Kaudsed riigimaksud. Esimene ülevaatuse peale auto registrisse võtmist.

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Vasta
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Postitus Postitas SexSix »

Riik läheb järjest ahnemaks. Ennemuiste sai äsja soetatud imporditud autole ülevaatuse üks aasta plus siis numbri järgi kuid otsa.
Näited: mõlemad vanemad kui 10. aastat.

Auto arvele võetud 06. 05. 2009 ja reg. numbri viimane number 6. Esimene ülevaatus kehtis 06. 05. 2009 kuni 31. 08. 2010. Peaaegu 15 kuud.

Auto arvele võetud 02. 01. 2008 ja reg. numbri viimane number 9. Esimene ülevaatus kehtis 02.01.2008 kuni 30. 11.2009. Peaaegu 23 kuud!!!

Ja siis täna. Auto arvele võetud 29. 08. 2011 ja reg. numbri viimane number 3. Esimene ülevaatus kehtib 31.08.2011 kuni 31. 05. 2012. :mad: 9 kuud?! Saan siis võrreldes vana süsteemiga lisa 35 € maksta:mad: Muidugi kargasin ülevaatuse vennale turja! Vastuseks, " et süsteem ei lase panna 05. 2013 "

Tuleb õige vana süsteem kasutusele võtta, kus valiti reg. numbri viimase numbri järgi omale reg. number, et ülevaatus kehtiks 12 kuud.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Lihtsalt teavitan.

Ehk on keegi veel autot toomas piiritagant. Näiteks Leedust. Kunagi ammu valiti reg. number viimase numbri järgi, et siis ülevaatus kehtiks 12 kuud. Aprillis olid kahega lõppevad reg. numbrid enimnõutud. Mais kolmega lõppevad reg. numbrid jne.
Kasutaja avatar
nymmik
Foorumi kasutaja
Autod: Zaz965
Kontakt:

Postitus Postitas nymmik »

Must nr = 48 kuud TÜV'i :cool:
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Saab ka vaid kolmeks kuuks ülevaatuse. Kui lähed ülevaatusele 3 kuud enne märgitud aega, saadki neljaks kuuks. Kaks kuud enne võid minna, siis saad 14 kuud. Kui sul reg. nr. viimane nr. on näiteks 6, on sul ülevaatusekuu august. Juunis minnes saad järgmise aasta augustini, mais minnes saad aga selle aasta augustini. Ehk siis vaid neljaks kuuks.
See jamps on juba ammu nii. 5-6 aastat tagasi sõber läks tegi seisnud autole ülevaatuse. Saigi neljaks kuuks vaid.
Midagi pole parata, tuleb leppida lolluste ja seaduslike väljapressimistega. Samuti tekib küsimus autode suhtes mis sõidavad vaid paarsada km. aastas ning mis sõidavad 150 000. Samuti on üle 10a. vanuste busside ülevaatus iga kuue kuu tagant. Seda nõmedat jada võiks veel pikalt jätkata, lõpetades kordusülevaatustega. Ning kõige lõpuks - Milleks ja kellele seda ülevaatust üldse tarvis on? Nii mõneski riigis pole seda olemaski. Ning kes selle kehtestanud on, kandku ise ka kulusid, miks peaks seda tegema autoomanik? Kes tellib muusika, see ka maksku.
Ning veel kõige lõpuks - 15 minuti eest üle mõistuse hind!!!
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Imporditud auto esimene ülevaatus.

Esimeses postis kirjutan imporditud auto esimesest ülevaatusest. Aga mitte kaua seisnud või hobiautost.
Näiteks punasel on viimane number 0 ja ülevaatusel käin üldjuhul mais. Üldjuhul ma ei sõida selle autoga enam sellel ajal kui oleks võimalik teha ülevaatus 12 kuuks. Siin ei ole mul kobiseda midagi, et ülevaatus kehtib 8 kuud.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Administreeriv toiming

Postitus Postitas logman »

! Sõnum kasutajalt: logman
Teemat on pügatud.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

A keegi ei keela nulliga lõppeva numbriga autol sügisel ülevaatust ära teha. Oktoobris näiteks.
Mul on kah nulliga number.
l
LandDragon
Foorumi kasutaja
Autod: MB C220 Avantgarde '10
Kontakt:

Postitus Postitas LandDragon »

Ma pole taolisest asjast kuulnudki. Kas ma saan ka siis tünga? Mul enne oli ülevaatuskuu mai, aga auto reg. nr lõppeb 3'ga. Aga see aasta ei teinud kohe mais, vaid ootasin kuni auto korda teen, kas siis kui ma nüüd tegema lähen saan märtsini ainult w? Või mis teema on?
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Ülevaatus.

Ülevaatus tuleb teha kuni kolm kuud enne. 3 puhul kestab ülevaatus mai lõpuni, pole vahet kunas lähed. Ülevaatuse aeg on 3 puhul alates 01. 03 kuni 31. 05. Kui teed muul ajal saad kehtiva ülevaatuse ikka 31. maini.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

LandDragon kirjutas:Ma pole taolisest asjast kuulnudki. Kas ma saan ka siis tünga? Mul enne oli ülevaatuskuu mai, aga auto reg. nr lõppeb 3'ga. Aga see aasta ei teinud kohe mais, vaid ootasin kuni auto korda teen, kas siis kui ma nüüd tegema lähen saan märtsini ainult w? Või mis teema on?
Saad järgmise aasta maini, kui hiljem teed sedakorda.

