Ma hoopiski tunnen head meelt, et lõpuks on ratturid, rulluisutajad, rulatajad (seaduses uus mõiste viimase kahe jms selliste jaoks tasakaaluliikur)...
Et mõisted sassi ei läheks...
tasakaaluliikur on ühe inimese vedamiseks mõeldud elektri jõul liikuv isetasakaalustuv kaherattaline üheteljeline sõiduk;
Tervisetõendiga on ikka paras segadus. Selle välja andnud arst ütles aastal 2004, et tõend kehtib 10 aastat juhul kui ei jää joobes vahele. Joobes vahelejäämise korral kehtib tõend vaid 2 aastat nagu ennevanasti oligi.
Kuna meediast võis lugeda, et kui on vaid B kategooria load, kehtib tõend 10 aastat, juhile aga, kel rohkem kategooriaid (C, D, E) kehtib tõend 5 aastat. Kuna on kõik olemas, tõend aga aastast 2004, läks täna suund ARK-i, et teha asi kasvõi isiklikul tasandil selgeks. Et uuest aastast mõni mõttetu tegelane ei tülitaks ja ei üllataks. ARK ütles, et tõend kehtib lubade kehtivusaja lõpuni, seega aastani 2014, ehk siis ikkagi 10 aastat.
Segadus jah. Ju siis pole tolle kodaniku kohta käivad andmeid veel jõutud lõplikult täiendada.
Eks iga asi võtab aega ja isiklikult arvan, et paanikaks pole põhjust ennem, kui umbes detsembri keskpaigas. Kui tolleks ajaks pole enese kohta käivates andmetes mingeid muudatuste märke näha, tasub kisa ülesse võtta.
Toon näiteks minu lehe ja seal on suisa punasesse kasti paigutatud see, mille siin punase kirjana välja toon. Igati selge ja loogiline peaks olema.
Kehtiv juhiluba:
Juhiluba nr *******: Olek: KATTEANTUD
Tüüp: JUHILUBA
Kehtivuse alguse kuupäev: 7.06.2005
Kehtivuse lõpu kuupäev: 7.06.2015
Kategooriad: A, A1, B, B1, BE, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE, R, T
Eritingimus: Prillid
Kehtivad tervisetõendid: NB! Kui tervisetõendil puudub Kehtiv kuni kuupäev, siis liiklusregister arvestab tervisetõendi kehtivust käesoleva juhiloa kehtivuse kuupäevani. Tervisekontrolli tuleb läbida vastavalt seaduses ettenähtud korrale.
Tervisetõendi andmed:
Väljastaja liik: Med. komisjon Tervisetõendi number: ****
Väljastamise kuupäev: 7.06.2005
Kehtivuse lõpu kuupäev:
Kategooriad: A, A1, A2, AM, B, B1, BE, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE, R, T
Rakendatavad erinõuded ja piirangud:
Tervishoiuasutuse andmed:
Nimi: SA Viljandi Haigla Liiklusmeditsiini komisjon
Arusaamatu on natuke see tervisetõend, reeglina on juhilubade kehtivus 10a. seega sünkroonis tervisetõendiga, minua arvates aetakse asi natuke liiga keeruliseks taas.
Samas huvipärast uurisin siis tarka e-ARKi ja selgus, et mul on kehtetu tervisetõend, samas on juhtimisõigus... Ometi tervisetõend suht-koht kehtiv ja vedeleb kuskil sahtlis.
Arusaamatuks jäi tekstist ka see, et kuidas siis see teavitamine välja näeb? (kommentaare lugedes sai liigutud ühelt lingilt teisele ning sain aru, et selle peab ise tellima eesti.ee lehelt? Ühesõnaga...ei ole mul veel täit selgust)
See et dokke ei pea kaasaskandma on teretulnud, samas olen ma juba niisamagi unustanud ülevaatusele õigel ajal minemast, kui nüüd dokid sahtlisse jätad, unustad raudpolt õigel ajal minna ja 1800 asemel võib trahv olla siis nüüd uue järgi 3000EEKi aga noh eks riik peab saama oma maksud kuskilt.
