Ettevaatust!! Solkkütus!!

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
t
twist
Foorumi kasutaja
Autod: 2101

Postitus Postitas twist »

Kõik algas sellest, kui selgus, et Niva keskmine kütusekulu kipub sinna 15 liitri kanti. Sai siis diagnostikasse helistatud, et aeg kinni panna. Diagnostik soovitas enne küünlad üle vaadata, sest viimasel ajal olla tema poole sarnase murega palju kliente pöördunud ja just siinkandist. Ja neil kõigil on küünlad olnud sellised :yllatunud:mad:

Pilt
Pilt

Klapid arvatavasti samamoodi punased, tuleb vaid loota, et pihustid, katt ega lambda andurid kannatada ei ole saanud.

Võin puhta südametunnistusega väita, et see on just ühe kindla tanklaketi probleem Raplamaal(teemast on täpselt võimalik välja lugeda, mis keti), sest just sealt on tangitud 99% Niva bensiinist.

[Muudetud: 13-5-2009 twist]
t
tiit
Foorumi kasutaja
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

See ei ole kindlasti ainult selle tanklaketi solgitud. Meie maakonnas sellist ketti ei ole, aga selliseid küünlaid viimasel ajal tihti nähtud. Täpselt sama probleem oli ka 2001-2002. Siis sai küünlaid vahetatud iga 9000km järel täpselt 3 korda ja peale selle on mitu aastat rahulik olnud.

[Muudetud: 11-5-2009 tiit]
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja
Autod: ei ainsatki ladat enam !

Postitus Postitas moosmoosik »

Hepa on eluaeg solki müünud. ostsime sealt 10 liitrise kanistriga ning valasime paaki läbi lehtri millel oli veesõel vahel. 10 liitri kohta pidin 4 korda lehtrist vee välja valama sest bensiin ei tahtnud läbi enam minna. kui seal juba vett niipalju oli ,mis sitta neil seal sees veel siis võib olla mida palja silmaga ei näe.
t
twist
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: uzzac
solkkütust kindasti eestis levivates kettides ei paku.
Püüdsin ka algul diagnostikule vastu vaielda ja naersin ta jutu üle, aga nüüd on igasugune naiivne usk kindlasse kütusekvaliteeti kadunud.
Pealegi vihjavad punase kattega küünlad just kütuse kvaliteedile ega tulene mootoriprobleemidest.

Spark Plug Diagnosis

Tiit, tundub, et see on siis mingisuguse hulgimüüja probleem, aga jaemüüjad võiks enne ikka kvaliteedis veenduda, kui endale midagi müüa võtavad.
Kasutaja avatar
ToM
Foorumi kasutaja
Autod: 2107, 2101

Postitus Postitas ToM »

Jutud Hepa halva kvaliteedi kohta liiguvad juba aastaid. Ja olen suht kindel et neil mingi põhi ikka all on.
m'kay
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

millised süüdistused :O. solkkütust kindasti eestis levivates kettides ei paku. (üksikuid küla tanklaid ei oskakommenteerida). tavaliselt on viga ikka millegis muus kui kütus ja seda 99% juhtudest. kui kellegil on probleem kütuse kvaliteedis siis pöörduge tanklaketi poole ja küll nad mingi whatever ekspertiisi tellivad milles selgub et viga peab olema millegis muud kui kütuses.

seda kõike veel niigi madala bensu hinna juures...ei usu eales et keegi julgaks sellise riski võtta et solki müüa
Kas tegemist kütuseärimehe pojaga?
Tead, uzzac, ma olen piisavalt näinud, mida meile Eestisse sisse tuuakse, mil viisil käib solkimine, kuhu konfiskeeritud solkkütus lõpuks jõuab ja samas jõudnud selle kõige põhjal ka järeldusele, et kütuse solkimine on tema hinnaga pöördvõrdelises sõltuvuses.
Võiks palju rääkida sel teemal ja väga konkreetselt, aga jätan siinkohal jutu katki, sest eeter ja enda tervis ei kannataks sellist avalikustamist lihtsalt välja.
Jääb üle vaid kaasa tunda kõigile, kes probleemi tõttu on pidanud kannatama. Aamen.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

no kui küünal on punane siis on kütuses ülemäära kõrge rauasisaldus - miskil ajal tõsteti nii oktaanarvu - sellest ka vanakooli raamatutes kirjas põhjalikumalt.
kes seda rauda sinna sisse segab jäägu igaühe enda mõelda...
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
r
Raxo
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '72 | Chevy '00 | Hornet '01 | Scania '97
Kontakt:

