jama kojameestega

jama kojameestega

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
v
Vaz2103
Foorumi kasutaja
Autod: vaz2103, vaz21063,vaz21013,vaz2108

jama kojameestega

Postitus Postitas Vaz2103 »

Lihtsalt sõidu ajal jäid seisma, kontrollisin kaitset, see on korras. Kojameeste mootoris käib mingi klõps nagu relee oma ja veel huvitavam on see, et ka välja lülitatud asendis tuleb vool peale. Torkasin testlambi kojameeste mootori juures asuvasse pistikusse ja seal ka vool koguaeg, ainult klõpsu ajal natuke heledam. Oskab keegi midagi soovitada enne kui kõiki asju üks haaval välja hakkan vahetama ei tahaks nagu niisama ka lammutada, kui keegi viga vb teab ?
Kasutaja avatar
zerosix
Foorumi kasutaja
Autod: 2106 Turbo, Audi A6 C5 TDI

Postitus Postitas zerosix »

Miski takistab kojameeste hoovastiku liikumist ehk. Kuna seal tuleseina vahel hea asju hoida siis kord oli mul süüteküünal kojameeste mootori all hoovastiku vahel sedasi, et nad samuti sõidu ajal seisma jäid.
b
Blue-Neoon
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21051 ' 82

Postitus Postitas Blue-Neoon »

võtta maha ja vaata kas ise enesest mootor töötab!
v
Vaz2103
Foorumi kasutaja
Autod: vaz2103, vaz21063,vaz21013,vaz2108

Postitus Postitas Vaz2103 »

No mul tuli ka välja, et süüteküünal oli mootori alla pugenud. Algul ei näinud seda ja alustasin lülitist ja releest, kiskusin salongist pistikuid ja juhtmeid lahti, aga kui kõik oli lahti ühendatud siis mootor ikka häälitses kapoti all, see sinna kinni kiilunud küünal andis vist massi mootorile, peale küünla eemaldamist kojamehed jälle töötavad ja mootor on väljalülitatud asendis ka vait. Tänud sulle zerosix .
b
Blue-Neoon
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21051 ' 82

Postitus Postitas Blue-Neoon »

nii väike asj tegelt aga tekkitab sihukese pea valu :D:)
l
Lada1990
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21051 - "Valge Deemon"

05 kojameestega jama..

Postitus Postitas Lada1990 »

Loodan et ei pahanda teemategijat aga mul ka probleem kojameestega. Tegime sõbraga võidu ja kuskil 120 130 km tunnikiirusel viskas kuskilt pardatsoki vahelt hea pahvaka suitsu/kärsakat ja pärast seda kojamehed enam ei tööta.. Ise arvan et kaitsmeplokis kärssas ära midagi aga muud asjad töötavad.. Ehk oskab keegi täpse vea öelda?
Ette tänades Rauno
E: Loodan veel siiski abi saada, äkki keegi oskab täpsed juhtmete andmed öelda kui probleemi lahendust ei tea. Saaksin vähemalt kontrollida.. Ja pardatsoki taga on umbkaudu 5 pistikut kaitsmeblokki keegi võix värvide järgi öelda kus seal mingi kojameeste juhet on. Kui on üldse:(

[Muudetud: 15-10-2009 Lada1990]
"Pange palun muusika vaiksemax!" "Mida? Ma ei kuulnud mul muusika mängib liiga valjusti..." ( ^^, )
l
Lada1990
Foorumi kasutaja

Ootan ikka abivalmis elektrike tagasisidet. Et keegi ei pakuks kojamehe mootorit siis see töötab kui otse akult voolu peale annan ja lisax et kõigega kojameestega seonduvalt ei toimu midagi:puzzled
"Pange palun muusika vaiksemax!" "Mida? Ma ei kuulnud mul muusika mängib liiga valjusti..." ( ^^, )
l
Lada1990
Foorumi kasutaja

Kas tõesti ladaklubis keegi lada elektri süsteemi ei jaga?:yllatunud

Aga noh kui targemaid mehi pole teen uue kojameeste süsteemi sest sitase ja halvasti läbinähtava klaasiga suur võimalus matsu panna
:sein
l
lada
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas lada »

Ega keegi läbi foorumi Sinu kojamehi ära ei paranda...otsi ise ka natuke, nt elektriskeem on foorumis täitsa olemas: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=4650
Vaata sealt robi postitatud 2107me skeemi ja olaaf on selle tähendused ka eesti keelde tõlkinud kui sealt natuke alla poole kerida. 07me skeem pidi põhiliselt sama olema nagu 05e oma.
Selle abil näed kogu kojameeste süsteemi ära, kuna ütlesid et mootor otse voolu andes töötab siis vaata kaitsmeplokki, sest kaitse arvatavasti läbi ja uuri juhtmeid ja releesi, sest kuskilt on midagi ära sulanud või kuidagi lühisesse läinud.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Süüde sees peabki sul olema kojameeste mootoril pidev pluss peal olema. See on selleks, et kojamehed sul alati end algasendisse tagasi lükkaks kui sa nad välja lülitad. Pistikusse peab sul tulema ka teine pluss, mis tuleb läbi kojameeste lüliti. Niisiis peab sul olema süüde sees ja kojamehed sisse lülitatuna peab sul tulema pistikusse kaks plussi. Kui teist plussi pole, on kojameeste lüliti lepingu lõpetanud või kaitsmeplokist lülitisse pluss puudu. Kui kojameeste lülitisse pluss jõuab ja sealt edasi mitte, siis lüliti.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Vasta