Laadimine?
Laadimine?
-
rrene07
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 2107, Niva 2121, Jaapani masuudipress...Pajero...
Laadimine?
Tegi siis Niva sellist asja. Tühikäigul kustusid ära tuled ja hakkas põlema aku tuli. Andsin pöördeid ja aku tuli kustus ning tuled hakkasid põlema. Sedasi jamas neli korda. Praegu asi töötab. Kas võib olla asi harjades/tabletis või hakkab ära surema genekas. Auto ise 2003.a. isend ja automaat tuledega.
-
pplant88888
- Foorumi kasutaja
- Autod: 09- sputnik
Mina möödaks pinge tühikäigul ja kui see on väike, siis hakkaks vahetama pingeregulaatorit, testima genekat ja akut ( aku võib olla samuti vana ja ei taha enam kergesti voolu sisse võtta, omast kogemusest tean, et päris sarnaseid sümptomeid näitas). Samuti võib natukene ka tühikäiku kõrgemale reguleerida.
Aga kui pinge on normaalne, siis võib probleemiks olla ka tulede juhtmed jne.
Edu
Aga kui pinge on normaalne, siis võib probleemiks olla ka tulede juhtmed jne.
Edu
-
pplant88888
- Foorumi kasutaja
- Autod: 09- sputnik
-
aArvos
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131
Hiiul vana kaubabaasi hoovil sisse sõites ümber parempoolse nurga on vasakul pool ühekordne pikem hoone otsapidi. Seal otsas kohe onud tegelevad starterite-genekatega. Salve tänav on minut eada.Algselt postitas: rene07
Kas keegi oskab soovitada kohta, kus targemad onud oskaksid asja uurida Tallinnas
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
- IceStorm
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2103 '74, 21063 '89, 21044 '96, VIS 23461-12 '02 & VIS 23464-10 '04
Uuema tüübi Nival puudulik laadimine
Kuna laadimine oli nõrk või puudus üldse sai genekaga stendis käidud, kuid ilmnes, et see töötas laitmatult. Kui geneka taas autole panin korralikku laadimist ikka polnud. Aku märgutuli armatuuris kustub.
Tühikäigul läheb laadimine 13,... voldi peale, pöördeid tõstes aga langeb. Vahepeal ei lae üldse ning ka koormusega (tuled, ventikas) kipub laadimine 11-12 voldi peale langema. Ergutusahelast tuleb generaatorile vool peale. Võtsin kaitsmeplokist kõik kaitsmed välja, laadimine ikkagi maksimaalselt 13,... volti, pööretega langeb. Akule tulevad väliselt korralikud klemmid peale ning ka aku ise oli teise auto peal täiesti toimiv. Mootorile läheb jäme massijuhe, ühendused väliselt korralikud.
Mis mul kontrollimata on?
Kuna laadimine oli nõrk või puudus üldse sai genekaga stendis käidud, kuid ilmnes, et see töötas laitmatult. Kui geneka taas autole panin korralikku laadimist ikka polnud. Aku märgutuli armatuuris kustub.
Tühikäigul läheb laadimine 13,... voldi peale, pöördeid tõstes aga langeb. Vahepeal ei lae üldse ning ka koormusega (tuled, ventikas) kipub laadimine 11-12 voldi peale langema. Ergutusahelast tuleb generaatorile vool peale. Võtsin kaitsmeplokist kõik kaitsmed välja, laadimine ikkagi maksimaalselt 13,... volti, pööretega langeb. Akule tulevad väliselt korralikud klemmid peale ning ka aku ise oli teise auto peal täiesti toimiv. Mootorile läheb jäme massijuhe, ühendused väliselt korralikud.
Mis mul kontrollimata on?
Iga ilmaga aktsioonis!
- IceStorm
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2103 '74, 21063 '89, 21044 '96, VIS 23461-12 '02 & VIS 23464-10 '04
Hea vastus!siim789 kirjutas:Mina olen viimasel ajal 2 autot (üks Bemm ja Opel) korralikult laadima saanud ainult massiühenduste puhastamise teel. Opelil sai isegi genekat vahetatud, aga ei midagi, ikka 13,...V. Massiühendused olid kah pealtnäha korralikud, aga sai ikkagi lahti keeratud ja liivapaberiga puhastatud.
Tõmbasin kõik ühendused viiliga üle ja saingi korraliku laadimise tagasi. Minu auto puhul ei andnud piisavalt voolu läbi mootori ja massijuhtme ühenduskoht. Massijuhtme kontaktpind oli kergelt korrodeerunud ja rohkem polnudki tarvis.
Iga ilmaga aktsioonis!