Ekstreemsed (eriskummalised) lood mis on õnneks läinud + läbielatud avariid

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
a
Agur
Foorumi kasutaja
Autod: pole ladat, pole probleemi

Postitus Postitas Agur »

Kui kellelgi miskit ekstreemset liikluses juhtunud (mehhaanilise rikke tõttu) ja sealt õnnelikult pääsenud siis pange aga siia kirja.

Minul juhtus selline asi et maanteel sõites tahtsin pöörata eesolevast ristist paremale.
Minu üllatuseks käis piduripedaal üli kergelt - pidureid ei olnud üldse enam olla.
Käsipiduri abil sain teeäärde pidama ja hakkasin asja uurima.
Piduri vedelik oli olemas, piduri silindritest ei olnud õli lekkinud. Mõtlesin et mansetid andsid saba.
Istusin siis autosse ja märkasin. Nimelt piduri pedaali külge peaks olema kinnitatud hoob mis läheb piduri peasilindrisse. Sellel hooval oli miskil imelikul võlujõul splint eest tulnud ja hoob oli lahti.
Likviteerisin vea ja sõit jätkus.

Õnneks ei olnud vaja hädapidurdust teha, oleks vist halvasti läinud.
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja
Autod: ei ainsatki ladat enam !

Postitus Postitas moosmoosik »

kui palju seda just saab ekstreemiks nimetada aga ma räägin ikka.
ladal teatavasti hoiab käigukangi kinni üks plastik seib/rõngas vms. kui seda ei ole siis kangi saab päris kenasti ära tömmata.peale panna aga veidi keerulisem sest on vaja ta sinna kummist koti sisse tagasi saada.
point selles et mul seda plastikkinnitust ei ole. kord foori taga,parajasti siis kui oli sobiv juhus ühele tabletikale üritada tagatulesid näitata,haarasin liigsuure hooga kangi järele käigu sisse lülitamiseks. see tuli otsast ära. bemmimeestel lõbu laialt, minul käigukang peos ja tegeseisjatel põhjust suuresti signaali lasta.kuni mina seal selle kangiga õiendasin,läks foor juba uuesti punaseks.mõtlesin siis et vajuks häbi pärast läbi autopõhja. (loe:põhi terve,ei vajunud)
:P
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Minul on kõige ekstreemsem asi olnud ka pidurite kadumine..
nimelt sõitsin mööda pae tn ja hakates pidurdama lõhkesid mõlemad esimesed piduri silindreid ühendavad torud.. ja nagu tellitult tuli punaselt tänavalt täislaadungiga veoauto Kamaz.. õnneks oli seal tore äärekivi..
esimese parema velje pidin peale seda kahjuks ära viskama.. veoauto ja minu auto vahele jäi mõnikümmend sentimeetrit...

PS! Auto oli just ostetud :(
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Autod: 2107 1992
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Pole ladaga veel midagi juhtunod, aga vana volgal lendas üks talv lasnamäe kanalis tuulise ilmaga kapott üles, tuulelukku polnud. Sõber oli roolis, ja suutis auto lõpuks valli pidurdada. Muidu oli see koht kus pöörab veits vasakule, ja teised autod olid kõrval. Tulime autost välja, väänasime kapoti kinni tagasi, lükkasime vallist välja ja sõitsime edasi, auto oli muidu rahvast täis, ja suurest sillatalast palju puudu ei jäänud.
P.S. volgas pole ka turvavöösid, niiet laksu puhul oleks kõik peale juhi ilusti esiaknast jalastunud.
z
Ziil
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Ziil »

Elu kõige ekstreemsem lugu ei olnud küll seotud tehnilise rikkega aga crazy oli ta siiski.

Tulime kolonnis Ladacambilt. Haapsalu maanteel soovisin laitse ristis laitse pääle keerata. Aegsasti lülitasin sisse suunatule ja hoidisin tee keskjoone poole... õnneks vaatasin vahetult enne pööret peeglisse ja nägin säält minust VASAKULT mööduvat jeebut... Poleks ma tagasi vaadanud oleksin talle ette keeranud ja tema 120/130ega mulle juhipoolt sisse lennanud..
k
kriisa
Suletud kasutaja

Postitus Postitas kriisa »

