maki juhtmete vedamine

maki juhtmete vedamine

Audio, elektrisüsteem, turva
k
kj
Foorumi kasutaja
Autod: BMW E34 TDS, Renault Megane

maki juhtmete vedamine

Postitus Postitas kj »

Selline mure et autol ei ole kunagi makki peal vist olnud v6i v2hemalt ei ole maki augus yhtegi juhet peale antenni oma.:yllatunud
Tahaks siis teada et mis juhtmed ma vedama pean ja kuidas vool v6tta, vaatasin et osad on voolu v6tnud sigareti syytajast, v6i 6tta vool otse akult ja kui akult siis kuhu ma need juhtmed yhendan ja millised peavad juhtmed olema???
Loodan et saite aru mu segasest jutust.;)
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Aku pealt pole küll mõtet hakata eraldi juhet vedama,võta sigaretisüütajast pluss ja miinus ehk mass juba vabal valikul...
Juhtmed...vaata enam vähem sellised nagu üldises el. süsteemis LADA-l kasutatakse.
Ja kui makil enesel kaitset pole (üldiselt on) siis kindluse mõttes kaitse ka vahele.
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

lihtsalt 2-3 juhet ja asi ok?
ait2h asjaliku vastuse eest:spin
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Tegelikult on ka süütelukust võimalik võtta...
Tuleb vaid leida see klemm,kus on pidevalt pinge olemas.
Peaasi,et maha ei põleks...
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Võimalik on igalt pingega varustatud klemmilt võtta ,aga....
...Ja "aga" tekkib siis kui varsti on kuulda hädaldamist ,et miks salongi tuli vilgub musa taktis ,miks volüüminuppu valjemaks keerates pilli kõlaritest vaid kärin kostab või pill sootuks vait jääb jne....

Kui on raha ,tahtmist ja viitsimist vähegi kvaliteetsemat tininat kuulata ,siis soovitan igal juhul võtta + otse akult ja kaitse panna kohe sinnasamma aku juurde vahele. Pilli toiteks kvaliteetne (uus) vähemalt 2-3 ruutmm-ne juhe.
Vaat Rem. otsa võib süütelukku ühendada ,et siis lukuga pilli tüürida.
Esialgu aitab. Võimude lisamine juba uus teema....
l
leinz
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21063

Postitus Postitas leinz »

Akult kaitsmeni peaks juba otse juhe tulema. Sealt viiksin juhtme uue kaitsme alla (juhul, kui on vaba kaitset) ja sealt siis makki.
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

:rolleyesAga kas keegi oskab mulle ka t2psemalt seletada kuidas ma need juhtmed sinna akule kinnitan ??:puzzled
l
leinz
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21063

Postitus Postitas leinz »

Algselt postitas: niffkin
:rolleyesAga kas keegi oskab mulle ka t2psemalt seletada kuidas ma need juhtmed sinna akule kinnitan ??:puzzled
Akult peaks tulema juhe vasakult esimese klemmi ülemisse serva - kinnita kasvõi sinna (kuigi mina viiksin just sealt lühikese juhtme uue kaitsme alla ja uue kaitsme alumisest otsast siis juhtme makile)
Kasutaja avatar
Jonx
Foorumi kasutaja
Autod: 2101
Kontakt:

Postitus Postitas Jonx »

Küsisin kunagi sama kysimust Olaafi käest et kuhu yhendada maki juhtmed.. Ja tema soovitus oli juhtmed yhendada siguli kandelambi pessa mis asub seal pedaalidest yleval mootori ja salongi vaheseinal.. Sealt pidi olema turvaline see vooluvõtt ja läbikärssamist ei tohix karta..
Autoorienteerumine, Linnaseiklused, Seikluskoolitused, Suvepäevad - http://www.seiklusministeerium.ee
l
Laurimetall
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061

Postitus Postitas Laurimetall »

