Arvatavasti mõned peavad mind lolliks,sest esitan sellise küssa.Aga ma arvan et midagi on autol viga,kui pidevalt tuleb summutist sellist natuke tumedamat suitsu,isegi sooja ilmaga ja sooja mootoriga.Milles võib viga seisneda,loodan et kõik said mu mures aru.
Bmw 525IA 141 kw 1991.Toyota celica gen3 78kw 1984
Miks mootor suitseb?...
Igasuguse sisepõlemismootori töös on see loomulik nähe,kütuse põlemisjäägid ikka suitsevad....
Vaat millisel määral ja mis värvi on suits,see on juba iseasi.
Sinine suits viitab mootoridetailide kulumisele ja via juba ülalpool selgitas musta suitsu põhjust...
Algselt postitas: -grazy-
Ok,tänan abi eest,aga kas asi võib olla selles,et sai nats naftaga sõita
Miks seda kohe ei kirjutanud...?
Klapisääretihendite kohta veel...Ei aita ainult tihendite vahetus kui klapisäärepuksid kulunud on, vaid tuleb ka puksid ära vahetada.
Klapisääre tihendite korrasolekut saad lihtsalt kontrollida töösooja mootoriga järsul pöörete allalaskmisel (s.t. gaas lahti lasta) kui lööb sinise tagant välja on viga klapisääreetihendites.
Endal nüüd väike mure selle suitsuga. Sinisega sis. Nimelt sai motole tehtud kapital ja nüüd kui olen sõitnud selle "uue" motoga pisut üle 1400km hakkab tagant käivitamisel sinist pilduma. Kas tõesti said need klapisääre tihendid juba otsas??:yllatunud
Kas ainult käivitamisel? Kui mootor soojaks aetud, siis järsemal kiirendamisel ka sinist pillub?
Kui sedasi teeb, siis võtaks ehk kaane maha ja vaataks mis nägu hülss on. Ehk uued rõngad (vene!!) on pahandust teinud või on koostamisel mõni purunenud? Soojalt käivitamisel "kinnipoomise" tunnet ei esine?
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme