Hästi pikk antenn?
Hästi pikk antenn?
Hästi pikk antenn?
Lapsepõlvest mäletan küll midagi, et mõnel autol oli selline hästi pikk antenn, mis algas esiotsast ja läks suure kaarega üle auto ning tipp oli kinnitatud kuhugi auto taha otsa.
Kas see on lihtsalt mingi hägune mälestus, või on/olid mingid autod millel selline antenn oli?
Googledasin siin yle tunni aja, kuid asjatult, ei leidnud mitte midagi..
Ning juhul kui tõesti ei ole midagi sellist, siis ehk keegi oskab soovitada, millest ise midagi sarnast teha?
Kas see on lihtsalt mingi hägune mälestus, või on/olid mingid autod millel selline antenn oli?
Googledasin siin yle tunni aja, kuid asjatult, ei leidnud mitte midagi..
Ning juhul kui tõesti ei ole midagi sellist, siis ehk keegi oskab soovitada, millest ise midagi sarnast teha?
-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
mingi tuuninguga polnud siin midagi pistmist - pikem antenn võimaldas kesk ja pika laineala vastuvõttu liikudes.
mitte alati pole kogu elu käinud megahertsides nagu praegu.
kesk ja pika laineala saatjad levisid sigahästi ning võimaldasid kuulata raadioprogrammi ka tuhandete kilomeetrite kaugusel saatjast.
kahjuks eestis pole enam kesklaine kasutusel ning väljamaal sõites pole eesti keelt raadiost oodata
mitte alati pole kogu elu käinud megahertsides nagu praegu.
kesk ja pika laineala saatjad levisid sigahästi ning võimaldasid kuulata raadioprogrammi ka tuhandete kilomeetrite kaugusel saatjast.
kahjuks eestis pole enam kesklaine kasutusel ning väljamaal sõites pole eesti keelt raadiost oodata

Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Praegusel hetkel ka võimalik kuskil soetada?Algselt postitas: Indy
Fiiberantenn ja müüdi neid lisaseadmena.
Kui 011 liikuma hakkab, saab seda antenni näha.
Aga tänaval näeb ju kõigil autodel suht erineva pikkusega antenne?? Ning ideepoolest sobiks mulle ka 3 meetrine, kuigi ma ei kujuta hetkel täpselt ette kui pikk ta jääks...Algselt postitas: tiitTeooria on selline et 100 MHz lainepikkus on 3m. Antenn peaks olema terve lainepikkus või 1/2 või 1/4Algselt postitas: Alan
Aga ma saan ju tolleajast antenni ka preaguste megahertside püüdmiseks kasutada???
Ning ega kellelgi seda alles pole?
-
sseenior
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2106-i ja...Niva`gi
Teooria on selline et 100 MHz lainepikkus on 3m. Antenn peaks olema terve lainepikkus või 1/2 või 1/4 [/quote]
Nii lihtne see ikka ei ole ja autode peal see eriti ei päde. :ylbeAutoantennide kohta on kirjutatud pakse raamatuid,rusikareegel on pigem see,et raadioantenn peab olema korralikult pandud(massid kus vaja ja ühendusjuhe korralik) ja kui autoraadio võimaldab,siis ka antenn ja raadio kokku häälestatud ! Lähvastuvõtu FM-l (teg,ULL II) tagab ka sukavarras (=võrdne sisese aktiivantenniga -vastus viimasele küsijale
),kui aga tahate vastu võtta ka kaugemaid raadiojaamu või väikese võimsusega nn.kohalikke jaamu,siis mida pikem,seda kindlam,et signaal teie antenni jõuab.Ütlematta ei saa aga jätta,et ka raadio peab paremat sorti olema,sest pikk antenn võtab ka kõiksugu mittevajalikke signaale vastu ja kui teie raadio neid ei suuda selekteerida,siis....no see ragin teile ei meeldi:spin Ja parem raadio ei ole mitte see,kus on tulesid ja vilesid rohkem:lol
Kui nr-test juttu,siis UKV (teg.ikka FM/ULL I)on65,5-87,5MHz.
Ja praktikas kuulasin mina selle pika fiiberantenniga lühilainel suht hea kvaliteediga ameerika häält,seda ka üsna segajate mõjupiirkonnas ja kui saade ära lõppes(oli teist tav.ainult 1 tund),siis lülitasin raadio soome FM-le ja kuulasin nende uudiseid ja musa - tõsi,see lõbu põharannikust üle 50km eemal juba enam hästi ei toiminud,signaal liiga nõrk. Muidugi oli mul NL-u ajal ka autos nats eriline raadio,vene tavaraadiol lääne FM kuulamise võimalus oli välistatud:mad:
Aga kaardus olid need pikad fiibrid miilitsate nõudmisel,kui nn.lahtise antenniga vahele jäid,tuli auk talongi,või vahetas rahatäht omanikku. Ja veits põhjendatud oli see miilitsa nõudmine ka : nimelt see ligi 2m vibu vibas ikka sõidu ajal üsna tugevalt ja kui siis selline vibu tabas vastusõitva auto(veokas,buss) peeglit või esiklaasi,siis.....
Nii lihtne see ikka ei ole ja autode peal see eriti ei päde. :ylbeAutoantennide kohta on kirjutatud pakse raamatuid,rusikareegel on pigem see,et raadioantenn peab olema korralikult pandud(massid kus vaja ja ühendusjuhe korralik) ja kui autoraadio võimaldab,siis ka antenn ja raadio kokku häälestatud ! Lähvastuvõtu FM-l (teg,ULL II) tagab ka sukavarras (=võrdne sisese aktiivantenniga -vastus viimasele küsijale

