Liikluses lähevad trahvid karmiks.

Liikluses lähevad trahvid karmiks.

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Tegelikult ei ole enda turvavööta surnuks sõitmine ainult selle sõitja enda asi. Mul ei ole enam täpselt arvud meeles, aga ühe inimese elu arvestatakse ringi tema panusesse SKP-sse ehk väga üldsõnaliselt - ühiskonna hüvanguks/arenguks. Mõte on see, et iga inimene (on ka erandeid kahjuks) annab oma panuse järeltulijate, töö (nt otsene innovatsioon, maksud) jms näol ühiskonna kui terviku arengusse. Näiteks, kui 18 aastane sõidab ennast turvavööta surnuks jääb tema panus ühiskonnale andmata.

Aga otsene näide ka teemasse.
Olen korra trahvi saanud ja tegelikult asja eest. Sõitsin Volgaga veidi enne kella 12 öösel koju. Umbes 400 meetrit on veel sõita ja valgusfoori taga mõtlesin, et prooviks kuidas auto just reguleeritud karpaga jookseb. Jooksis küll - 84 km/h fikseeriti 50 alas. Ma ei vaidle vastu, et ma rikkusin eeskirja. Sel kohal on teel 6 sõidurada ja peale minu polnud teel ühtegi teist autot. Politsei polnud ka teel, vaid parklas ja täpselt kustunud tänavalgustuslambi all pimedas. (selline peitmise osa mulle selle loo juures tegelikult ei meeldi)
Politsei suhtumine oli väga viisakas ja sõbralik ning ütlesid, et kahjuks nii suure kiiruseületamise eest hoiatust siiski teha ei saa. Politseiautos istudes vaatasid, et 7 aastat pole ühtegi rikkumist ning lisas muigega: "vedanud on teil":lol Eks see ajas mindgi muigama. Saadud 700 kroonise trahviga olen ma tegelikult rahul. Min oli 600 ja maks 3000. Eks ma võtan seda kui karmavõla tasumist:D

Minu jutu mõte on see, et politsei sai võtta antud juhul trahvi määramisel arvesse minu rikkumise toimumise aega, kohta ja situatsiooni ehk ohtu minule endale ja ümbritsevale. Võrdluseks võib tuua olukorra, kus 84 km/h oleksin sõitnud päeval kell 12 läbi ühesuunalise aedlinna tänava, kus mängivad lapsed ja kõnnivad inimesed. Mulle tundub, et sellisel juhul jääb sellest 3000 kroonisest trahvistki väheseks. Seega peaks politseile kindlasti trahvide määramisel jääma kaalutlusõigus, vastasel juhul kaob ka kasvatusliku pool ära ja politsei hakkab mehaaniliseks rahakogumise masinaks.

ja mulle väga meeldib lause Küti postituste all:cool:

[Muudetud: 6-15-2008 Mel]
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

kiire arvutus, mitte küll väga täpne, kuid arvutage üle kui tahate:D
100 km tee läbimisel sõitmisel 90 asemel 100-ga võidame ajas kuskil 7 minutit ja sõites saja asemel 110-ga võidame kuskil 6 minutit, kuid tavapärane ongi, et maanteel ületatakse kiirust just see 10 km/h. kas see siis on oluline võit?
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Ei olegi!!!
Ma ei saa aru, kustp....st see kiirustamisemaania tulnud on.
Ise me oleme nii kuradima targad oma arvates, aga lihtsat matemaatikat arvutada ei oska, mina ka mõnikord kaasaarvatud.
Lahutame sellest 110-ga sõidetud maast maha veel need hetked, kui keegi jalgu jääb, 70-ga piiratud lõigud, mõned teele jäävad asulad, järsud kurvid, mida pole julgenud 110-ga sõita ja ei jäägi muhvigi võidetud ajast järele.
Pidurdustele ja kiirendustele kulutatud kütteenergiast ma parem ei räägigi.
Seda, et iga (toonitan - absoluutselt iga) sõiduauto hakkab lisaks veel raiskama märgatavalt suuremat lisaenergiat üle 80km/h liikudes, tuleks samuti teada (tuuletakistus).
t
Tormi
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 74

Postitus Postitas Tormi »

nad pidid isegi kustuti ja kolmnurga arvelt väänama trahve?
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Algselt postitas: Tormi
nad pidid isegi kustuti ja kolmnurga arvelt väänama trahve?
Aga loomulikult. Ilma nendeta ei saa ka ülevaatuselt läbi.

