pole korda tehtud, siis tahaks ta käsile võtta - praegu on suvi, käin tööl ja raha tuleb sisse, see tähendab, et saan BMW'ga tegelema hakata, kuid kuna mul on väga palju liikumist ja ilma autota muutuks elu omajagu keeruliseks, siis mingit liikurvahendit mul vaja oligi - ning siin tuligi vana hea VaZ mängu.
Käisime vanamehega garaazis ning panime aku peale, mille sain töökaaslaselt ja üle pika aja tegime autole proovikäivituse - kadedaks tegi, et vähe kütuse pumpamist ning pill käis poolest pöördest.
Peagi panime muidugi tähele, et miskit on valesti - mootor hakkas kuidagi liiga kuumaks minema. Tuli välja, et jahutusvedelikku netu. Mis seal ikka, käisin tanklas, tõin jahutusvedelikku ja DOT4'ja (talvega oli siduripedaal alla vajunud, õhutasime sidurisüsteemi ka täna ära) ning kallasin kenasti selle sisse ja mingi hetk läksin majandama salongi miskit, kui kuulen mingit imelikku heli - seejärel panin tähele, et soojaklapp annab läbi. Mis seal ikka, panin hetkel nõu alla ja las ta tilgutab vedelikku nõusse, homme lähen poodi ja katsun uue soojaklapi sebida (tänase seisuga on see korras).
Pärast seda tuleb ilmselt teised rehvid ette kruttida (kundepoolne on okei aga juhipoolne on kulunud 0'i ära ja on muhuga), seejärel vaadata üle pidurid, majandada vähe massiga (paneb vigast, tuled põlevad nii kuis tahavad), pärast seda üks suurem sisepuhastus ja siis teen kindlustuse ning ÜV ära ja pärast seda läheb BMW seisma garaazi ning hakkan seda lammutama. Plaanis siis mootor maha kogu kupatusega ning lammutada kolvideni välja. Õnneks on doonori mootoriplokist kolvid olemas korras rõngastega, üritab siis kahest ühe normaalse kokku timmida.
Loodan, et tulevaks laupäevaks saaks ÜV tehtud ning BMW seisma jätta

Pisike video ka mootori tööst.
Jama värk on see, et Ziguli korrastamisega tekivad mul rumalad mõtted ja ma kardan, et raha mis peab minema BMW parandamisele hakkab vist minema enamjaolt Zigulile - nimelt täna olin garaazis ja vaatasin salongi ning jäi häirima see, et ees on Moskvitchi istmed, taga Ziguli omad ning uksepolstrid on üldse väsinud ilmega - seega kui kellegil on pakkuda ilusaid istmeid ja uksepolstreid siis andke tuld.
Parimat, Kirill!