Liikluses lähevad trahvid karmiks.

Liikluses lähevad trahvid karmiks.

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Autod: LADAd ca 60tk+1
Kontakt:

Postitus Postitas Ardi Soovik »

Algselt postitas: SexSix
Rikkusin seadust a,la Valesti koostatud autorong.Erakas võttis maha.Seaduse järgi kuni 6000.- Kiirmenetluse käigus sain väiksema numbri.
VAZ-iga treileri vedamise "karjäär" läbi!
Sul oli siis vale Vaz.Mul mõnes Vazi passis lubatud piduritega haagis 1500kg,st 400kg treiler + 1050kg tühikaaluga Vaz ja B kategooria juhiluba täiesti legaalne autorong.
Häda on vaid selles,et selliseid 1500kg täismassiga ja 400kg tühikaaluga treilereid on väga vähe tehtud,mis nii lai oleks,kuhu auto peale mahuks.
Enamasti on tühikaal 700kg ja kandevõime 2000kg.
Näiteks selline haagis oleks ideaalne.
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... _missing=1

[Muudetud: 5-6-2009 Ardi Soovik]
Müüa küttepuid,osutan veoteenust 3t kandevõimega kalluriga.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
u
uzzac
Foorumi kasutaja
Autod: Volvo S40

Postitus Postitas uzzac »

mul on kodus üks selline treiler mis kaalub 340kg ja veab mu kopikat kenasti mööda baltiriike edasi-tagasi...asi on ise ehitatud ja täpselt mu auto jaoks vajalike mõõtude järgi

need rendikad vms jurakad on mingite traktorite jaoks mõeldud vist et kandevõime on miljon tonni
Kasutaja avatar
petz
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 1111 OKA

Postitus Postitas petz »

Ardi kirjeldatud variant eeldab siiski BE kategooria juhiloa olemasolu, sest haagise registrimass ületab veduki tühimassi!
u
uzzac
Foorumi kasutaja
Autod: Volvo S40

Postitus Postitas uzzac »

just just..seal on hea kõlks sees...isegi tühja haagist ei tohi tarida kui selle registrimass sinu autole või B-katile on suurem lubatust...
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Autod: LADAd ca 60tk+1
Kontakt:

Postitus Postitas Ardi Soovik »

Algselt postitas: petz
Ardi kirjeldatud variant eeldab siiski BE kategooria juhiloa olemasolu, sest haagise registrimass ületab veduki tühimassi!
Sul on õigus,vaatasin oma 21061 passi üle,lubatud piduritega haagis on 1350kg.Seega selle haagise korral,on lubatud max 975kg.Ehk vedades teist ladat sellel treileril,tuleb eemaldada tema küljest 75kg,näiteks tagaistmed+tagavararatas ehk annavadki kokku niipalju,et mahuks kaalu.
Müüa küttepuid,osutan veoteenust 3t kandevõimega kalluriga.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Minu teada vaadatakse ainult passist masse:puzzled
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Minu teada korraldatakse ka aeg-ajalt pistelisi kaalumõõtmisi.
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Algselt postitas: SexSix
Rikkusin seadust a,la Valesti koostatud autorong.Erakas võttis maha.Seaduse järgi kuni 6000.- Kiirmenetluse käigus sain väiksema numbri.
VAZ-iga treileri vedamise "karjäär" läbi!
No sa laenasid jälle mõnda "Antsu" käru kindlasti :D.
Need mu volkari bussile parajad ju :P, mõtle ka mida teed :lol
A no eks olen ise kah kaks korda seda transporterit piinanud ja säädust rikkunud.
Selline masin oli treilal haakes http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... pid=143306 ja lubatud täismass kaarega lõhki. Seda oli tunda kah, kiiremini kui 65km/h ei julgenud liigelda.

Muide trahvidest rääkides, siis kaks üsna värsket lugu.
Üks pärit Norra kevadmatkapäevalt, kui koju sõites Parika raba vahel 107-ga radarisse sisenesin. Absoluutselt mitte millegagi polnud seda rikkumist põhjendada. Ilus ilm oli, tee kuiv, mets raagus, hea nähtavus, liikluseta tee .... hää oli kiiresti sõita ja nii ütlesingi. Karistuseks suuline hoiatus kirjalikus vormis.
Eile käisin Võrus JCB kopakest treila peale ajamas. Igavene jura oli sinna peale sõita, kolmas katse õnnestus. No see leiutis jäi oma sahaga gabariitidest välja ja treilal polnud luba suurema gabariidiga sõidukeid vedada kui aluse enda laius.
Kõike seda pealelaadimisprotsessi jälgisid eemalt kolm menti. Siis kui auto liikuma hakkas, võeti rajalt maha ja kukuti esmalt karjuma. Hiljem muidugi rahuneti maha, öeldi, et "vaatasime kohe, et siit saab jälle midagi ja hõõrusime käsi", kirjutati 2400.- trahvilõiv välja ja sooviti "head teed" :yllatunud .
No aga milleks meile sellised politsmendid, kes vahivad pealt, lasevad rikkumisel sündida ja siis agarasti trahvi teevad? Võru jobud, ütleks ma selle peale. Normaalne politseinik, kes ei ole peast ment vaid oma tööd hästi tegev ja tundev korravalvur oleks kohe juurde tulnud ja öelnud, et nii lai traktor SELLE treila peale EI SÕIDA ja enne liikuma hakkamist makske riigi kassasse kümnist ;).
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Antsu treila jah!

Postitus Postitas SexSix »

Ja mis seal peal veel oli!!!1200 kilo tuhimassiga fiat 131.Vöttis kopika ägisema!Tahtsin ju teise samasugusega maalt linna tagasi tulla,ARK-i!?Tehti pilti ja puha!
Aga kopikaga ei pidanud isegi käiku vahetama Loodi orus.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Loodame, et trahvi ei tehta.

Postitus Postitas SexSix »

Koju tulles Tallinnast korjasin koleegi ka peale ja vurasime Viljandi poole. Kauguses nägime vilkureid. Mõnekümne kilomeetri pärast jõutsime vilkuritele järgi. Kaks koolitatud rekkajuhti autos aga mõistus otsas! Vilkuritega (sinised) auto sõitis aeglasemalt kui antud teelõigul lubatud. Kas tohib mööda sõita või ei!?
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Sain aru, et sooritasid siiski möödasõidu. Kui seda tehes ei tekitanud liiklusohtliku olukorda ega häirinud/takistanud/seganud operatiivsõiduki tööd, siis ei ole alust trahvi välja kirjutada. Siniste vilkuritega töötavale operatiiv sõidukile tuleb lihtsalt teed anda, kui sa liigud kiiremini kui tema, siis järelikult ei sa ka möödasõiduga takistada tema liikumist. Lihtsalt tuleb olla ettevaatlik möödasõitu tehes, et juhul kui operatiivsõiduki juht peaks samal ajal kiirendama ja sa oma liiklusvahendiga jalgu jäed oled sina süüdi.
Vasta