Pole mul siin muud midagi kommida, kui et siitpoolt läheb kaasmaalaste aadressile (ja enda omale muidugi ka) üks vänge karvane lenduAlgselt postitas: Mel
Seoses Prantsusmaal maha sadanud lumega anti välja ametlik hoiatus - kui näete liikluses Eesti või Soome numbrimärgiga autot, siis ärge üritage nendega samas tempos liigelda. Nemad teavad, kuidas talvel sõita tuleb.
Äkki Logman oskab kommenteerida:)

Esiteks see artikkel justkui õigustaks eestimaises liikluses hukkunute arvu ja kiidaks meie sõiduoskusi, mis on tegelikult olematud vaadates statistikat.
Teiseks on prantslane ettevaatlik, libedal koolitamata ja kui mõni arvab, et ettevaatlikkus on liiast, siis eksib rängalt.
Siin maal, kus mina asun, Akvitaanias, puudub igasugune arutu kihutamine, ohtlikud möödasõidud ja -tagaajamised. Kui jõulude paiku lund veel oli, siis käisin tiiru Mont de Marsanis ja keegi, MITTE KEEGI kohalikest ei liikunud kiiremini, kui 70km/h, sest tee kulges n.ö. "lappidel" (kuiv, märg, kuiv, märg jne.) ning päikese eet varjulises kohas võis oodata salakaval must jää. Oleks meie arutud eestlased selsamal teel liigelnud, võinuks nii mõneski kurvis näha plekihunnikuid.
Noh, mina oma suure ego ja vana kala tunnetusega

Siin, Prantsusmaal on hoopis teine liikluskultuur, hoopis teine aja kulg ja hoopis teine arusaam kaasliiklejatest, autodest, elust kui ELUST üldse. Inimelu on hinnas.
Nii et mis mõnele koperdamisena tundub, see on teisele jälle igati loomulik ning ei jäägi muud üle öelda, kui et tehke trenni (jää-, lume-, kruusa- ja kardirajaüritused) sõitke endid seal "tühjaks" või autota jalakäijateks, aga olge teel liigeldes mõistvad, kaine mõistuse juures, rahulikud, kuid alati kõigeks valmis.
Nii lihtne see ongi, näiliselt.