Vajatakse autot filmivõteteks

Kust saab mis-iganes-asja? Kes teeb mis-iganes-tööd?
Vasta
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Ärge jälle mulle kirjutama hakake, vahendan ainult kuulutust!

Tere.

Otsime filmivõtteks LADA sõiduautot. See võiks olla 2105, 2101, Niva. Kindlasti valge või helebeez. Peame sellele autole kleepima külge venemaa miilitsa kirjad. Filmimine toimub 10 märts 2010.

Tervitades,
Kristo Jürmann
+3725065360
kysto@hotmail.com
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Autod: 2107 1992
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Mõned soovitused filmivõtetel osalejatele.
Leppige tasus kokku, küsige ettemaksu. Võtke kohe võteteks kütust ja esitage kulude katteks tsekk, kui ei ole kokkuleppehind.
Kui võtted on mitmel päeval siis viimase võttepäeva raha nõudke ette.

"Punane elavhõbe" läks lõpuks autoomanikule maksma 50liitrit kütust. Ole veel abivalmis.....
Kütuse eest raha küsides hakati nõudma tsekke (eraldi päevaliselt).
Lisaks lepiti rendihinnas kokku kuid maksti millegipärast 7,7% summast vähem - lihtsalt.

Ning veel see nõme oma väljateenitud raha kerjamine.

Filmides on tore osaleda, ideoloogilises mõttes. Annad oma panuse.
Raha sinu aja eest ei taha keegi eriti maksta. Aega kulub alati palju rohkem kui eeldatakse.
Oma kogemustest ja oma tuttavate kogemustest see postitus siia lisatud sai.

Kokkuvõttes, olge julged osalema ja nautige seda protsessi, kuid seiske enda õiguste eest ja kindlustage oma tulud.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Robi jutt jummalast õige.
Palju sõltub muidugi nendest inimestest, kes filmi valmistavad ja neid on igasuguseid. Ka kaabakaid.
Siit foorumist on loetud muljeid nii mõnestki positiivsest kogemusest.
Kusjuures lahe on see, et auto laenajad polegi midagi müstilist või kosmilist vastu soovinud.

-------------------------------
Algselt postitas: ando

Helistati mulle 08.08.08, et vaja autot filmivõtetele 10.08.08 hommikul kell 10. Sai lubatud, kuna pakkumine ei tundunud olema mingi niisama jama või tüngakas. Üpris hilja küll teatati, kuid see pole põhiline.

Filmi tegijaiks olid äsja BFM-i lõpetanud, kes soovisid näidata, mis oskavad. Kasutati amatööri silma läbi head tehnikat ning ei tehtud üle jala. Palju seal filmivõtetel ei pidanud tegema. Ise ootasin rohkem tegevust, aga ega nad ju minust filmi teha ei tahtnud, niiet kõik kontrolli all.

Hommikul kohale minnes selgus, et minu autot ei olegi tarvis enne õhtut. Sai siis kell 4 tagasi tuldud ja taustaks sõidetud. Ei imestaks, kui mu autot seal filmis nähagi ei jääks. Aga see polnudki põhjus, miks ma nõustusin.

Raha ma selle eest ei tahtnud, isegi kütuse kompensatsiooni mitte. Minu jaoks oli lihtsalt huvitav jälgida toimuvat. Naljatades küsisin pileteid esilinastusele, mida mulle ka lubati.

Kokkuvõttes, soovitan kõigil, kellel selline pakkumine tuleb, haarata kinni. Endal on kohe hea olla, kui tead, et oled aidanud kellelgi midagi head teha.
---------------------------
Algselt postitas: atzkarik

Minu viimane kord kui andsin enda auto kasutada filmi tegemiseks ei olnud küll nii meeldiv. Filmiks on ``Mina olin siin`` algul lubati maad ja ilmad kokku et esilinastuse piletid (mida ootan siia maani) kaks kindlalt kui mitte rohkem:puzzled Minu ja klubi nimi lubati ka panna subtiitritesse, seda ma ei tea, kas on, kuna ei ole ise filmi näinud. Siit ka küsimus kui keegi on filmi näinud või on plaanis lähi ajal vaatama minna siis äkki vaatab kas on minu ja klubi nimi subtiitrites! Ette tänades.
Pole ühtegi märget tiitrites :(
/Log

------------------------
Algselt postitas: Mel
Kirjutan ka siia enda autoga reklaamis osalemisest.

