GSM modem e. internet kännu otsa.

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Vasta
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Kas kellelgi on olnud kokkupuudet gsm-modemitega?
Nimelt väheke asja uurinud ,avastasin ,et miskitmoodi saaks ma ka töö juures netis kolada ,seda siis masinal oleva arvutiga.
Kui hea on ühendus ,kas asi ka ära tasub ja mismoodi kogu kupatus peaks välja nägema ,hind jne....?
Ootan asjameestelt vastuseid.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Ise küsin ,ise vastan.
Käisin vähe nõu küsimas ja tulemuseks järeldus ,et päris põnev värk minusuguse vanatoi jaoks.
Hetkel saadavalolev kiirus jätab küll soovida ,aga abiks ikka. Vähemalt mingisugused teinekord väga vajalikud asjad (nagu näiteks foorumisse postitamine ,kui peaks kiirelt tarvis olema) saab ära teha.
Hinnast kah väike näide. Ladaklubi foorumi avalehe maht on hetkel ~48 kB. See tähendab ,et selle lehe vaatamiseks kulub EMT gsm võrgus.... 1MB=50kr, 48kB=0,048Mb ehk siis 2,4 krooni. Päevas mingi 10 eeku internetile kulutada eriti maha ei löö.
Mõned mõtted ,mis nüüd tekkinud:
Esiteks ,et kõik see kola ,mis masinasse installitud ,ka korralikult tööle saaks pandud ,on tarvis sügavamalt kaevata ja vaadata ,millest see raud- ja tarkvara seal üldse koosneb.
Teiseks on tarvis sebida GPRS-i toetav korralik telefon + kaabel või GSM-modem.
Kolmandaks oleks loomulikult kõige etem sebida isiklik läpakas ,aga esialgu oligi plaanis kasutada juba olemasolevat statsionaarset arvutit mis masinaga kaasas.
Neljandaks: kui see kõik niisama lihtsalt käiks...???:puzzled
o
oxecot
Foorumi kasutaja
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas oxecot »

Käibki tegelikult niisama lihtsalt nagu kirjeldad: installid vajaliku softi (näiteks Nokia PC Suite), telefon arvutile kaabli, IR-i või BT-ga taha ja läks.
Neti kiirus on GPS-iga 9,6 kB ja GPRS-iga 115 kB . G3-e pole proovinud.
Kulude kokkuhoiuks võid piltide avamise ära keelata, kui tahad näha siis klikid pildi ikooni. Praegustel netilehtedel on mõnikord küll menüü ka piltide peal. Üks mahukamaid netilehti on Delfi kus avaleht koos kõigi bänneritega on ca MB.
Olen GPS/ GPRS ühendust kasutanud mõnikord tsiviliseerimata kohtades mailide allalaadimiseks, surfanud eriti ei ole. Esimesed katsed umbes aastal 1998 üle GPS võrgu sissehelistamisega, telefon oli Nokia 3110. GPRS töötab korralikult vaid Nokia PC Suite v6.8 on minu jaoks ebameeldiv programm. Kaabel maksab ca 600.-.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

gsm modem maksab päris parasjagu - tööl meil kasutusel olevad vist 2-3k kandis.. pmst odavaim variant kasutada korralikku telefoni koos välisantenni ja sinihamba või siis infrapunaliidesega...

2G
GSM 900 datakõne - 9.6 kbps
GSM 1800 datakõne - 14.4 kbps

2,5G
GPRS - 32...48 kbps
HSCSD GSM900 - 38.4 kbps
HSCSD GSM1800 - 57.6 kbps
EDGE(EGPRS) - 384 kbps

seega osta edge toega telefon millel sinihammas ka sees (bluetooth), kui päris 3G hamba peale ei hakka, välisantenn ja bluetoothiga läpakas siis hiljem. saad igal pool otsa peale :)
õnneks pole vaja nokia pc suite kasutada selleks, et netti minna :)
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
o
oxecot
Foorumi kasutaja

Ausalt öeldes olen sellel teemal puhas praktik. Mu Nokia telefonil on EDGE- ja GPRS-ühendus mis netiühenduse loomisel ütleb selle kiiruseks 115,2 kbps.
PC Suite:i kasutades on netti minna kõige hõlpsam et mitte ütelda et muid meetodeid (peale dial up-i) ma ei tea. Selle programmi puudused on mujal kui netiühenduses.
olaaf näikse spetsialist olevat, äkki tead mis EDGE-iga saab netühenduse kiiruseks 384 kbps. Ja kuidas ilma PC Suite:i kasutamata netiühendus luuakse.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Algselt postitas: oxecot
Ausalt öeldes olen sellel teemal puhas praktik. Mu Nokia telefonil on EDGE- ja GPRS-ühendus mis netiühenduse loomisel ütleb selle kiiruseks 115,2 kbps.
115,2 kbps on ühendus sinu arvuti ja mobiiltelefoni vahel läbi infrapuna pordi :)

edge kasutab teist tüüpi modulatsiooni võimaldades suurendada timesloti mahtu 48kb -ni

installid mobla tavalise modemina (standard modem) seejärel teed dialup ühenduse kasutades seda modemit *99# numbrile..
ausalt öeldes pole kunagi kasutanud PC suite netti saamiseks :)

kui on võrgult edge tugi on data transfer edge - modes, vastasel korral läheb automaatselt gprs peale üle
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
o
oxecot
Foorumi kasutaja

IR porti mu arvtil pole, 115,2 k on kiiruseks USB kaabliga mis teoreetiliselt võiks võimaldada ka suuremat kiirust. Selleks küsisingi.

PC Suite:s on vaja lihtsalt "connect to inetrnet" ikooni vajutada ja ongi netiühendus loodud, eelnevalt pole midagi muud vaja teha kui soft installida. Seega on sellega netiühenduse loomine algajale lihtsam. Dial-upi setup võtab küll oskajal vähem aega aga mitte algajal.
Vasta