Lada ja Addinol õli?

Lada ja Addinol õli?

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
Kasutaja avatar
tafffguy
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21051

Lada ja Addinol õli?

Postitus Postitas tafffguy »

Tere.

Võitsin autolehe kaudu vabal valikul 5 liitrit Addinoli õli, kuna iga päeva sõidu autol on õli vahetus äsja tehtud, siis mõtlesin, et kasutaks selle ära oma lada peal. Küsimus selles, et mis õli sinna Addinoli toote valikust sobiks, jah, tavaliselt nagu ikka, 10w40 pool sünt, kuid äkki on keegi nende õlidega rohkem kursis ning oskab soovitada midagi, mida muidu ei raatsiks või ei ole suurt mõtet panna. Küsimus suhteliselt huvi pärast, kui vastuseid ei saa, siis valin selle täitsa tavalise. Olen kuulnud, et Addinol on Ladaga mingi aeg koostöös ka olnud, ehk siis Addinoli tehasest sisse pandud.
Kasutaja avatar
Qunts
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2105, 2107 ja Zaz 966
Kontakt:

Postitus Postitas Qunts »

Minu mootori puurija ja arvan ka paljude teiste foorumi kasutajate mootoreid puurinud ja lihvinud kodanik ütles mulle targad sõnad: Kui poleks adinoli õli poleks tal tööd !
Tahad kaua sõita ja mitte romontida mootorit siis kasuta vähe kvaliteetsemat õli.
Igapäeva ja tööautos kasutan mina GULF õlisid mis on minumeelest suht hea ja samas ei ole hind ka kallis.
Ei ole nii rikas, et osta odavat ....
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Qunts kirjutas: Tahad kaua sõita ja mitte romontida mootorit siis kasuta vähe kvaliteetsemat õli.
Ju siis seepärast ongi Tulika takso hinnakiri läbi ajaloo nii "soolane" olnud - mootoreid oli vaja kogu aeg remontida. (Nb! see oli sarkasm)
Konkreetne firma on Addinoli oma sõidukites kasutanud alates ettevõtte loomisest kuni vähemalt selle aastatuhande esimese kümnendi lõpuni. Seega kui õli kõlbab 60-80000km aastas sõitvale taksole siis kõlbab see ka Ladale, jätame siinkohal välja forseeritud mootoritega VAZ-tüüpi masinad.

Teemaalgatajale:
Julgelt võid sisse valada näiteks Semi Synth MV 1047, mina olen enda 06 peal aastaid tagasi addinoli täissündi ära katsetanud ja mootor töötab siiamaani
Kasutaja avatar
tafffguy
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21051

Postitus Postitas tafffguy »

Jah, ma ei ole Addinoli peale isegi varem mõelnud, kuna iga päeva sõidu autoks on BMW, siis sinna läheb Castrol. Ladasse olen pannud aga odavama otsa õlisi, viimane kord oli Valvoline, kui ma ei eksi ning on saanud kasutada ka Havoline ja Kroon õli. Kuna need on ka soovitatud usaldusväärse müüja poolt, siis kvaliteedi pärast ei karda, lisaks olen õlivahetust teinud iga sügis ning kevad. Kuna Addinoli võitsin, siis ilmselt ma ikkagi proovin selle ära, ja just selle sama, mida soovitasid.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Royal Purple on ikkagi üle kõige, julgen soovitada :)
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

Kuna Addinol Eesti paiknes siin lõuna regioonis, siis enamik siinseid võidusõitjaid kasutasid seda, kuna sponsoreeriti, ka mina.
mineraalide ja poolsüntide kohta ei tea rääkida, kuid enamik veoka ja kaevetöödega tegelevad firmad kasutavad tänini Addinoli

linnalegende on siin ennegi räägitud, aga kui see Addinol nii kehva oleks...ei tegutseks ja ei laieneks ta siin konnatiigis ega ka mujal maailmas.

Võib ehk olla et mingi mudeli gamma saab vähem tähelepanu keemikute poolt ja selle na ka ei konkureeri nö. automaailmas või ei tahagi konkureerida, kuid 5w40-ga sõitsin mina ja paljud enne mind võidu ja ei täheldatud kellelgi mingeid eri kulumis anaomaaliaid vms.

Ja kui sa selle tasuta valida saad siis võta ta ära, kalla sisse ning järgmise korra võid lihtsalt ennem hooldusvälpa õli ära vahetada et näha mis ja kuidas mõjus vms.
Festina lente!
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Ütleks sellekohta nii, et kui mootor on mineku äärel ja eluaeg kasutatud miskit paksu moosi mis igale poole ladestunud pigi ja pasana siis moodne pesemisomadustega õli võib selle pasa liikuma tõmmata küll.

Korras tänavamootorile pane see 10w40 sisse ja sõida!
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
k
karel
Foorumi kasutaja
Autod: krossi 01

Postitus Postitas karel »

See Addinoli õliga kokkujooksnud mootor on nagu lumeinimene või tulnukad. Kuulujuttude järgu peaks neid justnagu kõikjal kohtama. Konkreetset näidet küsides aga vastust ei saa. Ikka ja alati juhtus see mingi tuttava-tuttavaga või siis lehmalellepojaga saaremaalt.
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

karel kirjutas:See Addinoli õliga kokkujooksnud mootor on nagu lumeinimene või tulnukad. Kuulujuttude järgu peaks neid justnagu kõikjal kohtama. Konkreetset näidet küsides aga vastust ei saa. Ikka ja alati juhtus see mingi tuttava-tuttavaga või siis lehmalellepojaga saaremaalt.

need jutud tekkisidki 90-ndate alul/keskel ja miks addinol - sest see asutati juba 92a. ja oli esimene kes nö. lääne õlid massidele tarnis.
Kuid mis juhtus - nagu olavi kirjutas, eluaeg kamazi õliga sõitnud mootoritel lõi see puhas õli kõik mustuse ja tahma ringlema, mootorid pees ning legendid varmad tekkima - samuti ei maksa alahinnata konkurentide propagandat - mis maarahvale mõjus(mõjub) nagu soome näts ja adidase dress

kuid leidus ka teist sorti auto omanikke - kes koned enne diisliga läbi pesid, millegipärast ei juhtund neil suurt midagi, nii tegi minu tuttav om a76a. 06-ga ja sõidab minuteada siiani addinoliga, vähemalt kankusi on garaasis omajagu juba seal:)

Mingi aeg kasutati ka OMV (austria?) õlisid, hinnapoolest samas klassis.

tänapäeval ilmselt leiab samas hinnas juba päris palju marke mida valida
ilmselt loeb rohkem see, kuidas ja kui kaua sa õli kasutad.
mida tihedamini vahetad ja mida vähem õli kuumutad seda kauem mootro koos püsib.

Minu enda 07-l sai ka viimati addinoli poolsünt sisse, kas uuesti panen ei oska öelda, pole kaua aega õli poest ostnud:)
Festina lente!
Vasta