Postitus Postitas Raxo »

Just-just, Hepa ei ole süüdi, te olete ise süüdi, et sellisest (minujaoks ennekuulmatust) tanklaketist tangite :D

Teemaalgatajale igatahes plusspunktid, et teistele sellisest probleemist teada andis.

Ja kohtusüsteemi iseloomustavad vabalt ringilippavad (liiklus)mõrvarid, kelle kohtuasi aina venib ja venib. Või kelle teos on leitud kergendavaid asjaolusid ning hea käitumise pärast kuuest aastast kolm istunud jne.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Eesti vabariigi seadused on vaestele ja lollidele, rikkad ja nutikad elavad selles banaanivabariigis teiste seaduste järgi.
tanklate kohta tean ka mina nii üht kui teist (tunnen yht tanklate omanikku), aga sellise kütuseärikate ringkaitse vastu lihtinimene eesti "vaba"riigis ei saa ja asi jokk.
eestlane ei ole prantslane, kes iga väiksemagi probleemi pärast barrikaadidele läheb ja "äri"mehed on selle ära tabanud.
kõik on jah suur vandenõu kallid foorumikaaslased. pff...ära aja naerma.
ja ongi vandenõu ja lollikesed usuvad ja usaldavad ja valivad neid lausa oma juhtideks. näiteid on tuua sadu, siinkohal tooks ära kaks, üks kaugest minevikust läänes ja teise lähiajast eestis. 1.Enne Kopernikut kiputi inimesi kes väitsid et Maa tiirleb ümber päikese, mitte vastupidi, põletama tuleriidal või heal juhul pidama lihtsalt hulludeks vandenõulasteks. 2.Enne Alice Järveti avastust oli ka Eesti äri- ning poliiteliit igati aus seltskond ja R. Karu oli ontlik firmajuht ja kes julgeb väita vastupidist on vandenõuteoreetik, sest karistusi ju praktiliselt ei järgnenudki.

tükk aega mõtlesin, kas võtta ses teemas sõna või mitte aga kõige austuse juures uzzacu ja tema arvamuse vastu ei saanud ma oma arvamust väljendamata jätta. meeldib see või mitte aga sõnavabadus on veel lubatud ja igal inimesel on õigus oma arvamusele - üks demokraatia alustugesi, muideks.

[Muudetud: 12-5-2009 MUST KYTT]
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

hmm...päris põnevaks kiskus kohe.

Mina ei nimetaks seda kehva/nõuetele mittevastava kvaliteediga kütust "solk kütuseks" - tegu on väga tõsise keemiliselt rikka ainega ja seal ei tea peensusteni üks kurat, kuidas asjad peaksid olema, ka on teinekord juhtunud, et tehasest tuli üks by accident partii meie terminalidesse ja sealt rändas see x-tanklasse ja x vend sai endale lihtsalt kogematta nõuetele mittevastavat toodet.

Kuid kui arvutada natuke numbritega, kui mitu tonni üks tankla päevas müüb, omahinda jms. - olles seejuures kvaliteetne keemik/tasemel ebaeetiline ärimees = väga, väga korralik bisnis.

Ja seda juttu ei maksa ajama tulla, et seadusi ja head ärieetikat ajades on võimalik kuuekohalisi numbreid salvestada või nt. tipp-tasemel võidusõita. Sellejaoks tuleb raha "mujalt"
Festina lente!
e
Eve
Foorumi kasutaja
Autod: 1971 BA3-2101
Kontakt:

Postitus Postitas Eve »

Huh kui tuliseks on asi juba läinud.
Toksisin huvipärast googlesse sisse solkkütus ja vastuseid tuli kümneid päris palju.
Silma jäi üks artikkel:
http://www.postimees.ee/210806/esileht/ ... 212577.php

See artikkel on küll aastast 2006. Seal on väljatoodud firmad, kes maksu- ja tolliameti hinnangul müüsid juulis 2006 ebakvaliteestet kütust ning seal nimekirjas on ka eelpool mainitud Hepa. Maksu- ja tolliameti lehel on veel põnevaid artikleid solkkütuse teemal.
Minu isiklik arvamus kaldub ka sinna poole, et meil on ebakvaliteetse kütusega probleeme.

