P: Laadimispinge kõigub

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
Kasutaja avatar
Rannamäe
Foorumi kasutaja
Autod: 21061 '99 & 21063 '84

Postitus Postitas Rannamäe »

Tegemist on G221 tüüpi generaatoriga.

Probleem seisneb peamiselt selles, et nii tühikäigul kui ka kõrgematel pööretel on näha nii voltmeetri kui ka tarbijate (kõik auto tuled ja signaallambid) pealt, et pinge kõigub. Tuled värelevad ning annavad omapärase diskoefekti. :rolleyes

Võtsin generaatori korra maha, vahetasin harjad ja viisin ta Hiiule Salve tänavale parandusse. Seal võeti asjapulk lahti, kontrolliti üle ja käis mitu korda stendis. Viimasel korral sai minu silme all üks väike pirn taha ühendatud, et kontrollida seda pinge kõikumist. Töötas laitmatult. Auto peal kordus ikka sama vana jama.

Olen vahetanud pingeregulaatoreid, poest ostsin uue ning lisaks veel proovisin enda varudes leiduvaid uuetüübi ja vanatüübi omi, probleem jätkub ikka. Puhastasin ja kontrollisin ka pingeregulaatori massi ja mootori massi üle, kõik paistab ka seal korras. Ometigi iga kord kui tarbijad taha ühendada algab sama kõikumine, pinge kasvab ka mõnikord liiga suureks (üle 15V).

Ootan targemate nõu. Mida võiksin veel üle kontrollida?
Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumi autotööstusosakonna juhataja Aleksei Rahmanov: "Tegelikult toodetakse Venemaal väga häid autosid, [---] üksnes nende töökindlus jätab soovida."
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Hiiul stend veab ühtlase kiirusega genekat ringi, sinu mootor aga mingil määral ikka vähe lainetab. Lisaks ühendati Hiiul järgi üks väike pirnike ainult. Ma ei tea kas ja kuidas see stend neil ampreid taha riputab aga hea oleks panna sinna umbes 6 H4 järgi ja siis testida.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Mul teeb täpselt sama tuttuus genekas. Vana nii pole teinud.... vanemad mehed räägivad et mõnel genekal ongi selline needus peal, sellega tuleb lihtsalt leppida.
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
Rannamäe
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: Arvos
Hiiul stend veab ühtlase kiirusega genekat ringi, sinu mootor aga mingil määral ikka vähe lainetab. Lisaks ühendati Hiiul järgi üks väike pirnike ainult. Ma ei tea kas ja kuidas see stend neil ampreid taha riputab aga hea oleks panna sinna umbes 6 H4 järgi ja siis testida.
Tõsi, Hiiul oli tõesti sellel ajal stendi reostaat katki ja kiirust ei saanud muuta, kuid usun, et selline viga ei peitu mootori lainetamises (kui rihm on õige pinge all). Tarbimise suhtes olen nõus, viga ei pruugi avalduda väikese koormusega.

Sellistesse needustesse ei tahaks ka uskuda, mis varem korralikult töötanud aparaadile ennast külge poogivad. Paistab, et pean siiski tegema väljamineku ning proovima täiesti uut generaatorit. Eriti mõru saab olema enesetunne kui ka see ei aita.

[Muudetud: 5-4-2011 hyper7]
Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumi autotööstusosakonna juhataja Aleksei Rahmanov: "Tegelikult toodetakse Venemaal väga häid autosid, [---] üksnes nende töökindlus jätab soovida."
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Sama jama mul, asi ei ole mitte pingekas, vaid juhtmeühendustes.
Kui nüüd hetk tagasi starterit sai remonditud, sai ka genekas sinna viidud - koormusstend töötas ja sai koormuse all testitud. Genekaga kõik okei.
Puhastasin ja pingutasi juhtmeühendused üle ja diskot enam ei tekkinud. Nüüd on jälle tekkinud, kuid tõenäoliselt genekasse minevad juhtmed on need, mis probleemi allikaks.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Algselt postitas: PuZuP
Sama jama mul, asi ei ole mitte pingekas, vaid juhtmeühendustes.
Kui nüüd hetk tagasi starterit sai remonditud, sai ka genekas sinna viidud - koormusstend töötas ja sai koormuse all testitud. Genekaga kõik okei.
Puhastasin ja pingutasi juhtmeühendused üle ja diskot enam ei tekkinud. Nüüd on jälle tekkinud, kuid tõenäoliselt genekasse minevad juhtmed on need, mis probleemi allikaks.
Seda minagi kaldun arvama. Juhtmed ja nende ühendused võivad igasuguseid nalju teha. Kord on isegi tänu vanale oksüdeerunud juhtmele Scania mootorile korralikult kuuma antud. Rihm lendas tükkideks ja temperantuuri andur näitas kõigest 90. Bussil mootor taga ja nii ei olnud ees arugi saada, et kuumaks läks. Pärast põhjust otsides ja näidukit ja juhet kontrollides selle massi ühendasin, kõikus näidiku seier kenasti 85-90 vahel. Oleks pidanud põmm põhja minema ja 120 näitama.
Hiiu mehed on küll üsna asjalikud aga on nemadki puusse pannud paaril korral. Ühe genekaga sai seal kolm korda käia ja samamoodi starteriga.
Soovitaks võtta kelleltki korras genekat ja seda peale proovida. Siis saab asja selgeks. Minulgi peab olema kusagil üks aga seda annab üles leida.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
Rannamäe
Foorumi kasutaja

Peaaegu aasta minu autot vaevanud probleem sai viimaks lahenduse, vähemalt ma loodan. Terve suve sõitsin tühikäigul virvendavate tuledega, laiskus on jube asi.

Proovisin teist generaatorit, mis töötas muidu laitmatult. Minu autol tõi esile ikka selle sama vilkumise. Kapoti all olid kõik kontaktid juba puhtaks tehtud ja üle vaadatud, jäi üle minna ainult armatuuri alla. Hakkasin kahtlustama 3 aastat tagasi uuena poest ostetud "sdelana v rassii" süütelukku. Haarasin kesklaost ühe CCCP-aegse luku ja probleem lahenes. Müstiline Venemaa!

Loodetavasti on sellest kellelgi teisel kasu oma vea otsimisel. Aitäh kõigile, kes nõu andsid.
Kasutaja avatar
reiner
Ladaklubi Liige
Autod: 4 x Lada

Postitus Postitas reiner »

Mul oli kopikaga(21013) sama lugu, ehk ratastel diskokuul. Kuna vahetasin mootorit, siis läks ka teine genekas külge. Peale seda midagi ei muutunud. Proovisin ka poeuut pingereleed, ei aidanud seegi. Asi lahenes peale kaitsmeploki vahetust..
Lower your standards and you'll never be disappointed!
p
PVA
Foorumi kasutaja
Autod: 2105

Postitus Postitas PVA »

Mul oli sama jama.Madalatel pööretel voltmeeter kukkus 12 voldi peale,pöördesse minnes laadis mingi 15 või rohkemgi,nii kui gaasi andsid,tuled heledamad kohe. Ühtlase sõidu ajal vilkusid armatuurituled. Aitas siis šokolaadi ehk pingeregulaatori vahetus.Aga kardan,et see ei jää kestma,sest eelmisel 05 oli sama jama. Mõni genekas on lihtsalt selline
Kui ei suitse rehv,siis suitseb sidur
-1993a 21053-
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

See pinge kõikumine on vist mingi tüüp viga, minu autol on see nüüd tekkinud. Sõbra autol tekkis siis, kui kunagi sai helissüsteem sisse pandud - tollel autol siiani, genekaid ja pingeregulaatoreid vahetatud aga ikka, the party goes on...:P
Kasutaja avatar
nymmik
Foorumi kasutaja
Autod: Zaz965
Kontakt:

Postitus Postitas nymmik »

Mul oli sama tulede vilkumine null-kahel. Veaks oli vananev aku mis ei võtnud voolu enam vastu. Uue akuga seda viga pole.
Vasta