Mul ka ekstreemne juhus seoses vasakpöördega.
Sellel aastal käisin enne RS Rallyt radadega tutvumas, et leida parim või siis väga hea pealtvaatamiskoht, teadupärast on ju pealtvaataja infobulletäänile märgitud need kohad kuhu lihsalt suur hulk rahvast ligi pääseb. Väga häid kohti võib olla aga mujal kuhu ei saagi autoga juurde või siis saab mööda mõnda sajalast metsateed.
Teekond algas siis Otepäält, jälgisin seda infobulletääni ja sõitsin kõik rajad läbi. Tartu - Võru maanteel hakkasin tegema vasakpööret, vaatasin peeglisse, kaugemalt tagant tuli Audi. Eest vastu ka kedagi ei tulnud. Panin siis vasaku suuna sisse ja hakkasin vasakule keerama, pööret alustades vaatasin korra veel peeglisse ja nägin et Audi üritab minust vasakult mööduda ja pidurdasin järsult. Audi möödus minust vasakult suurel kiirusel ja kummide vilinal, mu auto esinurgast jäi puudu umbes pool meetrit ja Audi järel möödus vasakult ka mingi teine auto, mille marki ma enam ei suuda meenutada. Teine auto vist ainult enda ees olevat jälgis ja siis oli talle ootamatu, et mina välja ilmusin. Oleks ma sõitnud kiiremini, siis võibolla oleks see Audi sõitnud mu Ladale juhiukse sisse või esitiiba ja halvemal juhul oleks võinud see sõit isegi surmaga lõppeda. Peale seda jälgin alati rohkem peegleid, jälgige teiegi, sellega võite pääsata oma elu.
b
Boxer
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2103 - 1974
Kontakt:

Postitus Postitas Boxer »

sõitsin tallinnast tabasalu poole, mingisugune golf sõitis ees 80ga, mõtlesin mööda sõita, ees kaugemal oli teehöövel, vaatasin, et vastu ka tuleb eemalt, aga täpselt jõuab, tõmbasin siis vastassuunda, sain golfi kõrvale, siis golfi ette ja siis vaatasin, et krt höövel surub pidurid põhja ja jääb peaaegu seisma, vihma tibas natukene, mõtlesin, et saan äkki höövlist mööda, aga ei saanud autod tulid juba vastu. Vajutasin pidurit, aga tee oli libe ja rattad panid asfaldil loha ja ma just möödasõidu kiirenduselt tulnud suht suure kiirusega teehöövli poole, aga höövel vist tahtis paremale keerata, kuid suure pikkuse tõttu oli selleks tee keskele rohkem tõmmanud, nii et ma pöörasin ruttu paremale ja panin höövlist paremalt mööda, nii et puudest oli mingi meeter maad ja umbes sama maa ka höövlist, silmanurgast nägin, kuidas höövel surus piduri põhja pööramise ajal ja hüppas seisma, oleks ma paar sekki hiljem tulnud, siis poleks vist enam mahtunud läbi sealt. Pärast jalad tükk aega värisesid, ehmatus ja vedamine olid päris suured.
l
laizk
Suletud kasutaja

Postitus Postitas laizk »

asi ei juhtunud küll minuga, aga siiski otse minu ees:
sõitsin keila poole mööda maanteed. tavaline tee, 2 rida, üleliigset ruumi teel pole. minu ees sõitsid 2 autot umbes 80 või 85ga. hakkas siis peugeot 206 mööda minema sellest aeglasemast masinast. eemalt tuli rekka, aga isegi mina plaanisin veel mööduda, sest aega tundus olema. siis aga tuli pauk. peugeot jõudis vaevaliselt esimese auto kõrvale ja sinna ta jäi. ei edasi ega tagasi. ma ei tea, kas see idioot üritas vist 90-ga mööduda, et mitte liikluseeskirju rikkuda(olgu siis mainitud, et see, kellest mööda hakati sõitma ei lisanud gaasi ja kogu show toimus stabiilselt 90 juures). igatahes sõitsid nad tükk aega kõrvuti, kuni rekka jõudis juba nendeni. mina hakkasin pidurdama ja otsima kohta, kuhu keerata teelt, et otse posti ei paneks aga rekasse ka mitte. asi lahenes siiski nii, et see peugeot jobu oli täpselt keset teed, auto millest ta möödus tõmbas ühtede ratastega teepeenrale ja sama tegi rekka signaali ja metsiku tolmupilve saatel teises teeveeres. miks inimesed ei tunne möödasõitudel paremat pedaali?:sein
b
Boxer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