Kui Tormit matkida: Krt nad isegi trahvivad joomase peaga sõitmise eest. Tainapead rsk. :puzzled
C
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Jah, ega ma ei ütlegi, et ma isegi seadust täpselt täidan, aga samas siiani ei ole üle seaduse rängalt astunud ja minuni ei ole üksi trahv ega hoiatus jõudnud.....
Ja siiani ei ole ka minu lähiskondlastest ühtegi trahvi ega karistust ilma põhjuseta saanud... no karistada sai küll üks inimene: kahjuks olid siis karmid karistused.... toodi uut autot, millele ei oldud veel numbrimärgid kinnitatud tartust järvamaale, number oli esiklaasi vahel, kuna tegemist oli aga veokiga, ei paistnud see sealt välja ja kuna 6 aasta jooksul oli ka olnud üks kiiruse ületamine, siis võeti load hoiule, kas või kui suur trahv sellega kaasnes, seda ei mäleta, aga load sai tagasi vist alles mingi aja pärast.... nats tundus karm karistus (kus juures kiiruse ületamine oli olnud ka tegelikuses tühine, aga sellest ju märget ei olnud), aga seaduse vastu oli eksitud... nii et mis teha... nuriseda ei olnud seal midagi.
d
dzidzi
Foorumi kasutaja
Autod: 2103

Postitus Postitas dzidzi »

Algselt postitas: Mel
Tegelikult ei ole enda turvavööta surnuks sõitmine ainult selle sõitja enda asi. Mul ei ole enam täpselt arvud meeles, aga ühe inimese elu arvestatakse ringi tema panusesse SKP-sse ehk väga üldsõnaliselt - ühiskonna hüvanguks/arenguks. Mõte on see, et iga inimene (on ka erandeid kahjuks) annab oma panuse järeltulijate, töö (nt otsene innovatsioon, maksud) jms näol ühiskonna kui terviku arengusse. Näiteks, kui 18 aastane sõidab ennast turvavööta surnuks jääb tema panus ühiskonnale andmata.

[Muudetud: 6-15-2008 Mel]
Kelle elu se on lõppude lõpuks minu või ühiskonna?
Alguses tuleks naised ja pimedad kõrvaldada liiklusest , siis edasi vaadata .Selline tunne et varsti hakatakse loomadele juhiluba andma.suuremte kiiruseületamiste ja täispeaga sõitmise poolt olen aga kuidas see kedagi n¤¤¤¤¤ kui ma sõidan linnas ilma turvavööta või mul esimesed klaasid väheke toonitud?Sõidan rahulikult ja austan teisi liiklejaid ja pole siiamaani trahvi saanud turvavöö eest.Võiks parema mooduse leida riigi rikkamakstegemisel sest nii hull see liikluse seis ka nüüd pole veel.
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Nagu aru võib saada on riigikassa ikka päris tühi...:(
Ok...
Teemasse.
2003 kevadel olin koolitusel, kus Paikuse politseikooli õppejõud selgitasid
asja nii - ametnik ei pea alati algatama väärteomenetlust st. võib piirduda ka hoiatusega aga sel juhul peab ta põhjendama oma ülemustele, miks ja kuidas asi tegelikult oli...
Näiteks toodi tookord just kiiruseületamine.
Ületatakse kiirust (mitte eriti palju- 10 km/h), roolis on kena näitsik, varasemaid rikkumisi ei ole. Juht ise kahetseb rikkumist südamest ja lubab edaspidi tähelepanelikum olla.
No milleks siis kohe trahvida? ;)
Meeste puhul toodi näide sellisest situatsioonist...
Palav suveaeg, sõber tagaistmelt ulatab mahlajoogi, juht kohe rüüpab ja siis selgub, et mahla sisse oli segatud ka alkoholi!
Mida nüüd teha?
Sõitu jätkata nagu ei tohiks ju...
Tegemist ei olnud ju teadliku alkoholi tarbimisega!
Seega iga juhtumit tuleks tuleks individuaalselt läbi vaadata, mitte laksatada täie rauaga kõigile ühtviisi.
Paraku aga ei vaevuta seda tegema.
Tegelikult tuleks siduda trahvid, karistused konkreetse inimese sissetulekuga, seda esiteks (teist aspekti ma juba ülevalpool mainisin).
Hüva rohkem ei taha sel teemal sõna võtta (ma pole ju mingi jurist, vaid endine piirivalveametnik vanemallohvitseri auastmes).
Mõnusat suve kõigile ja head kulgemist meie teedel, tänavatel.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Üks lahe lugu ühest teisest autoteemalisest foorumist:

