"legaalne" rallikas ja ÜV?

Välimusega ja salongiga seonduvad teemad
Vasta
m
makuke
Foorumi kasutaja
Autod: 21063

Postitus Postitas makuke »

Tervist,

Kas kellegil on kogemusi kuidas suhtutakse ÜV-l sportrooli ja sportistmetesse, millel 4 punkti turvavööd? turvapuur?
Lisaks tühjaks tõstetud salong?

Praegune masin 100% originaal, kuid kuna ehitamise isu suur siis jube kift oleks sellise msinaga tänaval ringi liikuda, kuid ei tea kuidas sellisesse ÜV mehed vaatavad.
Olen linnas mõnda drifti bmw-d näinud, millel salong puhas, sportistmed, turvavööd ja rool, mõned vajalikud näidikud ja vsjo...

Mark

[Muudetud: 27-12-2010 ando]
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

:yllatunud
Kuskil meil siin foorumis on sellest jutt juba olnud, aga kõige pädevam info sellekohta leiab ikka riigiteatajast. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13200030
Ja kui sealt lugeda ei viitsi, siis mõningad vastused: turvapuur tänavaliikluses keelatud, ismete vahetamine korvistmete vastu samuti keelatud, sellest tulenevalt ka 4 punkti turvavöö keelatud, sportrool, kui pole tootja poolt ette nähtud ja ei oma EU serti samuti keelatud. Kõiki neid asju võib teha küll sport masinatel, millele omistatakse litsents ja mis siis võiva tänavaliikuses osaleda ainult võistustele või treeningule sõites.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Kõik on keelatud ;)
Aga ÜV ju kord aastas ainult, ülejäänud aja sõidad oma "püssiga" ringi sellises seades nagu süda ihkab ja loodad et miilitsaonud liigset huvi su vastu ei tunneks. Selleks päevaks kui ÜV on, lappad salongi kokku, paned oig. rooli, istmed vööd sisse ja sõidad ülevaatusele, vaid turvapuuri on "veidi" raske autost eemaldada, niiet see jäta tänavamasinale targu panemata.
Kasutaja avatar
reiner
Ladaklubi Liige
Autod: 4 x Lada

Postitus Postitas reiner »

Ja milleks üldse tänavale turvapuuri vaja?Siis tuleks juba kiiver ka pähe panna. Aga noh, kui isu nii suur, et puuri vaja, siis poltpuur sisse ja saad TÜV ajaks välja võtta.
Mida tähendab tühjaks tõstetud salong? Päris luukereks teed, siis muidugi ei meeldi see ka TÜV meestele. Aga kui viisakalt teed, siis ei tohiks hullu olla - näiteks uksepolstrid vahetad õhukese al. pleki vastu mis kaetud mingi riidega, müraisolatsiooni eemaldad, aga alles jätad vaiba ainult ja muud sellised nipet-näpet..
Lower your standards and you'll never be disappointed!
m
masuurik
Autod: 1.seeria LADA

Postitus Postitas masuurik »

Ühel valgel ladal ma tean on need varjandid olemas +10kond keelatud detaili ja umbes 5 suuremat ümberehitust veel va.turvapuur.Olles ise inimene,käitudes inimesena ja teades oma õigusi ,osates mesijuttu ajada ning TUNDES inimesi ja interneti pole probleem liigelda ei ülevaatusel ega linnas.EI hakka selle konkreetse lada juppe üles nimetama.Pmst kui väga kardad ja tuningu liiklemise reegleid ei tea siis ära toimeta.Muga sel teemal vaidlema pole vast väga mõtet hakata ,olen sellega OIOIOI kui palju kokku puutunud:)

[Muudetud: 22-10-2010 masuurik]
PILL TULEB PIKA EHITAMISE PEALE!
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Vähemasti istmete kohta pole keegi kordagi isegi küsinud. Peaasi, et kõvasti maa küljes kinni on ja kui just ise jalgu nendega jääda ei taha, ei tunne ka TÜV huvi.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
rs7
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2103

Postitus Postitas rs7 »

