Arvata on, et nii mõnigi on sellega kokku puutunud. Kohtutäitur paneb peale sõidukile võõrandamise keelu, et raha omanikult kätte saada. See tähendab, et ARK-is ei saa sõidukiga teha MITTE ÜHTEGI toimingut. Ei saa ümber vormistada kellegi nimele, ei saa isegi värvi vahetust ega elukoha muutust regada. Muud ei muutu midagi, sõida, kindlusta, käi ülevaatusel, tee kellelegi volitus. Ei saa ka vastutavat kasutajat regada. Kohtutäituri nõue aegub 30 aasta pärast!!!
Umbes aasta või natuke rohkem võeti vastu seadus, mis sätestab, et kui kohtutäitur pole oma laiskuse või lohakuse tõttu saanud sellelt niinimetatud "võlgnikult" raha kätte 18 kuu jooksul, saab nõudest lahti. Mitte küll niisama lihtsalt, vaid tuleb täitur kohtusse kaevata. Kohtus tuleb tõestada, et ei ole maksmisest kõrvale hiilinud, 18 kuu jooksul on raha arvel pidevalt olemas olnud, et see on paljas täituri enda tegematajäänud töö. Ühesõnaga, nagu ei olekski teadnud midagi mingist täituri nõudest. Kui kohus otsustab, et tõepoolest see on nõnda, tühistab kohus täituri nõude.
Nüüd küsimus: Kas keegi on käinud selle kadalipu läbi, kaevanud täituri kohtusse, saanud arestist lahti ja kui palju on see maksma kokku läinud?
Mul on mingid ammused parkimistrahvid ja paar autot seega aresti all. Iseenesest see ei häiri, kuid vbl on ühega müügiplaanid, siis on asi selge, mismoodi müüa. Ntks ostu-müügi lepinguga, auto jääb enda nimele. Vaevalt seda autot (ei ole minu VAZ) küll keegi tahab sellise hinnaga, kuid seisab jalus ja vaja mulle teda pole. Kommirahaga ära anda pole ka mõtet, üsna ainulaadne auto. Eestis oli neid 5 tk. nüüdseks vbl. on minu oma ainus. Või kaevata täitur kohtusse? Kõige lollim on, et neid on tervelt 3, eks ma siis olen saanud rohkem parkimistrahve. Raha shaakalitele maksta kuidagi ei kavatse. Tore oleks, kui keegi on selle tee läbi käinud ja ütleb kui palju sellega asjatamist on olnud. Vbl. on see tühiasi, 10 minti istungit ja mõnu läbi?
Ette tänades...
Võõrandamise keeld
Võõrandamise keeld
-
aArvos
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131
Võõrandamise keeld
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.