kreissae põikipuu lõikamise ketas?

Kust saab mis-iganes-asja? Kes teeb mis-iganes-tööd?
Vasta
o
onkel85
Suletud kasutaja

Postitus Postitas onkel85 »

Mure siis selline et tahaks osta maakodus olevale kreissaele uue põikipuu lõikamise ketta, mille võlliaugu lõgimõõt oleks 35mm või natuke suurem ja lõbimõõt umbes 450-550mm. Jõgevalt otsisin mitmest ehituspoest, kuid kõigil ketastel, mis oleks lõbimõõdult sobinud, ei olnud võlliauk sobiv,lõbimõõt ainult 30mm, nii et täpselt 5mm puudu.
Ehk teab keegi Tallinnas mõnda poodi või turgu soovitada, kust sobivat ketast leida?
l
Laada
Foorumi kasutaja
Autod: Nokia, Nolada.

Postitus Postitas Laada »

Ega neid saekettaid eriti suvalistes mõõtudes ei kipugi olema, standardmõõt ongi 30mm, vanadel vene pinkidel oli 50 mm. Sellist mõõtu nagu "35 või natuke suurem ei tea mina olevat", ketas peab ikka ülimalt täpselt võllil olema. Kunagi olen lasknud ühe ketta augu suuremaks teha, siis 30mm->50mm peale. Ise olen kõiksugused lõikeinstrumendid hankinud sellistest kohtadest nagu nava ja terätoimitus, mõlemal neil kodulehed tutvustusega ka olemas.

Aga alusta sellest, et selgita välja millise augu läbimõõduga ketast täpselt vaja on.
o
onkel85
Suletud kasutaja

Postitus Postitas onkel85 »

mõõtsin supleriga võlli ära ja läbimõõt oli 35mm aga on olemas ka tsentreesimis seibid, mille abil saab panna ka suurema võlliauguga kettaid, nende abil saab vanaisa jutu järgi panna peale kuni 50mm võlliauguga kettaid peale, sellest ka jutt et võib ka 35mm-st suurem olla.

[Muudetud: 28-12-2005 onkel85]
Vasta