Algselt postitas: iisak
Korviste on kindlasti keelatud, sest selle kasutamiseks on turvapuuri vaja, mis pole ammugi legaalne. Kui üle katuse peaks korvistmega käima ilma puurita autos, siis võib asi päris hullusti lõppeda.
Ja tavaistmega on siis turvalisem? Ma küll praegu sellest väitest aru ei saa. Turvavöö hoiab sind ühtemoodikinni ja lisaks hoiab korviste sind paremini ühekoha peal. Tavaliselt kui pannakse korvid, pannakse ka traksid, mis veel paremini kinni hoiavad. Minu arust on asi hoopis vastupidu. Kui on puur, siis on kindlasti korvistet vaja.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Jah, kõik on õige, aga korvistmest ei paisku Sa välja, korvistme ja kere vahele võivad jääda mõned Sinu kehaosad kui pauk käib. Tavaline iste läheb kortsti puruks ja kokku ning on lootust et pääsed eluga, kuna Sind lüüakse istme pealt minema. Näide - võta üks tavaline auto iste ja poldi ta kuhugi põranda külge kinni (mitte autosse vaid kuhugi toa põranda vms) ning nüüd võta hoogu ja hüppa kogu oma kehamassiga vastu seljatuga. Peale katkiläinud seljatoe liigendi tõttu endale haiget teinuna ropenda ja vannu ning ole õnnelik, mingit konti ei murdnud. Tee nüüd sama asja korvistmega ning ropenda ja vannu, et tõenäoliselt murdsid või nikastasid midagi endal ära. Ning nüüd võimenda seda olukorda enda peas liikluses, kus Sinu kehamassist tulenev liikuv impulss teeb seda sama, ainult et kokkupõrke hetkel on see võimendatud umbes 5-10 korda, olenevalt liikumiskiirusest.

Ehk siinkohal on jutt passiivsest ja aktiivsest turvalisusest liikluses. Ütleme nii, et kui surma saad kuna katus Sind lömastab korvistmes, kus Sa oled kinni tõmmatud traksidega, siis põhimõtteliselt oled ise süüdi endale tahtlike kehavigastuste tekitamise eest. Eesti "helged pead" seda ei oska veel tunnistada, kui näiteks Germaanide riigis on suur tõenäosus selline ämbritäis endale kaela saada.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
p
pavlik
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 '78 / VIS 2346 '03 / ZAZ 965 '61

Postitus Postitas pavlik »

Omad kogemused - roolil kõik papred (vist) olemas, ülevaatusel väideti, et peab tehn. passi kantud olema. Äkki peabki, pole viitsinud üle kontrollida. Aga kuna muid etteheiteid ei olnud, siis öeldi, "Tühja kah!" ja ei hakatud miskit linnukest kuhugi tegema.
Tühjaks loobitud salongiga sõidan juba 5 aastat ja kordagi pole midagi öeldud. Uksepolstrid ja tagaiste on mul olemas, aga põrandal on pisitillikesed tekstiilmatilapikesed paljal metallil. Tagaiste käib klassikul muidugi nii imelihtsalt välja, et seda tõsta soovi korral 3x päevas ära ja sisse tagasi.
m
Mahno
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Mahno »

Karm sportiste pole tänaval üldse mõnus sisse ja välja ronida. Korviste seda enam.

Pealegi noor poiss peaks oskama hinnata lada originaalistme omadust ainsa kangitõmbega seljatuge langetada....ja ilma peatoeta iste läheb tagaistmega kokku mitte väga siledaks, aga ikkagi voodiks ;) kui te nüüd mõistate mida ma silmas pean :D
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

Algselt postitas: MahnoPealegi noor poiss peaks oskama hinnata lada originaalistme omadust ainsa kangitõmbega seljatuge langetada....ja ilma peatoeta iste läheb tagaistmega kokku mitte väga siledaks, aga ikkagi voodiks ;) kui te nüüd mõistate mida ma silmas pean :D
haha :D
Ja kui originaalis juba pole peatuge siis pole peale uut aastat probleemi, et see reguleerimata ja trahv kukub. :P
Kasutaja avatar
posta84
Foorumi kasutaja
Autod: SAMARA

Postitus Postitas posta84 »

Algselt postitas: Mahno
Karm sportiste pole tänaval üldse mõnus sisse ja välja ronida. Korviste seda enam.

Pealegi noor poiss peaks oskama hinnata lada originaalistme omadust ainsa kangitõmbega seljatuge langetada....ja ilma peatoeta iste läheb tagaistmega kokku mitte väga siledaks, aga ikkagi voodiks ;) kui te nüüd mõistate mida ma silmas pean :D
Jah :lol Korviste oleks siis ainult nuhtluseks :D
Mul pole midagi, sul pole sedagi!
t
Tulp2
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2105, 2101

sportrool

Postitus Postitas Tulp2 »

Endal ka sportrool peal, TÜV meestele see ei meeldinud ja küsisid serti selle kohta. Ma ei osanud muud midagi öelda, kui et serti pole ja see juba nii ammu siin peal. Siis sain vastuseks, et ega politsei teedel seda ei kontrolligi, rohkem ÜV rida, aga sain ka tulema ilma linnukeste ja muude probleemideta. :lol
Vasta