mul oli ka selline juhus, et sõitsin sõpradega 2 autoga leigo järvemuusikale. Sõitsime siukse 110 kanti enamvähem, vahel ka naca kiiremini. Ja nu ühel hetkel jäi ette mingi universaalkerega opel, see sõitis ka mingi 70-80ga, hakkasin siis mööda minema, sõitsin auto kõrvale ja muudkui vajutan gaasi, aga vaatan, et krt mööda ei saa, auto ikka kõrval koguaeg, kiirus juba 120 ja aina kasvab, aga mööda ei saa tast, jobu paneb gaasi juurde koguaeg, vaatan, et krt vastu ka juba tuleb üks, mõtlen siis, et võtan hoo maha ja sõidan opeli taha tagasi, aga krt mingid järgmised autod juba koha ära võtnud ja vist ei jaga laksu ka äre, mis toimub, nu vajutan siis juurde veel gaasi, vastutulev auto tõmbas täiesti tee serva ja jäi seisma. Aga lõpuks sain sest opelist mingi 140-150ga mööda. päris jube tunne oli. Hiljem pani opel must mööda, nii, et must suits taga, oleks sealjuures peaaegu vastutulijale otsa sõitnud. Ei tea mis ta oli purjus või ei meeldinud talle, et ta plekihunnikust lada mööda sõitis või sai ta vihaseks, et ma ta idiootse käitumise peale keskmist sõrme näitasin. :puzzled
b
Boxer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Üks enda tähelepanematusest tingitud juhus oli see, kui sõitsin keilast tallinna poole ja seal selle harku karjääri mäe juures oli nii, et sõidame mingi 70-80ga mina, üks auto mu ees ja seal ees üks kamaz. Sõidame sinna mäe poole siis ja märkan et teeneegrid kärutavad mingi roostes käruga tee ääres, pöörasin pilgu ära korraks, aga silmanurgast märkasin, et krt midagi on valesti, vaatasin siis ruttu ette ja nägin, et kamaz oli vasakpöördeks seisma jäänud ja samuti ka auto tema taga, mina aga lendan 80ga nende poole, õnneks ei olnud libe, surusin piduri põhja, vist keerasin ka kergelt tee perve poole, kummid vilisesid, kõik asjad lendasid kõrval ja tagaistmelt maha, auto kiskus külje ette natukene ja ma jäin esimesest autost mingi vähem kui meetri kaugusel seisma vist. Mina ehmatasin ära, esimene tüüp ehmatas ära, tõmbas kummivilinaga tee äärde ja sõitis kamazist mööda, nii et tolmupilv järgi.
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja

sõitsin umbes 60km/h laki tänaval. kaugel minu ees loovis aeglaselt üks audi. audi tõmmas paremasse tee serva(oli näha et otsis mingit aadressi)ja jäi seisma seal. lähenesin. kuid olles juba audi juures et alustada möödasõitu temast,otsustas vana(jobu)papi hakata tagasi pöörama ilma peeglisse vaatamata ja ammugi siis suuna näitamata (tagasi s.t.vasakpööret ja täpselt minu eest läbi). mina oma sidrunipirukaga surusin mõlemad käpad sigaali andmiseks roolile ja samas põikasin ka järsult vasakule. signaali peale ta ehmus ja seisatas. aga ega minu jaoks ei olnud asi veel lõppenud. ees ootas tänavavalgustuspost milletöttu järsk pööre paremale.kummid vilisesid,möödakäijad ahhetasid ja hoidsid peast kinni-nad olid ju kõike algusest peale näinud.pääsesin õnneks.aga siis sai viha minust võitu.käsipidurit tõmmates ja rooli pöörates ots ringi ja audile järele.sõitsin audist mööda ja jäin tema ette seisma. läksin seda juhti vaatama kes ise ka ei tea mis ta teeb. tema ainuke vabandus oli et minu kiirus olevat liiga suur olnud.( tänapäeval õpetatakse politseinikke ka et kiirust ei saa silma järele hinnata mis siis see vanamees teadis asjast)
siis ma sõimasin teda rõvedalt et mingu ta oma jutuga kus see ja teine ja palju ei puudunud et ma ei murdnud tema suunatule kangi ära sest kui seda ei kasuta siis ikka järelikult seda vaja ka ei lähe. no eks vana oli ?okis pisut aga mind viis see mõnevõrra tasakaalu tagasi (loe: käed ja muud kehaosad värisesid natuke vähem).
kokkuvõte: teatud vanuses tuleks ikka load ära võtta vms tarka välja mõelda ja kui sellel hullul manööverdamisel mida ma tegin auto ja lambiposti vahel oleks mõni sõiduk vastu tulnud siis vaevalt ma siin oleksin seda lugu trükkimas. LE on tehtud selleks et seda täita !!!