Esitex oleneb ,mis raadiot tahad panna (mingit eriti võimast või mingi väike odav krapp) võikese odava krapiga pole probleemi sellejaoks võid toite võtta ka sigareti süütajast ,kuid ladadel peax tulema originaalis juba süütelukust raadio juhe.Kui tahad aga mingit tibake võimsamat tehnikat panna ,siis kõigekindlam on võtta auto akult ( panna kindlasti ka kaitse vahele) Kärssamise kohta niipalju ,et kui võetakse autost toidet ,siis peab arvestama ,et võibolla tuleb mõnele kaitsmele liigasuur koormus ja tulemuseks on kärssamine ,või kaitsme läbipõlemine. Teine asi ,mix kärrsama võib minna on ahalvad kontaktid ühendused peavad olema head ja tugevad ,ning korralikult isoleeritud.
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

pole v2hemalt praegu plaanis mingit hullu soundi sisse ehitada niiet v6tan ikka vist voolu syytelist:cool:
r
Raxo
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '72 | Chevy '00 | Hornet '01 | Scania '97
Kontakt:

Postitus Postitas Raxo »

Kas olen mina loll või on makkidel endil juba kaitse küljes? :P
Ok, mingitel vanadel krappidel ei ole vist.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

arvutage palju üks automakk voolu tarbib :D
ja siis mõelge kuhu seda ühendada..
arvestama peab kindlasti seda, et tarbimine on hetkeline ja hüppeline mitte pidev koormus..
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

Yks kysmus on veel, see ei puuduta kyll maki juhtmeid aga siiski: :spinKui ma olen k6larid esiustesse 2ra kinnitanud siis kuidas ma need k6larite juhtmed sealt ukse juurest vean, kas pean ukse sisse augud puurima et juhtmed makini vedada?:)
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

Originaalis ei paista seal ukse kylje peal mingeid selliseid auke olevat kust ma juhtmed l2bi saaksin vedada:rolleyes
3
3way
Suletud kasutaja

Postitus Postitas 3way »

mina ei viitsinud endal auke puurida, vedasin juhtmed läbi aukude, mis hingede jaoks ja ukse tihendite alt. Makile võtsin voolu ikka süütelukust kõige lollikindlam minu arust ;) Sealt on hea võtta, sest kui otse akult võtta, siis pikapeale tõmbab aku tühjaks (tehtud-nähtud), aga kui kuskilt mujalt võtta, kus pärast süüte katkestamist vool kaob ja siis kaob ka ju maki mälu (jube jama on igakord uuesti seaded paika panna)
ärge näkku lööge kui jama kirjutasin:rolleyes
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

lihtsam ikka korralikud augud puurida ja voolikuga ilusti kaablid ära vedada!
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
k
kj
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas kj »

to 3way

V6ibolla loll kysimus aga seleta natuke t2psemalt kuidas sa need juhtmed sealt ukse tihendite alt vedasid??:bouncing
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Algselt postitas: 3way
...jube jama on igakord uuesti seaded paika panna...
nojah...näkku siis seekord ei löö, kuid ausalt öeldes ei oskagi sellise tarkuse peale kohe midagi öelda...ütleme nii et mina isiklikult ei viitsiks küll iga kord kui süütelukus võtit keeran hakata jälle makikanaleid otsima...sellepärast ongi makil ju kaks plussi...üks pidev ja teine nö. juhtimispluss...pidev hoiabki makikanalid mälus ja muud seaded (oleneb makist muidugi)...juhtpluss selleks, et käivitamisel ikka mingi voolukõikumine kuskil on, seega ei pea seda kõikuvat voolu läbi maki laskma (selle viimase koha pealt pead ei anna...lihtsalt enda mõte vms...)
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Kasutaja avatar
Moss
Foorumi kasutaja
Autod: erinevad illegaalid
Kontakt:

Postitus Postitas Moss »

Algselt postitas: Raxo
Kas olen mina loll või on makkidel endil juba kaitse küljes? :P
Ok, mingitel vanadel krappidel ei ole vist.
Kaitse jah igal vähegi asjalikumal makil endal olemas aga too vaatab rahulikult pealt kuidas akult toodud juhe kuskil vahepeal massi läheb ja auto põlema paneb.
Vasta