Algselt postitas: Jonx666
Olen mina ikka loll, mõtlen ja mõtlen mix mu auto ei taha käima minna korralikult.... Sain siis aru, et ilmad veel suht jahedad ja varem võttis õhukoguja mootorist sooja õhku, aga nyyd siis õhukogujal ääred maas ja külma ilmaga raske nats käivitada.
Kas sellepärast võib ka mootor mind ja masinat nöökida, peale käimapanemist tuleb mingi paar minutit toorega sõita ennem kui auto korralikult käima saab..
Kyssa siis ka, et ennem läx mul mootorist selline jäme toru õhukogujasse, aga kuna pole enam ääri õhukogujal, et kuhu ma siis selle toru panema peax. Õigemini praegu polegi seda toru, mootori kyljes, mootoris haigutab lihtsalt toru koha pealt auk.....
Soovix veel teada et kuhu ma peax muud voolikud veel vedama... Karteri tuulutuse panin põhja alla, aga siis tuleb veel yx voolik õhukogujasse.... See mul lihtsalt praegu ripub...
Ootax nõuandeid..
Pikk jutt sitt jutt, aga loodan et eriti keeruline mu seletus ei olnud....
Külmaga käivitamisele see, et kollektori pealt enam sooja õhku ei võeta ei mõju. Külma mootori kollektor nagunii külm. Mõjuda võib vaid vabam õhu pealevool, kuid seegi rohkem selline teoreetiline oletus. Üldiselt ei ole praktiliselt mingit mõtet sellisel moel filtrikopsiku lõhkumisel. Peale psühholoogilise efekti. Mõjub umbes samamoodi kui summuti eemaldamisel. Kõigest sellest siin foorumis juba ka juttu olnud.
Keegi võiks ju konkreetsed katsetused teha. Näiteks kiirenduse aega mõõta nii kinnise kui lahtise kopsikuga.
Muidugi on positiivne kui noored õpivad oma käega midagi tegema ja tehtu tulemusi ka analüüsima. Kõige paremini õpetab praktika. Eks ka ise sai omal ajal õhufiltrit ja summutit eemaldatud ja hõisatud, et ohh kui äge.