Läbi Messi saadi minu kontaktid. Alguses võttis minuga ühendust filmistuudiost keegi mees (ametikoht pole meeles), kes uuris, kas saaks autot, millises korras on auto ja uuris ladaklubi lehelt ka pilte. Auto paistis sobivat ning paari päeva pärast helistas produtsent, kellega rääkisime tingimustest.

Nüüd siis kindlasti kõiki huvitav küsimus - mis mina sain?

Kuna ma polnud kunagi filmimisega kokku puutunud, siis mind huvitas kas saaksin filmimisel juures olla ja vaadata nn tagatoa toimimist. Sellega polnud mingeid probleeme. Pigem oldi isegi õnnelikud, et autoomanik juures on ning sõidab seda treilerile ja maha.

Kuna mul polnud selle autoga rohkem plaanis sel suvel sõita, siis puudusid nii kindlustus kui ka ülevaatus. Kuna plaanis olid sõidult tehtavad võtted ehk läbi esiklaasi filmitakse näitlejaid liikuvas autos, siis renditi Soomest spetsiaalne treiler koos juhi ja treilerit vedanud Patroliga. Nagu varem mainisin, siis puudusid kindlustus ja ülevaatus. Seega leppisime kokku, et sama treiler tuleb mulle koju järgi ja toob ka pärast tagasi.
Kuna pole enne sellise asjaga kokku puutunud, siis ei osanud täpsemalt ka rahast mõelda. Mõtlesin rendiautode hindadele, mis hakkavad pihta kuskil 400 eek päev. Produtsent tegi pakumise 500 eek päev. Mina küsisin 250 juurde, millega oldi kohe nõus. Mina olin summaga rahul, eriti arvestades, et autot veeti treileriga ning enda ratastel sõitis ta vast kilomeetri. Pluss boonuseks oli kogu filmimise vaatamine;) Mul oli ka puhkus samal ajal, seega ei tulnud ka töökohaga probleeme.
Lisaks pakuti 2 korda päevas rikkalikult süüa.

Muideks inimesi kokku oli selle reklaami tegemisega seotud 24.

Kui kunagi koju arvutisse jõuan panen treilerist ka pildi.

Täpse aja, mis ja kuidas ja millal asjad toimuma hakkavad leppis minuga kokku juba kolmas inimene.

Nagu reklaamistki näha, siis autoga sõitis Ott Sepp, kes oleks nagu ennegi Ladaga sõitnud - tuli hästi välja. Lisaks tekitas kollane ja vana auto nii näitlejates kui ka võtegrupis elevust. Uuriti auto kohta. Juhan Ulfsak tegi samuti väikese prooviringi. Nii tema kui Sepp jõudsid järeldusele, et rooli on ilmatuma raske keerata ning pidurid puuduvad. Pidurid on mu autol täiesti korras, lihtsalt pidurivõimendit ei ole sel autol ja roolivõimu samuti.

Otseselt autoga seotud võtted moodustasid kogu filmimisest väga väikese aja. Erinevate duublite tegemiseks läks vast 2 tundi. Muidu neid sõnaliseosaga duubleid ikka tehti. Tegemist ju reklaamiga, kus iga sekundikümnendik arvel. Seltskond oli mõnus, nalja ja naeru sai päris kõvasti.