[Muudetud: 13-5-2009 Eve]
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja
Autod: ei ainsatki ladat enam !

Postitus Postitas moosmoosik »

uzzac kirjutas nii: ....rahvas usub ikka mida tahab....

nõus sinuga. seega ära näe vaeva siin eriti vaidlemisega.
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

Äärmiselt keeruline/nüansside rohke on lihtsalt see kütuse kontroll - tuleb leiutada aparaat, mis näitab momentaalselt: oktaani, leeki, plahvatusohtlikkust ja kurat teab veel mida
nt. lakmuspaberi sarnast, korras küte X.värv, ebakvaliteetne Y-värv vms.

siis lõpevad ka väidetavad petmised/vaidlused kütte üle.

seni kuni koheselt tõestada ei saa, oled lihtsalt kannatanu ja pead lootma, et enam ei juhtuks.

Minul oli kunagi üks läänepoolne masin, mille surveaste oli 10,1 ja elektriline küttesüsteem jne - oli ka äärmiselt tundlik kütuse suhtes, sõelale jäid ainult 1 kohalik tankla, Statoil ja tolleaegne UnoX, kust ei õnnestunud kunagi mingeid anomaaliad kohata.
Siis sai pikalt sõidetud masinaga, mille surveaste oli 8.8 ja anomaaliad kadusid, ükskõik kust ja millal ja kas 95,98 vmt - ei miskit juhtunud (ei midagi tuntavat).

aga ega sisse ja sisu ei näe, seega võis ka teise mootoriga olla magnettormid, suurem kiirgusfoon tol päeval, mingi pime juhus või ebaõnn vms ja teise masinaga siis vastupidi - ega ei tõesta ega kinnitada midagi ei saa.

ja nagu inimesi ikka, on selliseid - on teistsuguseid........ sisse ju ei näe!
Festina lente!
ÜlevaatustSpetsialist
Foorumi kasutaja
Autod: Lancia Evolution,Vaz 2106 -76

Postitus Postitas ÜlevaatustSpetsialist »

Ma olen uzzac-iga ühel nõul,et ei maksa teist firmat süüdistada!
Kes tahab see ostab sealt,ning kes ei taha see ei osta!
Ja pealkiri solkkütus tanklates on suht sobimatu(mitmuses)!
Teist inimest/firmat on kerge süüdistada,ning pärast jääb temale tempel sellest eluks ajaks külge,kuigi tema ei pruugi olla üldse süüdlane!
Kui tõesti tema tanklas oleks viga,siis keegi ei ostaks sealt kütust,ning ta oleks juba ammu pankrotis!

moosmoosik: Vee koha pealt olen asjaga nõus,seda võib leiduda parematesgi tanklates(ning leidubki),sest veoka juhid tõmbavad ka osa endale,ning kallavad pärast vett peale aga see juba vana asi!Olen seda isegi omal nahal tunda saanud paremast tanklast kütust ostes!
Ning lõpetuseks,ennem mõelge kui kellegi mainet kahjustama hakkate!

[Muudetud: 13-5-2009 ÜlevaatustSpetsialist]
Kasutaja avatar
siksaator
Foorumi kasutaja
Autod: VW Golf III

Postitus Postitas siksaator »

Siiamaani on olnud iga kasutaja postituses iva sees:rolleyes. Pealkiri on tõesti natuke mööda minu arust: Ettevaatust! Ebakvaliteetne kütus tanklas! Selline oleks natuke inimlikum pealkiri. Aga tõesti kohe ei tasu rutata mingit tanklat maha tegema ja teda süüdistama! On ju igal kodanikul võimalus pöörduda teatud ametiasutuse poole ning oma murest/juhtumist rääkida. Veel parem on, kui saad nende inimestega kokku, kes veel nö näiteks tollest tanklast seda väidetavalt ebakvaliteetset kütust on saanud ning teed nendega koos nö avalduse:rolleyes. Eks hetkel ole küll kehv aeg aga vast mingeid uuringuid ikka riik jõuab teha- mõtlen just näiteks tolles tanklaketis:rolleyes. Testitulemused ära oodata ning siis saavad alles kõik oma järeldused teha;).
Need kõigest minu mõtted ning minu arvamus:rolleyes.
t
twist
Foorumi kasutaja

