12. sept 42,195 km. Käidud!

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Vasta
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Hei hopsti klubilised ja foorumlased. 12. septembril toimub SEB Sügisjooks, mis see aasta korraldatakse täispika maratonina ehk läbida tuleb 42 km ja 195 meetrit. Jooksmine ja kepikõnd toimub ka lühemalt distantsil, milleks on 10 km. Lähemalt saab lugeda siit http://www.jooks.ee/index.php?id=1 .
Tulge osalema või omadele(näiteks minule) kaasaelama. Usun, et peale 30 km läheb elu üsna raskeks ja vaimselt oleks vaja kõvasti toetada. Samuti on plaan moodustada oma jootmismeeskond, et saaks rahulikult oma tempos joosta ja ei peaks joogi pärast rabelema. Seega kellel huvi on mind toetama tulle andke teada, siis oskan inimesi joogipunktidesse ära jagada.
AA ja plaanin joosta harrastaja kohta üsna kiiret aega ehk siis 3 h ja 10 minutit(reaalne arvutus näitab 3 h ja kuskil 12 minti) Nii nüüd on see ka välja öeldud ja tagasipääsu mul enam pole.
Päikest!

[Muudetud: 12-9-2010 Mikk]
Kasutaja avatar
m6mm

Postitus Postitas m6mm »

Tead Mikk, panid mind jälle liigutama üle mitme kuu. 10km sai mai kuus joostud Elvas. Nüüd võiks proovida midagi pikemat, kas kohe 42km:puzzled, vist mitte, aga katkestamine esimesel ringil 21km oleks reaalne. Igal juhul täna hommikust altes sai jälle jooksma hakatud.
3h12min, on see aeg realne:o, ise mõtlen, et kui 42 km läbiada 4h30-5h siis on väga hästi!
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

See aeg on reaalne, aga harrastaja kohta väga kõva tase. Eeldaks et jookseksin kilomeetrit 4.30 ja seal sees peavad olema ka juba joogipausid. Trennis sihukese 75 prossa jõuvarudega on praegu km tempo olnud 4.30-4.50. Kus juures kuu aega tagasi oli tempoks veel 5.00-5.10 sama pulsi juures. Ja natuke aega on veel treenida. Poolmaraton toimus kahjuks möödunud nädalvahetus, oleks olnud paras siis seda joosta. Samas uuesti ka 10 km etapile minna ei oleks paha mõte. Ja võistlusi on erinevaid veel. Aga kuna ise piisavalt proff ei ole, siis valmistun hetkel ainult selleks. Aga tore kuulda, et nii sama kõvatamisest juba kasu on olnud :D
Kasutaja avatar
m6mm

Postitus Postitas m6mm »

:P Mikk sa väsimisest oled midagi kuulnud :D? Aga noh pole sinuga kondi aurul ühegil võistlusel käinud;).
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Olen küll kuulnud, aga sellepärast tulebki teha enne maratoni veel mõned 5 tunnised trennid, et organism harjuks koormusega. Samuti on valitud km ajad sellised mis ei eeldaks jooksmist algusest peale kohe max võimsusel. Hea maratoni aja saamiseks on eeldus, et suudad kogu distansi joosta ühtlase tempoga. Eks esimesed 7 km läheb nagu nii lahti jooksule, siis järgmised kümme jookseb niisama tunde järgi ja siis kuskilt 17 km tekib moment, kus tuleb end tagasi hoidma hakata, sest jalad tahavad kiiremini minna kui vaja oleks. Ja siis kuskil 10 km pärast tuleb tohutu väsimus ja hakkad esitama endale küsimusi, miks ma seda ikkagi teen. Milleks on vaja sellist aega joosta. Ja vot siis ongi vaja inimesi raja ääres, kes ei laseks neil mõtetel juurduda. Ega ma ei ütlegi, et kerge saab olema, aga eesmärgid tuleb seada kõrged. Vähemalt jooksus on eeldusi mul neid ka saavutada(mitte nagu rallispordis).
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii vahepealsest seisust siis. Seis tegelikult nigel.... enne vao rahvasprinti sai tegeletud nii enda kui ka teiste autodega ja sinna kadus tohutult aega. Sellest järgneval nädala avastasin et achilleus teeb valu. Selle nädala algul sain arstiga kokku ja vasak säär oli paistes ning põletik sees. Tegime ühe ravi seansi, aga kuna konkreetne inimene tegeleb ka paljude eesti proffisportlastega siis jäi kahjuks teine seanss ära. Hetkel jalg küll paraneb ja ilmselt füüsilisele seisundile see treening paus ka väga kehvasti ei mõjunud, kuid kindlasti andis see kõva tagasi löögi vaimsesse ettevalmistusse. Hetkel olen oma km aeg arvutanud ja otsustasin esimeses maratoni pooles oma plaanitud ajale 5-10 sekundit juurde liita. Ehk siis joosta kilomeetrit ajaga 4.35-4.40 ja üldaega 3.15 kanti.
NB! jootjate meeskonnas on endiselt vabu kohti.
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii käidud. Kuna augusti kuu tõi vigastusi ja kõige magusamal treeninperioodil. Sai täna starti mindud mõttega joosta 3.30. Esimese ringi jooksingi rahulikult 3.30 tempomeistri sabas temaga juttu vesteldes. Enestunne hea. Kuigi juba 4 km parema jala säär oma liigsete pingetega kimputama hakkas. Teise ringi alguses lõigi välja see, mida ma kartsin - vähesed jooksu kilomeetrid. Üldine enesetunne oli hea aga jalad läksid kangeks ja raskeks ära. Kuskil 34 km sai võideldud reie krambiga ja edukalt. Hoitisn lõpuni rahuliku ühtlast tempot. Kartsin et kui enestunne ka käest läheb siis on metsas. Aga mida ei tulnud oli sein, mida kogu aeg kartsin. Lõpetastin kangete jalgade aga super enestundega. Ajaks 3.47 mis siin esialgsest välja hüütud ajast tunduvalt kehvem, aga arvestades asjaolusid - vigastused ja vähesed kilomeetrid oli esimese maratoni kohta super. Ja nüüd jääb enestunde tõttu kripeldama, et mis siis saab, kui ikkagi korralikult ettelvamistuda õnnestub. Ja nagu näha lehelt http://engine.koduleht.net/templates/ch ... netti.html siis ei olnud 30 km ka m6mm katkestanud.