Kolm kuud enne jah kui arvestada kolmandaks kuuks ülevaatuse kuu lõpp.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
v
Veiko_
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Veiko_ »

LandDragon kirjutas:Ma pole taolisest asjast kuulnudki. Kas ma saan ka siis tünga? Mul enne oli ülevaatuskuu mai, aga auto reg. nr lõppeb 3'ga. Aga see aasta ei teinud kohe mais, vaid ootasin kuni auto korda teen, kas siis kui ma nüüd tegema lähen saan märtsini ainult w? Või mis teema on?
Viimasele numbrile liida 2 juurde, siis saad teada ülevaatuse kehtivuse aja (3 puhul mai, 0 puhul detsember. Jaanuaris-veebruaris ülevaatuse meestel vist eriti tööd pole?:P).
Mis tüng see siis nii väga ikka on, maksma pead ikka sama palju ju (aastas korra). Ülevaatuse peaks tegema ikka enne kui eelmine kehtivuse kaotab, kui nüüd tegema tahad minna, siis sul ju kehtivat ülevaatust ei ole ja see auto justkui omal jõul sinna sõita ei tohikski. Halvemal juhul maksad trahvi peale mitme aasta ülevaatuse raha. ;)
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Veiko_ kirjutas: Ülevaatuse peaks tegema ikka enne kui eelmine kehtivuse kaotab, kui nüüd tegema tahad minna, siis sul ju kehtivat ülevaatust ei ole ja see auto justkui omal jõul sinna sõita ei tohikski. Halvemal juhul maksad trahvi peale mitme aasta ülevaatuse raha. ;)
Ära liialda! See ei käi sedamoodi.
p
Peep063
Autod: Vaz 21063 / Vaz 21061

Postitus Postitas Peep063 »

Ilma ülevaatuseta võid ainult lähimasse ülevaatuspunkti sõita.
t
tiit
Foorumi kasutaja
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

LIIKLUSSEADUS
§ 73. Tehnonõuded mootorsõidukile ja selle haagisele, nõuded varustusele ning nende nõuetele vastavuse kontrollimine
(5) Erandkorras võib kehtivatele tehnonõuetele mittevastavat mootorsõidukit ja selle haagist liikluses kasutada juhul, kui nendel ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi, mis välistaksid sõiduki kasutamise liikluses. Sellisel juhul on sõidukiga lubatud sõita ettevaatlikult, rikke iseloomu arvestades, mööda lühimat teed lähimasse remondikohta, tehnonõuetele vastavuse kontrollimise punkti, Maanteeameti liiklusregistri büroosse või parkimiskohta. Kui rike, mis võib ohustada liiklust, tekib teel olles, peab juht püüdma seda kõrvaldada.
v
Veiko_
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Veiko_ »

Nii on jah. Endalgi see tee ees, et ülevaatus kaotas kehtivuse vist 2 a tagasi ja nüüd varsti tahaks ära käia.:D
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Arvos kirjutas:Saab ka vaid kolmeks kuuks ülevaatuse. Kui lähed ülevaatusele 3 kuud enne märgitud aega, saadki neljaks kuuks. Kaks kuud enne võid minna, siis saad 14 kuud. Kui sul reg. nr. viimane nr. on näiteks 6, on sul ülevaatusekuu august. Juunis minnes saad järgmise aasta augustini, mais minnes saad aga selle aasta augustini. Ehk siis vaid neljaks kuuks
Mul on auto nr lõpus 6-mais 2010 käies sain TÜV kuni august 2011. Järelikult võib käia ära 3 kuud enne. Selle tehnoloogiaga saan ma sõita 2 aastat ühe ülevaatusega.
Jõud taga, peab minema.
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Kuidas selle ülevaatuse ja 3 kuulise tähtajaga ikka on? Siin on kaks erinevat arvamust läbi käinud (sexsix vs ando vs Arvos)

Kui auto registreerimisnumbri viimane number on 7, siis ülevaatuse kuu on september.
Kas ülevaatuse jaoks on eelnevad 3 kuud juuni, juuli, august? Või tuleb september hulka lugeda - st kolm kuud arvestada juuli, august ja september?

Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuetele vastavuse kontrollimise tingimused ja kord ütleb järgmist:
§6.
(3) M1 või N1 kategooria sõiduki, välja arvatud väikesaare sõiduki, alarmsõiduki, õppesõiduki, eksamisõiduki, takso ja ADR-sõiduki, järgmise korralise ülevaatuse kuu määratakse sõiduki riikliku registreerimismärgi viimase numbri järgi...

(4) Kui M1 või N1 kategooria sõiduk, välja arvatud väikesaare sõiduk, alarmsõiduk, õppesõiduk, eksamisõiduk, takso, ADR-sõiduk ja vanasõiduk, esitatakse korralisele ülevaatusele kolme kuu jooksul enne määratud ülevaatuse aega, loetakse sõiduk ülevaatusele esitatuks määratud ajal ja järgmise korralise ülevaatuse aeg määratakse sellest arvates.

Mina loen välja, et eelnevalt mu toodud küsimuse puhul on õige variant juuni, juuli, august. Kas saan ikka õigesti aru?
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Tegin kunagi lausa selle asja kohta eraldi postituse siia:
http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=13665

Peaks igati selge olema.
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Ma selle teema olin juba unustanud. Aitäh tähelepanu juhtimast!
Saan kenasti 2 hooaega sõita ühe ülevaatusel käimisega. Poole paagi bensuraha kohe kokku hoitud:lol
-
-Imelyk-
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas -Imelyk- »

3 kuud võid enne minna, ning saad järgmise aasta ettenähtud ajani ülevaatuse. Olen käinud 2 autoga nii.
Mazdal oli ettenähtud juulis, aga käisin märtsis.
Vasta