Algselt postitas: Ladarider
Kas kuivamata mastiksi peale võib logarid kohe panna?
Paremini peaksid kinni jääma (kinni kleepuma), kuid kui kunagi vaja eemaldada logareid siis arvatasti tulevad naad koos mastiksiga.
Mina igatahes ei soovita märja peale panna.
Kuna rattakoobastest tuleb üsna suur müra siis võiks seal mürasummutus olla. Esimeste logarite kasutamisel tekib sinna esitiiva sisse kõlakasti moodi asi lausa.
Kui logarid pealtpoolt katta pigimati ribadega siis peaks natuke müra summutama. Kuid siis muutuvad logarid palju raskemaks ja on vaja palju rohkem ja tugevaimaid kinnitusi.
Väiksema efekti annab ehk ka see kui logarid katta pealt poolt parketti alla pandava mürasummutus kilega.
Jutt käib mul siis esimestest plastmass logaritest. Need vanad alumiiniumist vahetan välja, sest kui ma sinna ka uued ääred ostan siis need uued hakkavad ikkagi alla vajuma ja vastu ratast käima.
06 esikoobastesse lähevad lähiajal uued logarid, kuid ma pole jõudnud veel selgusele, milliseid alla panna.
Poes on müügil plastikud, mille salongipoolses osas on paksem plastosa ning osa logarist ulatub seal rattakoopast välja. Porilapi kohta neil ei ole.
Teine variant on alla panna logarid, mille külge võimalik kinnitada porilapp ning mis istuvad kenasti koopas. Neid leiab romulatest (tihti all Soomest tulnud masinatel 05, 07, 04).
Esitiib 06-l teistsugune. Kas teise variandi logareid on mõtet alla aretada? Mõnda äärt tarvis ka lõigata?
Mina paneks oma autole need plastikust. Küll sinna saab ka porikummi külge. Jääks ära eraldi äärekaitsete (alumiiniumist logaritel tungivalt soovitav) aretamine.
Igale margile neid saada. Ikka margikohased asjad alla.
Lõikamisega võid asja ära rikkuda. Kui valest kohast lõigata võib kaitseeffekt ära kaduda.
Jäi täpsustamata üks asi: mõlemad logarid on plastikust. Üks jääb lihtsalt koopast välja paistma.
Jään siis margile sobivate juurde. Kui panna paksema plastosaga logarid, mida Motamees mõtles, kas siis porilapid peaksid kinnituma logari jämeda plastosa rattapoolsesse külge? Varem oli just selline logar all, kuid head mõtet porilapi kinnitamiseks ei tulnud.