//Minu juhus oli ka suht naeruväärne: tulin poest (Rimi), otsisin suures parklas oma auto üles, tagurdasin/manööverdasin ettevaatlikult välja ja PÕMM! sauga sinine politseivurle (jalgsipatrull) oli äkitselt otse minu kõrval ja käskis sõita parkla lõppu ja seal neid ootama jääda. Ootasin, kuni jalgsipatrull kohale jõudis, nemad ütlesid, et veel tuleb oodata, kuni ka uus brigaad autoga minuni jõuab. Lõpuks tuli auto, istusin sinna sisse ja süüdistus oli, et "parkivate autode vahelt välja tagurdades ei olnud mul rihma peal" Mina sain nagu vastu õelda, et suht ebamugav niigi kitsast parklast välja tagurdada, kui rihm on peal, peab ju suht võimlema autos, et näha taha. Õnneks asi piirdus minule hoiatusega, kuigi kõik andmed/rikkumised kirjutati üles ja arvata võib, et salvestati arvutisse.//

Kahe otsaga asi jällegi.
Eks igaüks vaadaku oma rikutuse tasemelt, aga kui hästi vanu aegu meenutada, siis minu 1988. aastal sooritatud B-kati sõidueksamil (koosnes vaid platsil "garaazhi" tagurdamisest) oli turvavöö kinnitamine selle toimingu juures kohustuslik ;).
r
rizto05
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2101(70), 2101(74) 21013(83), 21063(90)
Kontakt:

Postitus Postitas rizto05 »

Algselt postitas: logman
Eks igaüks vaadaku oma rikutuse tasemelt, aga kui hästi vanu aegu meenutada, siis minu 1988. aastal sooritatud B-kati sõidueksamil (koosnes vaid platsil "garaazhi" tagurdamisest) oli turvavöö kinnitamine selle toimingu juures kohustuslik ;).

Kui ma kevadel tegin autokooli sõidueksami platsil, siis ei pidanud turvavööd peal olema.
r
ralliace16
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2103 74"

Postitus Postitas ralliace16 »

