Mootor ei käi ringi?
Mootor ei käi ringi?
-
aaltsu
- Foorumi kasutaja
- Autod: 21061 1.5 54kw, A6 2.8 142 kw
Mootor ei käi ringi?
Probleem sai alguse sellest, et süütelukk hakkas jamama, et sõiduajal 60km/h hakkas lampi starterit käiama, kuna olin kesklinnas ja liiklus oli tihe siis sõitsin edasi lähimasse bussikasse seisma. Süütelukuga sai kõik korda, aga nüüd ei käi mootor ringi enam? Nagu absoluutselt mitte. Viskasin köie külge ja tõmbasime sõbra autoga, 50km/h, neljas käik sisse ja tõmbab rattad täiesti plokki. Kapoti all nagu ei näinud kah et midagi kapitaalselt paigast ära oleks, milles viga võib olla, nagu ma aru saan siis see, et starter sõiduaeg käias tühja sellest midagi juhtus!?
- PuZuP
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2106 '79
- Kontakt:
Alustuseks võta starter küljest ja veendu, et kõik starterit puudutavad tükid endiselt starteri küljes on. Kui mõni puudu, siis kast maha ja sikuta puuduolevad tükid hooratta vahelt välja. 
Suure tõenäosusega lõi starteri võlli kõveraks ja nüüd pendiksi ei tule enam nullasendisse tagasi ning on viltu hooratta ja ploki/kast vms vahel.

Suure tõenäosusega lõi starteri võlli kõveraks ja nüüd pendiksi ei tule enam nullasendisse tagasi ning on viltu hooratta ja ploki/kast vms vahel.
-
aArvos
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131
Ainult starter. Mul on starter tõmmanud laksust mootori kinni öösel Venemaal. Ainuke võti mis kogemata oli autosse jäänud, oli 13 võti. Sellega sai staryeri maha ja edasi sõita. Pärast starteri mahavõtmist kodus ja laiali tõmbamist oli poolest rootorist järel paljas vasepuru. Kui õigesti mäletan, jäi ka enne vahel starter peale.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.