No palun, mitmus ja otsene süüdistus on eemaldatud, kuigi tegemist on siiski tankaketiga, mille erinevatest jaamadest olen erinevatel aegadel tankinud.

to: ÜlevaatustSpetsialist
Pole kordagi öelnud, et ärge võtke sealt kütust, mu teema eesmärk oli siiski juhtida tähelepanu sellele, et Eestis on solkkütus tõesti veel probleem ja ärgitada inimesi ettevaatlikusele. Kohalike autolukkseppade käest võib kindlasti leida füüsilisi tõendeid selle kohta, et siin maakonnas on tõesti liikvel ebakvaliteetne kütus. Eestlane on aga paraku selline, et kui kahju paarisadat krooni ei ületa, ei vaevu keegi mingit avaldust kirjutama, ega probleemist avalikult rääkima. Rääkimata sellest, et suht võimatu on tõestada, et autoga on viimasel ajal sõidetud ainult ühe konkreetse päritoluga kütusega. Ega kõik ei ostagi sealt kütust: need, kellel on kogemusi, ei lähe tõesti enam eales sealt tankima, on ju siinkandis ka teisi tanklaid. Aga asi seisneb selles, et too kõnealune tanklakett on hankinud kõige magusamad kohad(Viljandi mnt ääres) ja tihtipeale on just selle keti jaam vajadusel kõige lähemal(muidugi, selle ja ka bussijaama taastamise eest omanikule respekt, aga see ei anna õigust klienti "üle lasta", kui ma oma väikse töökõrvalise äriga tegelen, veendun alati, kas kaup on ikka kvaliteetne, defektide ja puudusteta; mis vabandab teda sama tegemast?)

Minu meelest võiks teema lõppenuks lugeda, ei oodanudki siia sellist vastukaja. Lõppude-lõpuks olen ju ise loll ja lasen targematel ja/või "kavalamatel" end ära kasutada.
z
zikz
Foorumi kasutaja
Autod: citroen,fiat,renault

Postitus Postitas zikz »

irw, see on ju avalik saladus mis eestis küttega tehakse:) eksperimente ja tty keemikute tehtud katsed ja kõik tehtud. küsimus on aint selles kas tegu solk või ebakvaliteetne kütus. lihtinimese seisukohalt vaata palju võtab kütust auto eesti benaga ja kuidas liigub ning ntx põhjamaades müüdavaga, sealt on juba kerge teha järeldusi.
d
doris
Autod: 2105, 21083
Kontakt:

Postitus Postitas doris »

mina oskan selle väljamaa jutu peale öelda vaid seda, et eesti 98e detoneerib meie punase noole mootoris vahel, poolas sai tangitud samamoodi 98 ja ei detoneerinud sama auto järjest sõites eesti - tsehhi - eesti
Roolin nii kuis jaksan
r
Raxo
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '72 | Chevy '00 | Hornet '01 | Scania '97
Kontakt:

Postitus Postitas Raxo »

Kui jätkata vandenõuteooriatega, siis TM'il võis olla pääääris hea palgapäev :D
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Sõidan nii Baltikumis,kui ka Skandinaavias.

Postitus Postitas SexSix »

Ärge tulge ütlema , et Eestis müüdaval bensiinil-diiselküttel vahet pole Skandinaavias müüdavaga.On järgi proovitud rekkafirma poolt.Näiteks isegi Poola küttega sai kunagi lisapalka teenitud-auto võttis küütet oluliselt vähem.Veel näiteks Stati reklaam"tankeriga otse Norrast!"IRW!Ja imelikul kombel on vahe ka Baltikumi piires:Lätis-Leedus on küte parem kui eestis(kuigi enamus tuleb Mazeikiai tehasest).Eesti "hiimikud" paremal tasemel?Olen külastanud ka Novo-Polotski tehast...
Vasta