Helkurvesti siis ei pea olema autos nagu rekkajuhtidel?
Algselt postitas: VäikeMägilane
hea et lingi lisasid!
See et dokke ei pea kaasaskandma on teretulnud, samas olen ma juba niisamagi unustanud ülevaatusele õigel ajal minemast, kui nüüd dokid sahtlisse jätad, unustad raudpolt õigel ajal minna ja 1800 asemel võib trahv olla siis nüüd uue järgi 3000EEKi aga noh eks riik peab saama oma maksud kuskilt.
Helkurvesti siis ei pea olema autos nagu rekkajuhtidel?
Ülevaatus: Viska aeg ajalt pilk auto numbrimärgile siis tead millal minema pead:spin
Helkurvest on on kohustuslik kuid ülevaatusel seda ei kontrollita. Huvitav, et seda välja toodud pole:puzzled. Helkur hoidke igaks-juhuks ligi, sest autost väljudes olete jalakäija ja helkuri kandmine on kohustuslik igalpool.
2.Peatükk
LIIKLUSREEGLID
5. jagu
Juhi liiklusreeglid
§ 33. Juhi üldkohustused
(7) B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise korral autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma ohutusvesti.
Ärgem unustagem sellist seletust:
Hädapeatamine on sõiduki seismajätmine või -jäämine, kui sõidu jätkamine on ohtlik või tehniliselt võimatu.
Iga metsapeatus või suitsupaus ei ole hädapeatamine.
Lingvistiliselt oleks hädapeatumine selgem, tegelikult.
Vaatasin selle tunnise saate otsast lõpuni ära, tasub vaadata. Ma ei ole siiamaani aru saanud, mis nende ratturitega olema hakkab, kas nad tohivad kõnniteel sõita või mitte?
Kõnnitee on jalakäija ja tasakaaluliikuriga liiklemiseks ettenähtud ja äärekiviga või muul viisil sõiduteest või jalgrattateest eraldatud teeosa, mis võib olla tähistatud asjakohaste liiklusmärkide või teekattemärgistega.
ehk selgelt öeldud, kellel on õigus kõnniteel liigelda - jalakäijal ja tasakaaluliikuri juhil
Piirangud jalgratturi, tasakaaluliikuri juhi, pisimopeedi- ja mopeedijuhi liiklemisele
*Jalgrattur, tasakaaluliikuri juht, pisimopeedi- ja mopeedijuht ei tohi:
sõita kõnniteel,
välja arvatud tasakaaluliikuri juht
(eelmises tekstis juba oli!),
alla 13-aastane jalgrattur ja tema kuni kaks saatjat ning väikelast rattatoolis sõidutav jalgrattur lubatud lastele ja lapse/laste saatja(te)le või transportijale ehk
arvestatud nähtavasti sellega, et neil juhtudel on jalgratturi liikumiskiirus väga väike
ja jalgrattur kui sõiduteel sõitmine tee seisukorra tõttu on oluliselt raskendatud lagunenud sõidutee, teeremont, libedus, lumi ehk misiganes... tee seisukorrast tingitud takistus
Mida *****? *****, ****, *****!
«Liiklusohutuse kaks kõige olulisemat põhimõtet on, et juhil peavad olema konkreetse sõiduki juhtimiseks vajalikud oskused ja teadmised ning et ta ei tohi olla joobes. Kõigi inimeste elu ja tervise huvides on nende põhimõtete järgimine igal ajal ja igal pool,» seisab politsei vastuses.
Kui tähenärijaks hakata, siis see seab kahtluse alla igasuguse sõiduõppe. Seaduse mõistes on juhiks küll paberitega sõiduõpetaja (vähemalt B ja C kati puhul), aga rooli hoiab ju ikkagi oskusteta isik . Tsiklitest ma parem ei räägigi .
Ja siis nad imestavad, miks rahvas poliitikutest ja politseinikest lugu ei pea.