Kui nr-test juttu,siis UKV (teg.ikka FM/ULL I)on65,5-87,5MHz.
Ja praktikas kuulasin mina selle pika fiiberantenniga lühilainel suht hea kvaliteediga ameerika häält,seda ka üsna segajate mõjupiirkonnas ja kui saade ära lõppes(oli teist tav.ainult 1 tund),siis lülitasin raadio soome FM-le ja kuulasin nende uudiseid ja musa - tõsi,see lõbu põharannikust üle 50km eemal juba enam hästi ei toiminud,signaal liiga nõrk. Muidugi oli mul NL-u ajal ka autos nats eriline raadio,vene tavaraadiol lääne FM kuulamise võimalus oli välistatud:mad:
Aga kaardus olid need pikad fiibrid miilitsate nõudmisel,kui nn.lahtise antenniga vahele jäid,tuli auk talongi,või vahetas rahatäht omanikku. Ja veits põhjendatud oli see miilitsa nõudmine ka : nimelt see ligi 2m vibu vibas ikka sõidu ajal üsna tugevalt ja kui siis selline vibu tabas vastusõitva auto(veokas,buss) peeglit või esiklaasi,siis.....

- Viin
- Foorumi kasutaja
- Autod: BA3 2105 & Riva Junior
- Kontakt:
Mul sahises väliantenniga Astra f Caravanis ka radio kui tagumist klaasipuhastajat kasutasin(võib öelda et sellel hetkel oli raadio tumm):puzzled.Algselt postitas: manhunt16
Siseantenni ei soovita,endal oli ja nii kui kojamehed sisse lülitasin hakkas raadio sahisema...vihmase ilmaga päris tülikas sõita.
Veel sooviks infot kogemuste kohta siseantennidega!
[Muudetud: 27-4-2010 ladasaeabz]
-
vvisible
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2101 '72
Sierradel kasutataksegi antennina tagumise akna soojendusniite, et niisama lihtsalt sa seda teisele autole just ei tõsta, kui mitte öelda, et tegu võimatu asjaga.Algselt postitas: ladasaeabz
Olen kuulnud, et Sierral oli mingit tüüpi siseantenn, mis ühendus tagaklaasi niitide külge:o On kogemusi selle paigaldamisega teistele autodele?
[Muudetud: 27-4-2010 visible]
- Viin
- Foorumi kasutaja
- Autod: BA3 2105 & Riva Junior
- Kontakt:
Vaatab äkki saan ühe romu Sierra kallale, et uurida.
Kui niititega siis on ju juhe pistikuga sinna ühendatud ja võib-olla on seal kusagil võimendi ka:o.
Ainuke jama on selles, et minu klaasil töötavad ainult mõned niidid.
Kui niititega siis on ju juhe pistikuga sinna ühendatud ja võib-olla on seal kusagil võimendi ka:o.
Ainuke jama on selles, et minu klaasil töötavad ainult mõned niidid.

Veel sooviks infot kogemuste kohta siseantennidega!