Lugege! Uus liiklusseadus tulekul.

Lugege! Uus liiklusseadus tulekul.

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Kasutaja avatar
Viin
Foorumi kasutaja
Autod: BA3 2105 & Riva Junior
Kontakt:

Postitus Postitas Viin »

Osadel põllumasinatel polnud siiani ülevaatust ja kindlustustki. Ilma õlleta annab tööd teha küll:D.
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Õlleta või mitte, jommis peaga sõitmisest pole ma ei põllul ega teel kunagi midagi head arvanud. Aga selle lubade värgiga on küll vint üle keeratud. Kinnisel territooriumil ei või sa nüüd ka oma lapsi sõitma õpetada ei auto, tsikli ega ATV'ga.

Omaette teema on igasugune noortesport. Võistlused OK erilubade ja asjadega, aga kuidas on trenni tegijatega?

Kusjuures isegi kardirajad on nüüd kahtluse all, sest kardid on tihti kiiremad ja võimsamad, kui mopeedid ehk kvalifitseeruvad samuti hea tahtmise korral seaduse järgi mootorsõidukiks. Turismifirmadest, kes metsas või karjääris ATV sõitu pakuvad ma ei räägigi, sest paljudel sõitjatest A katt on?
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
Kasutaja avatar
ROJEV
Autod: Ноль шесть, была(((

Postitus Postitas ROJEV »

Kirjutan suvaliselt, kuulmise järgi!
Kasutaja avatar
kristjan92
Ladaklubi Liige
Autod: Lada Nova 21053 92' , Seat Cordoba 01'

Postitus Postitas kristjan92 »

Facebookis ka väike aktsioon ;) .
Tehnika lolli käes on vanaraud!
Autosõit on nagu keeleoskus – seda tuleb praktiseerida; lõputult praktiseerida.
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Igalpool, kus annab, protesteerin ja levitan.
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
r
ragnar
Foorumi kasutaja
Autod: 2107 EXPORT

liiklus

Postitus Postitas ragnar »

Ja seadus tuleb endale selgeks teha. Kuid küsimus on, et kas politseinik võib minu eramaale mis tahes ajal sisse sadada???? Ja usun et härrased ja prouased politseinikud on ikka arusaajad ja päris hulluks ei lähe nende asjadega :) Muidu varsti põõsas küürutav politseinik ei võta enam kiirust vaid jahib kõnniteel sõitvaid jalgrattureid :D
m
martti
Foorumi kasutaja
Autod: kopikas

Postitus Postitas martti »

Ei tea, mis neil riigiisadel üldse arus on. Kas nüüd riigil nii vähe raha, et on vaja vaest talupoega trahvima hakata?
Kasutaja avatar
erxx
Foorumi kasutaja
Autod: BMW 316 110kW, Vaz 2101

Postitus Postitas erxx »

Põhimõtteliselt siis liikluseeskiri kehtib nüüdsest ka eramaal ju?
Kuradi taina kari seal riigikogus.

See siis tähenab ju seda, kui liikluseeskiri kehtib eramaal, tuleb ka kõik ralliautod ju arvele võtta?
Superkrossi autod mis nagunii ei saa mingit moodi arvele tänu eesti väärastunud ARK'i arvele võtu tingimustele, siis nende muudatuste pärast, ei tohigi enam rajal sõita ju .:yllatunud
Kasutaja avatar
kristjan92
Ladaklubi Liige
Autod: Lada Nova 21053 92' , Seat Cordoba 01'

Postitus Postitas kristjan92 »

Ma kuulsin kuskilt midagi selist ,et võistelda võib ,aga kodus enda maa peal harjutada ei või kui dokumendid ja muud asjad korras .
Tehnika lolli käes on vanaraud!
Autosõit on nagu keeleoskus – seda tuleb praktiseerida; lõputult praktiseerida.
Kasutaja avatar
erxx
Foorumi kasutaja
Autod: BMW 316 110kW, Vaz 2101

Postitus Postitas erxx »

A mul käib ka järsku võistlus oma maa peal! :D

Mis siis saab? :D Keerab kukk nina ringi ja läheb koju? :D
l
lada
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas lada »

Liiklusseaduse muudatused välja töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium loobus punktist, mis keelas ilma juhiloata ka väljaspool teed mootorsõidukeid juhtida.
http://www.postimees.ee/?id=353951

Ajavad koguaeg oma liikluse turvalisust taga, kuid nüüd lasevad 14 aastase auto rooli ja täisealise hoopis ilma lubadeta...
http://www.epl.ee/artikkel/588638
p
Predator2005
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2107, VAZ 21214, Vectra C, Honda CB600F
Kontakt:

Postitus Postitas Predator2005 »

Kuulsin et tuleb vot selline liiklusseadus

Pilt

Loodan et põhimõte on arusaadav
VABANDUST ÕIGEKIRJA EEST!!!
MINU SPONSOR- LIIKLUSPOLITSEI!!!!!!
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Aga trammi pildil ju pole.
Tegelikult lahendatakse mujal maailmas selline situatsioon (kui tramm oleks pildil punase auto taha lähenemas) elementaarse viisakuse nõudeid täites ehk siis sinine auto annabki punasele teed lubades eemalduda trammi ees oleval takistusel.
Ammu oleks aeg saada lahti sovjetismi päranditest/tavadest, mille järgi käituti nii, et kui tee/värav/käik või kasvõi uks on lahti, siis murran MINA esimesena sellest läbi, sest olen otseliikuja või minul on Volga (Audi, bemm, mersu) ... - nämm, keel põske ja teised saagu ise hakkama!