Algul ma arvasin seda sotsvõistlust mis siinakandis on üsna heaks, et olid pidevalt väljas ja tõesti said mõne inimese kätte. Kuid eile viskas üsna üle juba; nimelt siis sõidan ma veel sõiduõpilase märkidega( load tehtud, neljapäeval saan kätte), sõitsin rahus kuni asulani, seal ka ilusti ~47km/h ning seal siis haakus Politsei oma Subaruga ilusti mulle sappa, oleks ta siis ilusti pikivahet hoidnud, aga ei, istus täie rahuga mul sabas. Olgu asula lõppes, vajutasin 85km/h sisse, ei julgenud rohkem minna, juba vaikselt vaatasin peeglisse, et kaua nad lollitavad, et tõmmaku siis juba teeäärde ja kontrolligu, et mul kõik korras. Aga ei tõmmanud, sõitsid mul tagumikus kuni järgmise asulani, lootsid vist et seal asulas 30 alas saavad ära teha mulle, aga no unistada ju võivad, lõpuks viskas neil üle ning keerasid ümber ja lahkusid. Vahepeal tekkis küll selline tunne, et oleks juba load enda käes ning ise vastutaks ja oma autoga, siis oleks pidurid blokki löönud, põhjendusena toonud, et loom jooksis tee peale( aga no kahjuks Politseiautode eest maksame meie, niiet sellisel asjal pole ka mõtet).
g
grimes
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
Kontakt:

Postitus Postitas grimes »

Sõbral oli taoline situatsjoon...
Nimelt sõitis kernu poolt tallinna poole... Maanteel 90 alas... sõitis ilusti 100-ga teises reas... esimeses reas oli pikk rida ja kasutas siis vaikselt mööda sõites teist rida...
Sappa haakis aga mingi masin, mis oli tal ikka väga per***s... Vilgutab tuledega jne. Sama hetk oli pime kh ja raske aru saada, mis auto taga on.
Sõber sõitis ilusti edasi 100-ga ja ikka vilgutatakse täis tulesid jne.
Lõpuks siis kiirendab 130-neni ja tõmbas esimesse ritta... peale selle kohe tagumine auto samamoodi. Ja pani vilkurid tööle.
Siuke tunne nagu ment meelega ootas sellist reaksjooni ja sellega niimodi trahvibgi...

Selge, ment... Et siis sai kiiruse ületamise eest trahvi ja load võeti ära 3-meks kuuks...
r
Roughneck
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 08

Postitus Postitas Roughneck »

Mu isal olid selline olukord, kus ta istus linnas autosse, et sõita 100 m kaugusele teise poodi. Siis võttis politsei disko saatel järele ja tegi trahvi kohe ära.
Load on tal aastast 1987 ja tal on olnud üks avarii aga mitte ühtegi karistust.
See on ju haige kohe põmm trahv teha ja jutt läbi.

Kui ma ei eksi, siis pidi politsei olema suunav ja abistav jõud mitte trahviv jõud, Aga ju ma eksin .
Igatahes tehti trahv ära ja said kõik, kes autos viibisid. Rihmad olid lahti.

Samas politse autos olid mingisugused nolgid, ninad tatised peas, silmeees lehvivad trahviühikud. Kas see on siis politsei ?

Ja pealegi kui neid vaja on ei ole neid kusagil. See suur Järva-Jaani ja Aravete skandaal, Ehk teate. Selle ajal helistati politseisse 10 minutit, et ültse liinile saada ja siis läks aega samapalju, et kohale jõuda. Ja kui lõpuks jõudsid oli kõik põhimõtteliselt läbi. Ja kuna politsei on nagu on saavad nad avaliku korra rikumise eest karistuse ~3000 eeku.
Juba OT

Igatahes on see siis politsei ? Rohkem nagu raha teenimise võimalusega puhkepäevake.

Ja valitseb ikkagi paras anarhia.

[Muudetud: 16-6-2008 Roughneck]
d
dasf
Autod: 2x2105 2xBMW
Kontakt:

Postitus Postitas dasf »

Tegelikult vaidlen teile vastu asi on kinni ikka tugevalt ametnikus ja tema maailmavaates. Alati ei karistata maksimaalselt, oleneb rikkumisest ja inimeste omavahelisest suhtlusest.
r
Roughneck
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 08

Postitus Postitas Roughneck »

Aga on sellel vahet, kas süüdi on ametnik, või siis selline on korraldus ? Ometi nii see on ja kas muutub, seda saame teada mõne aasta pärast.

