millised talvekummid?
millised talvekummid?
Pole veel ise ühtegi talve sõitnud, aga tuginedes viimasele Autolehele ütlen seda, et seal oli kirjutanud jutukese mees kelle nimi Raido Rüütel. Arvan, et kõik teavad kellega tegemist, ei hakka seda kirjutama enam. Tema soovitas kasutada lamellrehvi, sest see hoiatab ohu tekkest libisemisega juba varem ja ei lase autojuhil kiirelt sõita. Muidugi siuke uljaspea kes ainult kihutada tahab ei saa sellest varajasest libisemisest midagi kasu. Kinni võib kah jääda lamelliga varem jne. Aga naela kohta kirjutas seda, et kui see libisema hakkab võib olla juba liiga hilja midagi teha. Tema mõte sai vist edasi antud, aga hoolimata sellest kaldun ka ise naelade poole. Kiilasjääl ikka nael peab palju paremini kui lamell. Arvan, et nendeks saavad olema Vallai naastrehvid.
- arvi100
- Ladaklubi Auliige
- Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85
Viking Stop 2000,toodetud Norras.Nende talikummidega sai sõidetud ära kolm talve ja
tüki suvegi.Ostetud muidugi kasutatud variandis.Kui ma kuskil veel neid trehvan,mis on muidugi suur juhus,ostan kindlasti need.Nad olid siis lamell+nael,175x70,hea pehme seguga.Klopid meenutasid kergelt kalasaba mustrit.Kiilasjääl ja lumme -
tuisanud teel olid ületamatud.Kui mul neid saada ei õnnestu siis lähevad alla Inglise
Masterid (protid) ,175x70.
Ja ega kumm üksi ei pea, sõidustiilist ja kogemustest oleneb ka palju.Nii et talveks telliskivid gaasipedaali pealt ära,siis jõuab punktist A punkti B ja tagasi kah!
tüki suvegi.Ostetud muidugi kasutatud variandis.Kui ma kuskil veel neid trehvan,mis on muidugi suur juhus,ostan kindlasti need.Nad olid siis lamell+nael,175x70,hea pehme seguga.Klopid meenutasid kergelt kalasaba mustrit.Kiilasjääl ja lumme -
tuisanud teel olid ületamatud.Kui mul neid saada ei õnnestu siis lähevad alla Inglise
Masterid (protid) ,175x70.
Ja ega kumm üksi ei pea, sõidustiilist ja kogemustest oleneb ka palju.Nii et talveks telliskivid gaasipedaali pealt ära,siis jõuab punktist A punkti B ja tagasi kah!
Masin on kasin - Grigori Šaakašvili
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Õige MEES ei lähe (ei mõtlegi) selliste kummidega välja.Algselt postitas: itimees
minu arvamus on see et kui roolis pole õiget meest siis ei püsi ta piikidega kah teel, õihe mees sõidab talve ära siledate suvekummidega ilma ühegi matsuta!
See rohkem poisikeste mõttelaad - "minuga ei juhtu midagi".
C
Omast seisukohast võin väita, et Eesti tooted üpriski head. Enda ladal ees tutikad Masterid ja taga suve sõitnud Vallaid. Vallaid natuke liiga palju tee peal kolavad, aga õige liikumiskiirus päästab alati. Eespool ka räägiti, et lääne rehvidel madalam müra tase, aga kas põhiline pole mitte hea pidavus ja 400 lamellist pole minu arust palju maksta.