Selle põhjal, mis ma nägin, soovitaks teistelegi, kui autot tahetakse, siis sobivusel võiks ikka anda.
--------------------

Vabandan kõigi nende postituste autorite ees, kui tegin sellega teile miskit pahandust, et tekstid siia välja tõstsin.
Kuid ise-enda eest tuleb seista. Lugege, õppige, valmistuge kohtuma tundmatusega, kel see protsess ees.
e
Elts
Autod: 2107(1991);21083(1997)
Kontakt:

Postitus Postitas Elts »

Ei tea kas peaks oma 07 pakkuma.
e
Edel
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ-21061`84, Moskvits-2140`81, Audi A4 1.8 `99
Kontakt:

Postitus Postitas Edel »

Sai eelmise aasta augustis ka paaril korral oma 2106-ga filmivõtetel näitamas käia n.ö. tausaks. Mõlemil korral laoti 500EEK ilma probleemideta peo peale. Filmiks "Punane elavhõbe" ja mõned pildid minu poolt viimasest korrast http://fotoalbum.ee/photos/Edelareisija/57218453

[Muudetud: 10-2-2010 EdR]
Minul on Ziguli, aga mis on sinul?
Kasutaja avatar
nymmik
Foorumi kasutaja
Autod: Zaz965
Kontakt:

Postitus Postitas nymmik »

"Punase elavhõbe" võtetel oli mul kokku 5 autot (kollane 2101, sinine 2101, politsei 011, roheline 2106, 2108). Ühe neist kleepisime POLITSEI värvidesse, kleepimise raha nuiasime 2 kuud. Viimasepäeva ja kütusekomensatsiooni saamiseks läks üle kolme kuu. Me oleme Robiga selle läbi teinud ja nüüd vaatame hoolega kes produtsent on.
Järgmisel korral on igatahes mul kindel reegel, kirjalik rendileping, üleminev tund eraldi tasu ja raha ette viimase päeva eest (või kui võte kestab 1 päev).
Mul on palju kogemusi ja siiani olid need igati positiivsed.
Lisaks see, et filmimehed ei kipu rääkima mida nad teevad, nende arust on normaalne kui äkki kisume kõik istmed välja et tehnika sinna panna aga kui sa oled verehinnaga taastanud, siis ikka ei luba seda.

Pilt

Pilt
e
Elts
Kontakt:

Postitus Postitas Elts »

Elu õpetab. Aga hea, et seda kogemust jagate siin. Eks kui peakski tlevikus kokku puutuma sellega siis kindel , et tuleb kirjalik leping teha. Kõik üksipulki lepingusse kirjutada.
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Autod: 2107 1992
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Väike parandus "Punane Elavhõbe" võtetel käisid minu sõbrad, ise ei olnud sellega seotud. Lihtsalt kuulsin millist tsirkust tehti ja kuidas lõpuks asi jäi.

Kahetsusväärne lugu ja selles suhtes halb et jääb meelde. Palju rohkem jääb meelde kui head filmitegijad.

Paar aastat tagasi aeti Eestist vanatehnikat Soome võtetele. Ka see oli täielik fiasko ning jäi meelde. Automoto foorumis oli ka suur teema selles kohta.
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

21051 oli filmis "Tühirand" 1 peategelane, tootja oli "Kuukulgur film", siit foorumist oli ka nr. saadud. Kuna auto oli 1 peategelastest, siis andsin auto kolmeks päevaks kasutada - leping tehti ja kõik muu seesugune.

Kuid soovitus jah, et enne tehke selgeks, mitu km see masin sõidab võtete ajal - selle järgi saate ka hinna arvutada.

Mina muud ei teinud kui andsin auto (mind toodi ja viidi kenasti koju ka), summas aime kiiresti kaubale, kütte ostsid nemad, boonusena sain esilinastusele 4 piletit, üllatusena pandi ka auto ja minu nimi tänuavaldustesse ning film iseenesest ka väikse mõttega ja suht ok

Kuid jah - reeglina kiputakse lubama asju, mida ei tehta, tasub olla ettevaatlik.

[Muudetud: 11.2.2010 VäikeMägilane]
Festina lente!
e
Elts
Kontakt:

Postitus Postitas Elts »

Et siis proovin ka võimaluse ära. Sain lõpuks masina ilusti tööle ja eelmine nädal said kleepsud peale.
Siiani on kõik enamvähem hästi läinud.

[Muudetud: 6-3-2010 Elts]Pilt
e
Elts
Kontakt:

Postitus Postitas Elts »

Nüüd siis käidud, nähtud ja kogetud.
Õhtu oli huvitav ja kõik kokkulepitud punktid täidetud ning tasu maksti ka koheselt.

[Muudetud: 10-3-2010 Elts]Pilt
Vasta