Ahjaa, sorry, tglt. poleks punasel autol vasakpöördeks suurt asja, sest joonise järgi on maha värvitud pidevjoon :D.
Nii et suund välja ja tuleb otsida teine teeots ;).

[Muudetud: 12-12-2010 logman]
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Muutus.

Postitus Postitas SexSix »

Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Huvitav, milleks siis see kasulik on (vt. eelmine postitus, autoriks SexSix)?
Nüüd, kus kõik on elektroniseeritud ja juhiluba pole tarvis enam kaasas kanda, on too plastikust kaart ühtäkki nii kuradima väärtuslikuks tehtud, et juhtimisõiguse peatamisel pead tema lausa hoiule andma.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Rekkajuhi töö.

Tööd saab teha ainuld Eestis sõites, Eestist Euroopasse ja tagasi koju ja sisetöö Euroopas. Kui ennemalt peatati juhtimisõigus siis sa ei saanud Eestis sõita. Aga piiritaga anna aga minna! Näiteks sisetööl.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

No ma ei tea, kuidas teil rekkameestel see värk käib ja mis riigis ta sedasi käib, aga siin, kus hetkel pesitsen, taoline trikk läbi ei lähe. Kui sandarm või politseinik kinni peatab, laseb ta vajadusel nii auto numbri kui juhi nime täpselt samamoodi arvutist läbi nagu Eestiski. Ja andmebaas on tal olemas ;). TÜV peatse lõppemise eest on siin hoiatusi küll ja küll tehtud ning kutid, kel juhiload sootuks puuduvad (on mõni selline kah siia sattunud), on töölkäimisega üsnagi nigelas seisus. Sõidavad seinaääri mööda :D.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Mul oli meeles see tsitaat ja otsisin ning lõpuks ka leidsin.

lada kirjutas: Ajavad koguaeg oma liikluse turvalisust taga, kuid nüüd lasevad 14 aastase auto rooli ja täisealise hoopis ilma lubadeta...
http://www.epl.ee/artikkel/588638
Minupoolne kommentaar siis.

Olen lugenud lehtedest arvamusi nende neljarattaliste pukatsite kohta. Siiani olin soosivalt suhtunud taolistesse sõidukitesse. Nad on üsna popid suurtes linnades ja isegi maakohtades, kus inimesel poodi kuni paarkümmend kilti maad vaja liikuda, aga puudub näiteks juhiluba. Need minijunnid olid juba selle poolest mu silmis väga positiivse tunnustuse saanud, et nad on tillukesed, hea manööverdamisvõimega ja võtavad parklates minimaalselt ruumi. Umbes poolteist säärast putukat mahub tavalise väikeklassi auto asemele parkima (VW Polo, Peugeot 106, Mazda 121, jne ...).
Eile veeretati meie hoovile kaks säärast imetegu. Väljanägemiselt jah vägagi uhked asjad. Kenasti värvitud, mõningane viisakas lisavarustus kuni elektriliste aknatõstukiteni välja, rääkimata salongist timmitavatest küljepeeglitest ja stereokomplektist :P
Mootoriks mõlemal kahepütane neljataktiline diisel, ühel Yanmar, teisel Kubota, ülekandeks variaatorid. Ühel esi-, teisel tagavedu.

Proovisõidust siis kokkuvõtvalt - täielik pask! :regan

Pole iialgi nii hullult nagiseva käruga sõitnud, kui too halli värvi plastist karp. Ei tea, kas põhjus avariilises seisukorras, aga no jeerum - mu samara ei logisenud kah kruusal nii nagu see punn asfaldil. Ja olles põgusalt tutvunud alumiiniumist kokkukeevitatud "turvakonstruktsiooniga" ei äratanud see küna minus mitte mingisugustki turvatunnet.
Hea küll, kui ise kuskile otsa põrutan, siis olen heal juhul ehk mõnes haigemajas kuniks kondid kokku kleebitakse, aga miskisele suvalisele pärisautole sellise karbi roolis nüüd küll jalgu ei tahaks jääda. Kaks kohta kah masinas - kaks laipa või -santi ühe hoobiga - einoh, täitsa peetis lugu....!
Nii et jahh, need kökerdised said alla 1000€ eest ostetud, aga uued maksavad ajalehe artikli põhjal korraliku sõiduauto hinna. Mille eest???

Pildirida nagis.
http://nagi.ee/photos/kaader/sets/328717/

Küsimusi?
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja

Appi!

Ei saa või ma ei oska tervisetõendi kehtivust vaadata. eesti.ee ei ole sellist asja. paberivaba.ark.ee pole olemas. Jne. ???
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Minu mälu järgi leidis info tervisetõendi kohta e-arkis sealt kus saad vaadata sõiduõigust tõendava dokumendi andmeid. Kohe selle all peaks olema ka info tervisetõendi kohta.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Vasta