:mad:
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja

ja siis veel tüüpiline juhtum. 70-e ala rekka sõidab 40-ga. asun mööda sõitma vana annab gaasi,ei lase mööda. vastu tuleb väikebuss. mööda ei saa,pidurdan et rekka taha tagasi saada.krt rekka ka pidurdab.niisiis võtsin hoo maha ja tekitasin kolmanda rea maanteele.rekka paremal, võikebuss vasakul ja mina "möödasõidul"keset teed. väikebussijuht sai asjale pihta ja lasi mind läbi. ja kui siis rekkale kõrvale jõudsin,vibutas see rusikat ja näitas et olin loll. ma ei saanudki aru mis talle ei meeldinud aga seadust rikkus tema sest LE keelab kunstlikult möödasõitu pikendada seega siis kui keegi möödub, hoogu juurde lisada.

sellest ma ei räägi kuidas ma paar kilomeetrit lasin tal sõita no umbes 10km/h...........

ja veelkord LE on täitmiseks kõigile teatud möendustega alati (näiteks 50 alas 60-ga) aga möendused EI KEHTI kui need puudutavad enda või teiste inimeste elusid ja OHUTUST
Kasutaja avatar
Pets
Foorumi kasutaja
Autod: 21011

Postitus Postitas Pets »

Sütiste tee lõpus kus on paar ülekäigurada, otsustas üks mutike teed ületada, minu ees sõitev linnamaastur pidurdas. mina jäin pisut magama, seega pidurdasin kuid järsemalt ja suurema jõuga. kuna juhtisin vw lt treilerit millel oli passat peal, siis see jõud millega ma pidurit vajutasin tõi kaasa esimese pidurivooliku purunemise. õnneks oli pikivahe piisav et sain kõrvale põigata, suurim vedamine oli tädil kes polnud veel teisest autost mööda jõudnud, mina tuiskasin tal ninaeest läbi. ees ootas aga sõpruse puiestee ja keskuse ristmik. pidurit pumbates, käsipiduri ning käikudega õnnestus masin enne teede ristumisala peatada. kuna töötasin seal lähedal akadeemia tee trolli lõpppeatuse taga otsustasin siiski sinna sõita. tööl keerasin katkisele pidurivoolikule käsikruustangid peale ja tegin oma sõidu lõpuni.

seega käsipidurist on abi hädapidurdusel!
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja

seoses karsson15 jutuga tuli veel meelde.
sõidan mööda järvevana teed linna poole. u.80 km/h . tihedalt sabas on üks vana wv golf. sõitis pika maa sabas ja siis tõmbas ümber minu ja täiesti ette mulle. ok pole midagi. ja siis vana äkki pidurdas ja nii järsult et kui kõrvalrada poleks tühi olnud siis oleksin talle täie 80-ga tagant sisse sõitnud või siis kui oleks teisel real autod siis oleks sinna põigates neile peale sõitnud. tõmmasin siis sellele närakale kõrvale: ta näitas mulle keskmist sõrme ja irvitas ning see irvitus on mulle hästi meelde jäänud.
32-st hambast oli tal alles 1/4
tra kätte teada ka ei saanud sest Ciroen Jumperi pussiga linnas asfaldi kiiruskatseid pidada on mõtetu.
t
Tegija
Foorumi kasutaja
Autod: Suzuki Baleno 1.3
Kontakt:

Postitus Postitas Tegija »

Sõitsin hiljuti Mustla maanteel normaalse kiirusega ja vaatasin et mingi vend keerab järsku vastutuleva bussi tagant välja ja üritab mööda sõita,teades et ma vastu tulen,möödasõiduks oli maa ilmselgelt lühike, möödasõit venis pikaks ja ma pidin õnnetuse vältimiseks teeserva tõmbama.Õnneks oli seal laiem tee aga kui see oleks juhtunud kitsamal teel oleks asi hull olnud.Väga napilt läks.
v
virxs
Suletud kasutaja

