2103 elektri "kalad"

2103 elektri "kalad"

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
m
MikkV
Foorumi kasutaja
Autod: Ma situn vikerkaari, mida te must veel tahate?

2103 elektri "kalad"

Postitus Postitas MikkV »

Tervist!
2 jama küüsis olen

Esiteks: Tagurdus tuli ei põle, nii palju tean et mass on olemas ja pirn on korras. Ise arvan et asi on tagurdustule lülitis, aga ei leia seda üles kuidagi. Äkki keegi oskab õelda kus see asub või välja pakkuda alternatiivseid vigu?

Ja teiseks kipub autol kõige juhipoolsem (16A) kaitse läbi põlema. Täna märkasin et põleb läbi just siis kui töötava mootoriga, käik sees, alla vajutatud siduriga jalgpidurit peal hoida. Alguses märkasin et esituled nagu tuhmuvad ning siis kuulsin plõksu kui kaitse läbi läks. Peale plõksu läksid tuled ilusti eredalt põlema jälle.
Kaitse mis läbi põleb on siis see millest läheb vool interjööri valgustusele, sigareti süütajasse ja kellale.

Oleks tänulik kui keegi oskaks vastuse anda :)

Mikk.
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Tagurdustule lüliti on käigukasti küljes. Ainus asi seal, mille küljes on juhtmed.
Teise mure põhjustajaks on arvatavasti piduritule lüliti, mis on samuti 1. kaitsme all, vähemalt 06 skeemi pealt vaadates. http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=4650
Jõud taga, peab minema.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Sigarisüütaja põhi võib lühises olla. Kui aga pidurituledega kaitse läbi lartsatab, on ilmselt juhe kusagilt massis või tagatules lühises. Reaalsem siiski tagatuli. Võta tule küljest juhe lahti ja proovi siis. Seejärel sama teise tulega.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
m
MikkV
Foorumi kasutaja

Kust saaks tagurdustule lülitile kõige kergemini ligi?
l
lada
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas lada »

Eks ikka auto alt. Kasti külje peal asub, kõrvalistuja pool.
m
MikkV
Foorumi kasutaja

Tänud kõigi vastuste eest. Sain vead ära likvideeritud, kaitsme põlemise tingis see et olin tgumise piduri ja sõidutule klemmi sassi ajanud :P ja tagurdus tuli ei põlend kuna üks juhe oli lahti tulnud.. tagurdustule lüliltit otsides märkasin ka seda et 2 sumpa pütti on mädad :mad:
Sellel autol vist tööd ei lõppegi ära -.-

Edit: Sumpa vahetatud ja ülevaatus puhtalt läbitud :)
m
MikkV
Foorumi kasutaja

Oleks veel natu abi vaja...
Mootori jahutusventikas ei taha kuidagi mootori soojenedes sisse lülituda :(
Proovisin siis otse akult.. töötab ilusti mõlemale poole, võtsin termostaadi vahelt välja(ühendasin juhtmed kokku) relees käib klõps ära kuid mootor tööle ei hakka, vahetasin ka enne seda kapoti all oleva ventika juhtmestiku ära(enne vahetust oli viga küljes)... ei oska enam midagi peale hakata peale ventika käivituseks lüliti toomise armatuurile kuid see idee ei meeldi mulle isiklikult väga, oleks tore kui ikka automaatse süsteemi korda saaks:)

Tänan ette ära ka juba :)
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Klõps võib käia, seega relee juhtimine toimib. Kas on relee vigane, ei saa peale jämedat plussi või juhe releest ventikani katki.
m
MikkV
Foorumi kasutaja

Uued juhtmed on nii et katki ei tohiks olla... proovisin ka teise releega, klõps käis samasugune aga mootor ikkagi tööle ei hakanud:(
a
Arvos
Foorumi kasutaja

Siis vaata kas pidev pluss on releel olemas. Läbi süüte ilmselt peaks olema aga ma pole kindel. Igatahes kontrolli seda süüde sees.
Vasta