Generaator ei lae

Generaator ei lae

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
Kasutaja avatar
kihnumees
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 21051

Generaator ei lae

Postitus Postitas kihnumees »

Nüüd sain siis generaatori küljest ära ja uue asemele ka pandud , aga mõlemad ei lae . Eelmise omaniku jutujärgi pidi see generaator töötama . Milles on probleem ?
Pole ennem generaatorit lahti võtnud , küsiks siis juba kohe ära ka , et kuidas neid harju puhastatakse , või kuidas seda tabletti vahetatakse ?
Iga endast lugupidav inimene sõidab LADAGA !
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Kõigepealt viska genekas stendi ja tee kindlaks, kas asi on ikka genekas. Kui on, alles siis hakka lammutama. Hiiul oli geneka kontroll stendis 25.- eek.
Otsi lanzerooni pealt pingereleed, vbl. on see läbi. Keegi siin küll väitis, et 05.07.- l ei ole pingereleed eraldi, vaid on geneka peal tablett aga mina olen näinud 05.- te, millel oli pingerelee. Ka minu 05.-l on pingerelee, kuid mul on teine genekas ka peal.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Kasutaja avatar
kihnumees
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: Arvos
Kõigepealt viska genekas stendi ja tee kindlaks, kas asi on ikka genekas. Kui on, alles siis hakka lammutama. Hiiul oli geneka kontroll stendis 25.- eek.
Otsi lanzerooni pealt pingereleed, vbl. on see läbi. Keegi siin küll väitis, et 05.07.- l ei ole pingereleed eraldi, vaid on geneka peal tablett aga mina olen näinud 05.- te, millel oli pingerelee. Ka minu 05.-l on pingerelee, kuid mul on teine genekas ka peal.
Andke andeks kallid kaasfoorumlased , aga ma tunnistan , ma ei tea misasi on stend . igal juhul kui mingi töökoda või kontroll , siis siin pole sellist kohta kuhu seda viia . mul on tablett geneka peal . niiet seda pingereleed mul ei ole .
no , tuleb siis vist nii välja , et vahetan selle tableti ära ?

[Muudetud: 19-4-2010 kihnumees]
Kasutaja avatar
kihnumees
Foorumi kasutaja

Kus asub ..?

Kus asub lanseroon ? Sain siuksest asjast nüüd alles teada , ja võimalik et oleks sellest ka abi .

" Laadimisrelee on nr.18 (asub vasakul lanseroonil paisupaaki
juures)ja kui juhe nr. 15 või 67 lahti tuleb siis laadimist ei toimu "
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Algselt postitas: kihnumees
Kus asub lanseroon ? Sain siuksest asjast nüüd alles teada , ja võimalik et oleks sellest ka abi .

Lanzeroonid on mootoriruumi küljed, mille küljes sul esitiivad on. Ehk siis vasak ja parem lanzeroon. Terve see tükk alt üles on lanzeroon. Kui sul aga tablett on, võid selle vahetada.
Ahjaa... vaata kas sul geneka küljes käivad juhtmed on terved.
Mis stendi puutub, siis see on olemas neil meestel, kes teenustööna genekaid remondivad. Genekas tõmmatakse ketiga pingi külge, rihm peale ja lastakse elektrimootorist käima. Vaadatakse laadimisvoolu ja võimsust.

[Muudetud: 19-4-2010 Arvos]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Algselt postitas: kihnumees

Tegelikult ei ole see teps mitte lansekas ega lonzheron, mida siin kirjeldati, vaid poritiib või -kaitse. Pryzkovik po russki ;).

Ei teagi, kust see tulnud on, et porika sise- ehk mootoriruumi poolset külge meil siin Eestis lonzheroniks või keelde mugandatuna lihtsalt lansekaks kutsutakse.
Kel vene keel rohkem kõrvade vahel kui seda koolis Pushkini/Jessenini luulena pähe aeti, siis võtku lahti venekeelne lada varuosade kataloog ja veendugu ise kah, et poritiiva sisekülg on pryzkovik ja lonzheroni nimetust kannab meie keeles hoopiselt poolraamiks nimetet plekikodin.

Ise kah selle harjumuse ori, et neid detaile nõnna valesti kutsun. Aga tõde tasub teada iseäranis kasvõi selleks, et kui kunagi lada originaalmaalt miskit osta või tellida plaanis või vene keelse kaupmehega tarvis suhelda, siis oskan vähemalt nimetada asju nende õigete nimedega.
a
Arvos
Foorumi kasutaja

Kui sa oma genekat kuidagi laadima ei saa, võta see kaasa ja satu Tallinnasse, küll ma siis sinuga stendis ära suudan käia. Saab vähemasti selgeks kas asi genekas või mitte.
Kasutaja avatar
kihnumees
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: Arvos
Kui sa oma genekat kuidagi laadima ei saa, võta see kaasa ja satu Tallinnasse, küll ma siis sinuga stendis ära suudan käia. Saab vähemasti selgeks kas asi genekas või mitte.
Aitäh , aga ma miskipärast usun , et 13 aastane nii tihti Tallinnasse ei satu :D , kord aastas võibolla , kui sedagi .
m
madis132
Foorumi kasutaja
Autod: lada niva(vaz2121)

Postitus Postitas madis132 »

tavaliselt 13 ajab sellist uba et lausa halb hakab, siin juhul on mingi erand!!!!!:D:D
"Ja jaa kõik on korras!" Vist.
Kasutaja avatar
kihnumees
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: madis132
tavaliselt 13 ajab sellist uba et lausa halb hakab, siin juhul on mingi erand!!!!!:D:D
ma tänan komplimendi eest :D
v
vootele
Foorumi kasutaja
Autod: azlk 2141
Kontakt:

Postitus Postitas vootele »

Ise samuti probleemi ees, panin ostetud geneka külge ja töötas. Pool tundi hiljem käivitades enam ei töötanud ja veel hiljem avastasin, et aku oli end tilgatumaks tühjendanud. Üks spetsialist ütles, et asi on dioodsillas...
Genekas ise 07 oma ehk sisemise regulaatoriga.
Vasta