[Muudetud: 16-6-2008 Roughneck]
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Algselt postitas: dasf
Tegelikult vaidlen teile vastu asi on kinni ikka tugevalt ametnikus ja tema maailmavaates. Alati ei karistata maksimaalselt, oleneb rikkumisest ja inimeste omavahelisest suhtlusest.
Veidi küll liiklusteemast kõrvale.
Kauplusest üritas pisike kuueaastane poiss välja viia paar grillitud kanatiiba ja mõne sokolaadist üllatusmuna...:(
Küsimusele, kus on vanemad - tuli vastus tööl.
Näha oli, et tõepoolest laps oli söömata...
Mida sellises olukorras teeksite Teie?
Kas politseile üle?
Mina seda teha ei suutnud...
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

üldiselt tuleb ise tähelepanelikum olla - kui olid vööd pealt ära, siis on ikka inimesed ise süüdi - ega see kelgu nöör pole :puzzled
60 pealt kümpi matsu oleks pannud oleks tagumine esiistmel istunud nagu miilinki..

käite korra üle katuse ära on alati vöö kinni (kui on teist enam panijat)
ka linnakiirusel sõites

ei saa ma lammastest aru, kes põhimõtteliselt vööd ei kanna, teine seltskond sõidab põhimõtteliselt udukad+lähituled linnas. kui politseionu maha võtab on häda käes, et kiusatakse..
omal töökaaslane saanud 2 hoiatust ja trahvi - ikka sõidab udukatega :rolleyes

ise teeme=ise vastutame
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
m
masuurik
Autod: 1.seeria LADA

Postitus Postitas masuurik »

Võibolla on see hädaldamise põhjus. http://www.reporter.ee/index.php/2008/0 ... e-hulgast/
Ise samas ei kurda milelgi üle.
PILL TULEB PIKA EHITAMISE PEALE!
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Algselt postitas: Indy
Kauplusest üritas pisike kuueaastane poiss välja viia paar grillitud kanatiiba ja mõne sokolaadist üllatusmuna...:(
Küsimusele, kus on vanemad - tuli vastus tööl.
Näha oli, et tõepoolest laps oli söömata...
Mida sellises olukorras teeksite Teie?
Kas politseile üle?
Mina seda teha ei suutnud...
Jah, kahjuks ei tõuseks paljude käsi sellise nagamanni vastu - hale hakkab.
Aga siiski-siiski... Kas nüüd pole tol pätakal pisut karistamatuse tunnet tekkinud. Põhirõhk peaks asuma ikkagi kodusel kasvatusel, seega lapse vanematel.
Hea küll, kui pollarisse ei jätku jõudu teatamaks, siis isa-ema peaksid ikkagi informeeritud saama. Ehk teevad papa-mamma mingisugusedki järeldused oma tegevuse kohta lapsevanemana.
Ma ei ütle, et alati kõikide kaakide kõver tee niimoodi alguse saab, aga mõnel juhul kindlasti.
e
Edel
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ-21061`84, Moskvits-2140`81, Audi A4 1.8 `99
Kontakt:

Postitus Postitas Edel »

Töö juures mu paarimehel oli kevadel juhus,kus peeti kinni,sai trahvi nii lahtise turvavöö ja jääknähtudega ning lisaks trahvile ka juhtimisõigus peatati pooleks aastaks. Et sellest veel vähe oleks,võeti ära ka relvaluba! Millega see viimane küll liiklusrikkumisega seotud oli?
Kusjuures kogu sündmuste jada algas vaid lahtisest turvavööst!

Mina ise oman juhiluba alles alates viimasest aastavahetusest ning olen siiani pääsenud trahvidetta. Aga muidu enne juhiloa saamist olen trahvi saanud juhiloata sõitude eest 1996 ja 2001aastal.
Minul on Ziguli, aga mis on sinul?
Vasta