Aga otsene näide ka teemasse.
Olen korra trahvi saanud ja tegelikult asja eest. Sõitsin Volgaga veidi enne kella 12 öösel koju. Umbes 400 meetrit on veel sõita ja valgusfoori taga mõtlesin, et prooviks kuidas auto just reguleeritud karpaga jookseb. Jooksis küll - 84 km/h fikseeriti 50 alas. Ma ei vaidle vastu, et ma rikkusin eeskirja. Sel kohal on teel 6 sõidurada ja peale minu polnud teel ühtegi teist autot. Politsei polnud ka teel, vaid parklas ja täpselt kustunud tänavalgustuslambi all pimedas. (selline peitmise osa mulle selle loo juures tegelikult ei meeldi)
Politsei suhtumine oli väga viisakas ja sõbralik ning ütlesid, et kahjuks nii suure kiiruseületamise eest hoiatust siiski teha ei saa. Politseiautos istudes vaatasid, et 7 aastat pole ühtegi rikkumist ning lisas muigega: "vedanud on teil":lol Eks see ajas mindgi muigama. Saadud 700 kroonise trahviga olen ma tegelikult rahul. Min oli 600 ja maks 3000. Eks ma võtan seda kui karmavõla tasumist:D
Minu jutu mõte on see, et politsei sai võtta antud juhul trahvi määramisel arvesse minu rikkumise toimumise aega, kohta ja situatsiooni ehk ohtu minule endale ja ümbritsevale. Võrdluseks võib tuua olukorra, kus 84 km/h oleksin sõitnud päeval kell 12 läbi ühesuunalise aedlinna tänava, kus mängivad lapsed ja kõnnivad inimesed. Mulle tundub, et sellisel juhul jääb sellest 3000 kroonisest trahvistki väheseks. Seega peaks politseile kindlasti trahvide määramisel jääma kaalutlusõigus, vastasel juhul kaob ka kasvatusliku pool ära ja politsei hakkab mehaaniliseks rahakogumise masinaks.
ja mulle väga meeldib lause Küti postituste all
[Muudetud: 6-15-2008 Mel]