Ole sa tänatud
Edit2: Keskluku ühendamine
Kui mul on sellised 2-juhtmelised kesklukumootorid, mida saaks juhtida nii, et näiteks avamiseks ühte juhtmesse "+" ja teise "-" ühendada, sulgemiseks vastupidi, siis kumma skeemi alusel ma peaks juhtmed ühendama http://pilt.ee/i/p/0/60/049006007d92c2.jpg
?
No oleks 2 kesklukumootorit kavas panna.
Leidsin juhendist sellise lause Igat tüüpi keskluku juhtimine (sisseehitatud releedega)
Et need releed peavad siis ikkagi kesklukusüsteemi sisseehitatud olema, mitte ei ole juba alarmiplokki sisse ehitatud?
Kahte mootorit siis niisama välja ei vea?
Algselt postitas: oxecot
Kui rohkem kui 1 mootor, soovitaks kesklukku juhtida läbi lisareleede.
2 releed, kl. 30 (COM) läheb mootorisse, 87A (NC) maandatud, 87 (NO) pidev +. Alarmiga juhid releede juhtahelaid. Kõik toited ühenda muidugi läbi kaitsmete, ühe mootori voolutarbeks võid arvestada 4A.
see on siis lingil antud skeem 4 järgi " Reevers kesklukustuse juhtimine" ? Ja need releed, millest räägid on seal skeem 4l näha?
Mis releed need muidu sellised on, mis iga lukumootori ahelasse tuleb ühendada?
Mis valemiga need 4 suunatuld korraga vilkuma saadakse, tuleks vist mingit pooljuhtdioodi kasutada?
"Rämedalt" kõik kokku ühendades ei tööta enam ühe külje suunatuled eraldi, vaid kõik 4 korrga
Paned kahe kontaktipaariga relee vahele. Ühtede kontaktide külge ühendad parema poole suunad ja teise kontaktipaari külge vasakpoolsed suunad.
EDIT: Muidugi saab dioodidega ka kui kuskil üleliigset releed ei vedele. Dioodide valikul tuleb siis arvestada suundade tarbitavat voolu. Ja dioodid tuleb õiget pidi ühendada (arvestada polaarsust).
Kui juba teema üles võeti siis ma küsiks seda, et kuidas te juhtmed kerest ukse sisse olete toonud nii, et nad ust kinni ja lahti tehes kuskile vahele ei jää või katki ei läheks. Kas kuskilt hingede pealt?
Algselt postitas: allah
Kui juba teema üles võeti siis ma küsiks seda, et kuidas te juhtmed kerest ukse sisse olete toonud nii, et nad ust kinni ja lahti tehes kuskile vahele ei jää või katki ei läheks. Kas kuskilt hingede pealt?
umbes uksepiida keskelt. trelliga auk ukse sisse, vastu auk kere sisse, aukudesse paned rüüsi, nii, et ta ulatuks mõlemasse auku sisse kui uks täiesti avatud. kui ukse kinni paned läheb rüüs ukse ja kere sisse
teine võimalus on puurida augud erinevatele kõrgustele ja siis jäävad juhtmed lihtsalt sinna vahele nii et neid ei muljuta ega väänata katki kõri läheb muidugi ikka ümber sest ni on tugevam
Kui originaalkesklukumootorid peaks ilusti kinnituma luku külge mingi kronsteni vms abil, siis kuidas need universaalsed mootorid sinna kinnitatakse? mootor kuidagi kruvidega selle ukse sisepleki külge? Ja hoovad kuidas ühendatakse?
mul, selline mure et kuidas ma ühendan juhtmed süütelukukülge? kuhu see alarmist tulev punane juhe läheb , sest kui ma mööda ei pane on seal taga 6 klemmi (süütelukul) .tegemist on 06-ga
tegemist on fighter 29 alarmiga
ostan 06 esimesi istmeid (musti) ja 06 esi ja tagustanget. txlk@hot.ee
mina ühendasin enda cobra alarmi süütelukku mineva juhtme 06 el voolu juhtmesse mis peaks olema 2 helesinist kui ma ei eksi ja ka ohutuledes on kaks helesinist juhet kuhu läksid suunatulede juhtmed ma ei tea kas sa said suurt targemaks aga ...
mul on riiulis vedelevad ka mingid sierra keskluku mootorid aga need on tõmbereleega või midagi siukest. ja käivad luku süsteemi küljest ära 2 poldiga. ise kasutan ühte pakiruumi luugi avamiseks.
ei käi küll LADA kohta, aga teooria ju sama...
niisiis, ostsin omale riisipõletaja, sel aga vaid originaal-immo peal. mina aga tahaks lasta peale panna ka kesklukku ja signa, nüüd siis põhjus miks ma siia kirjutan - mis teooria järgi nad kõik ühe puldi alla saab...
Edit: vabandan, kui liiga segaselt väljendasin end, ma lihtsalt pole ses asjas eriti kodus.
mul autol peal immo(mahavõtmine puldiga), tahaks peale lasta panna ka signa(sellega tuleb ju ka pult kaasa) - kahe puldiga (üks immo ja teine signa/keskluku jaoks) suht narr majandada. küsimus oleksgi et, kui siuke asi üldse võimalik, kes/kus/mismoodi need asjad ühe puldi alla paneks.
Tean, et Defa pakub signat, mis kasutusel originaal tehase puldi alt. Sellel versioonil ei ole kaasas pulti ja ei ole ka ilmselt raadiosaatjat puldiga suhtlemiseks. Sellevõrra ka teistest (puldiga) sama firma omadest odavam.
Seal ilmselt ka kaasas ühendusskeemid ja muud õpetused.
Defa maaletooja KGKnuttson. Esindus oli Viljandi maantee alguses. Natuke peale raudteeületust paremale. Veel peaks seda saama poodidest Autoekspert ja vist Ave varuosadest (see nüüd Knuttsoni käes).
Kuidas saab panna keskluku mootorit pagassi avama? point nimelt selles, et oleks vaja nii, et kui kesklukumootor luugi lahti tõmbab, et ta siis kohe nö kinni asendisse tagasi läheks!? signast tuleb ainult 300mAh siganaal, kui vajutada nuppu puldil!
CSG AUTOHOOLDUS www.csg.ee Autohooldus, keretööd ja modifitseerimine. 58 100 793
Keskluku mootoril ei ole lõpulülitit vaid lüliti lülitub ümber mootori hoova liikumistee keskel.
Luuki avatakse tavaliselt solenoidiga mille tõmbetugevus on keskluku mootorist suurem ning mis on normaalolekus vaba liikumisega. Peale luugi avamist tõmbab solenoidi algasendisse tavaliselt luku mehanism ise nagu see ka japside ja uue Niva salongis asuv tagaluugi avamishoob mis peale luugi avamist ise tagasi läheb.
Mõningatel autodel mille luugi avamismehanism käib kergelt saab tagaluuki avada ka keskluku mootoriga. Kui keskluku mootor ei taasta oma lähteasendit tuleb kasutada tagastusvedru.
Kui alarmi juhib tagaluugi avamist max 300mA vooluga tuleb kasutada lisareleed. Keskluku mootori voolutarve ca 4A, solenoidil veelgi rohkem.
Äkki keegi soovitaks mulle mingit kesklukku mis saaksin oma ladale panna aga samas mis poleks väga kallis!Ja äkki on ka inimene keegi siin foorumis kes selle mingi summa eest peale paneks?