[Muudetud: 12-9-2010 Mikk]
Kasutaja avatar
m6mm

Postitus Postitas m6mm »

Jah, uue kogemuse võrra jälle rikkam! Alustame algusest, kui Mikk esimest korda jooksust teada andis (kuu enne jooksu). Olin mõni päev enne murdnud kaks varbaluud. Arst keelas joosta kaks nädalat. Kui oli jäänud veel kaks nädalat jooksuni, tegin esimese 12km testi. Sama nädala lõpus tegin veel 2x10km ja kuna tekkis põlve valu mõlemasse põlve, otsustasin et enne tänast rohkem ei jookse. Seega minu treening kevadest alates oli ~40km jooksu ja ~60km rulluisku! Täna stardist valisin tempomeistri (Meelis Adoneni) 4:30h, juba 6km-l oli põlvevalu tagasi. 17km-l mõtlesin kergelt katkestamisele (juba enne esimese ringi lõppu). 21km aeg 2:13. Enesetunne piisavalt hea, et minna uuele ringile, kuid nüüd juba enda tempos. 27km-l (toitlustuspunkt) oli esimene väga raske hetk, kus ei saanud või ei suutnud peale joogi punkti enam joosta, kõndisin ~200m ja sain uuesti jooksusammu sisse, siis olin juba kindel, et joostes ma seda distantsi ei lõpeta! 33km-l Pirita sillal lõppes minu jõud võitlemaks põlvevalu vastu, enesetunne oli muidu 3+, aga kõndima ma sinna ka ei tulnud. Pealegi oli minu suurim eesmärk poolmaraton, seega minu maraton lõppes 33km-l. Ma ei välista, et järgmine aasta proovin uuesti ja siis ikka 42km lõpetada.
Järgmine seda laadi üritus peaks minul tulema 2011a veebruar Tartu suusamaraton 63km:D!
m
Mikk
Ladaklubi Liige

Postitus Postitas Mikk »

Nii siit võib rahvale tunduda, et sport üks paras vigastuste rada ole. Eks oleneb kõik mis tasemel teha. Antud vigastused mis mul enne jooksu tekkisid ei olnud seotud kuidagi minu trenni tegemisega vaid rohkem minu muidu aktiivsest eluviisist. Sai väheke soos matkamas käidud aga too külm raba vesi tegi liiga natuke ja nii ta tuligi. Niikaua kuni tegelete tervise spordiga on see ainult tervisele kasulik. NB! tänapäeval ei võrdu rahvasport enam tervisespordiga. Konkurents järjest tiheneb ja kõik üritavad parimat.
Kui kellelgi huvi mõnest rahvaspordi üritusest osa võtta ja soovib näpunäiteid andku teada. Ise võib-olla osalen järgmiseks Paide-Türi rahvajooksul, kus täis distanst on sipa alla 14 km, aga sellest on ka poole lühem variant korraldajatel olemas. Seega uurige ja mõelge!
Vasta