Kindlustusest

Kindlustusest

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Vasta
m
Mel
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1390
Liitunud: 15 Juun 2002 11:54
Asukoht: Tallinn
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Jõudsin praktikas kummalise asjani välja. Soovisin Volga, mis on üle kahe aasta kindlustuse ja ülevaatuseta seisnud ja seega MNT poolt registrikanne peatatud, kasutusse võtta. Üllatus oli, et üle 30 päeva kindlustust teha ei saa. Proovisin kolmes erinevas e-teeninduses seda kindlustust teha - ei saanud. Lõpuks telefonitsi sain asja korda, st saadeti eraldi arve 30 päevasele kindlustusele.

Uurisin siis asja tausta. Liikluskindlustuseseadus § 14 lg 3:
(3) Kindlustusandjal ei ole õigust keelduda kuni 30-päevase kindlustusperioodiga lepingu sõlmimisest sõiduki suhtes, mille registrikanne on liiklusseaduse § 77 lõikes 81 sätestatud korras peatatud. Lepingujärgne kindlustuskaitse kindlustatu suhtes kehtib tingimusel, et enne tehnonõuetele vastavuse kontrolli läbimist kasutatakse sõidukit üksnes erandkorras, järgides liiklusseaduse § 73 lõike 5 nõudeid.

Auto-moto foorumist leidsin ka Indrek Sirgi selgituse:
See tähendab, et kui liiklusregister on registrikande peatanud LS § 77 lg 8-2 alusel seoses sellega, et sõiduki viimase liikluskindlustuse lepingu ja ülevaatuse lõppemisest on möödunud rohkem kui 2 aastat, siis vaatamata asjaolule, et sõiduk ei ole liiklusregistris registreeritud ja ei ole seetõttu kohustatud olema kindlustatud, siis kindlustushuvi korral ei või kindlustusselts keelduda selle kindlustamisest. Eelkõige on see vajalik selleks, et sõita kindlustatud sõidukiga remondikohta, liiklusregistri büroosse või ülevaatusele. See oli vastus esitatud küsimusele, et kuidas ma selle peatatud registrikandega sõidukiga saan sõita ülevaatusele omamata kindlustust.

Registrikande peatamine liiklusregistri poolt ning sõiduki ajutine registrist kustutamine sõiduki omaniku poolt on tegelikult sarnase tähendusega tegevused, kuigi toimingu teostamise alused ja toimingu läbiviija on erinevad isikud. Mõlemal juhul ei ole sõiduk liiklusregistris ning selle kindlustamise kohustus puudub (samas on ka keeld kasutada teeliikluses). Kui registrikanne on peatatud, siis on kindlustusseltsil kohustus teha kuni 30 päevaks kindlustus, kui omanik on ise ajutiselt kustutanud registrist, siis kindlustusseltsil sellist kohustust ei ole, kuid ta võib siiski kindlustuslepingu sõlmida.

No tõesti ma ei tea, mis suur risk see nüüd oleks, kui ma saaksin teha korraga näiteks 6 kuud kindlustust. Kuidas ikkagi kindlustus ja tehnoülevaatus on omavahel seotud??? See, kas on kindlustus või mitte ei sega kedagi ilma ülevaatuseta sõitmast.

Rahalises plaanis tähendab see päris korralikku kaotust. Praegu 1 kuu maksis 17 eurot, muidu 6 kuud oleks 31 eurot. Kui seni olen olnud selle süsteemi suhtes mõistev, siis see on küll LOLLUS. Ei ole lihtne (ei ole e-lahendust) ja kallis kah veel.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Postitusi: 2501
Liitunud: 22 Juul 2007 17:18
Asukoht: Viljandimaa
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Kindlustus:D Seadused:D:D

Tõin Leedust uue aasta algul ühe Fiati. Leedus sai tehtud kindlustus kuuks ajaks ja sõitsin Eestisse. Nüüd tahaks Särje (remondikoht), ARKi ja ülevaatusele sõita. IFis kindlustust küsides saadeti andmed Tallinnase ja nüüd ootan vastust. Autol Leedu dokumendid ja numbrid aga minu nimel. Eks näib mis saab. Tuligi vastus:) LKFi kalkull annab madalaimaks kuu hinnaks 5,91€ aga arve tuli 20,89€ :D Leedus tundmatuna maksin kuu eest 6,08€

https://www.youtube.com/watch?v=r2S4gDnKCpk

OT: Jätsin ühe vana auto reg. numbri ARKi hoiule, et Fiat saaks vana, rauast, ilma € plätakata numbri. !"#¤%&/( EI SAA:mad: Tuleb uued tellida ehk € plätakaga:mad::mad::mad:
Kuna auto arvel ei ole ei saa ka uusi numbreid tellida. Võtan auto arvele ja tellin € plätakaga numbrid ja jään ootama. Sõita ei või, numbreid ju pole:D
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

 
SexSix kirjutas: Autol Leedu dokumendid ja numbrid aga minu nimel.
Mis Leedus sinu elukoha reale kirjutati, et niimoodi arvele said võtta?
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Postitusi: 2501
Liitunud: 22 Juul 2007 17:18
Asukoht: Viljandimaa
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Lihtsalt lisaleht passile lisaks. Kõik auto andmed ja kõik minu andmed lisaks.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Postitusi: 2501
Liitunud: 22 Juul 2007 17:18
Asukoht: Viljandimaa
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Eilses st. 04. 06. 2015 Vikerraadio saates Uudis+ on kindlustusest saateloik. Ei oska linki kuvada:puzzled

Paras demagoogia.


Võib-olla nii?
Seitse päeva kuulatav.

http://static.err.ee/media?stream=media ... &mode=crop#

Või ka nii:
http://vikerraadio.err.ee/l/jarelkuulamine
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Postitusi: 2501
Liitunud: 22 Juul 2007 17:18
Asukoht: Viljandimaa
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Proovimõttes tegin kindlustuse Swedpangas. Kõige odavam. Läbi pangalingi lihtne. Punkt:D
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1103
Liitunud: 31 Jaan 2010 22:57
Asukoht: Tallinn, Saue
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Re: Kindlustusest

Postitus Postitas Arvos »

Läheb lõbusamaks. Täna rääkis üks kindlustusmaakler, et koolitusel oli neile räägitud, et vastu võetakse uut seadust, mille tagajärjel ei või sõiduk enam päevagi olla olla liikluskindlustuseta. Kohe saab kolnekordse sunnikirve kaela. Seni võib viimase poliisi lõppemisest olla mõõdas kuni 12 kuud. Selline seadus tahetakse kehtima saada uuest aastast. Ajutise kustutamise listid saavad seepeale pikad olema.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Vasta