Postitus Postitas virxs »

põhiline on , et kui sa kulged oma siksiga mööda teed ca110-120 km/h ja ees on mingi uuem auto ntx peale 95 aastat, sõidab 100, siis peale seda, kui ta näeb, et six läheb mööda, vajutab lapatsit kohe ja tuiskab uuesti mööda või akkab sabas jõlkuma.Vähemalt minukl juhtub niimoodi väga tihti. Krt, sõitke oma tempos, ega ma syydi ple, et mul siks on ja kellegile see ei meeldi, kui mööda kihutan:yllatunud
z
Ziil
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Ziil »

Algselt postitas: Tegija
Mõnel käib vist au pihta et siks mööda sõidab.Kõige sitem on see kui mööda sõidab ja siis hakkab ees muutliku kiirusega sõitma ja minu tempot pidurdama ja mööda ka ei lase.
Üsna tavaline lugu. Ükskord pidi,e talvel libedaga rekkast mööda sõitma. Kiirus oli mingi 80-90. Möödasõidul hakkas rekka ka vajutama ja lõpuks kui lõpuks tast mööda saime oli kiirust 140 ja seda kiilasjääl Tartu maanteel...
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja

sõitsin mööda järvevana teed esimeses reas oma sigulliga. teisest reast hakkas lähenema mingi auto samuti lähenes üks auto mul selja tagant. ju siis tegid omavahel võidu. krt vaatan peeglist vasakul on mosse ja paneb mööda. ja siis mööda teepeenart hakkab mööduma veel midagi. kuna taga on kardin siis peeglist vaadates arvasin et on bmw aga oli hoopis siguli.
panid koos mossega ees jugama. minul ilgelt häbi et maha jäin
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

tulin ükskord isaga tartust sellesamuse sigulliga. tee peal oli kuulda kerget urinat ja isa oli mures, ütles, et midagi on valesti... bensiinijaamas saime siis aru mis oli juhtunud, kui auto enam võtmest käima ei läinud. selline juhus siis, et starter polnud oma hammasratast mingise plastseibi purunemise tõttu sisse tõmmanud ja oligi ca 50km järjest sisselülitatud asendis olnud:sein enam ei mäleta, kas starter võeti maha tee ääres või kougiti see starteriots hammasvööst kuidagi eemale, igatahes auto käivitus lükkamisel:spin kohe. kodus vaatasime igatahes, et starteri siemusest oli ainult risu järgi jäänud:(

btw, see on ka ainuke kord mis meelde tuleb, et sõit tehnilisel põhjusel on toppama jäänud:)
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
k
Kiwa
Foorumi kasutaja
Autod: e36 coupe

Postitus Postitas Kiwa »

Oli tuisune talvehommik, kui sõitsin enda sigulliga valga-antsla maanteed pidi kooli.. Olin üksi ja suht unine, kuulasin raadiot ja olin lihtsalt mõttemaailma hajunud. Sõitsin mööda kitsast asfaldit (kitsas oli sellepärast, et teeääres olid lumevallid mõlemal pool), kiirus oli mul 60 km/h. tuli järsk tõus, millele järgnes kohe järsk lang, sõitsin mäest üles, jõudes mäe tippu märkasin järsku suure ehmatusega autot enda silme ees päris ligidal olevat..Kakkusin rooli järsku paremale, nii et auto parem külg riivas lumevalli väheke.Õnneks tegi sama asja ka vastutuleva auto. Pärast hiljem süda peksis sees, nii et vähe polnud :D

Teine lugu oli ka kooli sõites, kui oli selle suure tormijärgne hommik. Sõitsin mööda pimedat metsavahelist kruusateed, nägin, et vastu tuli auto, mis sõitis täistuledega..võtsin hoo maha ja kiirus oli u. 60km/h. kui auto oli minu kõrvale jõudnud ja tema tuled enam mind ei pimestanud, siis märkasin enda ees puulatva, mööduda oli mul võimalus ainult vastassuunavööndist..tegin rooliga kiiresti vasakule järsu liigutuse ja pääsesin hullemast. puu latv oli suht tihe ja parajalt jämedad oksad olid, ma ei kujuta ette, kui ma sinna puulatva oleks sisse sõitnud.. asi oleks siis ikka päris paha olnud..
Üks asi läks mul katki selles olukorras..nimelt oli üks peenem oks, mida riivasin purustanud esi tule all oleva suunatuleklaasi :lol
Töö tegi ahvist inimese, inimene ostis ?iguli
Vasta