Klaasplastist "plekid"
Klaasplastist "plekid"
-
ttuuqer
- Foorumi kasutaja
- Autod: LUAZ 969m '89; 21063 '83
Klaasplastist "plekid"
Kas keegi on pannud oma tänavasõidu autole klaasplastist (või mis iganes materjal see selline plastmassi moodi on) keredetaile?? Foorumist lugesin et pannakse rallikatele aga kas neil ka tänavasõidukil mingeid plusse oleks? näiteks ei roosteta;)? Saaksin enda 05-le esimese juhipoolse "pleki" enda arvates suhteliselt soodsalt kätte. Mis targemad arvavad, kas tasub sellega jändama hakata?:puzzled
Lähen minagi, tühjad on paagid
Läbi sudu bensiinimaik suus...
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Nägin isegi seda klaasplastist tiiba seal teraviljasalves müügil. Mina selle ostust loobusin.
Kannatab kere jäikus kohe kindlasti. Kas see aga nii tähtis ongi tänavasõiduautol.
Põhiline oli aga värvi pealhoidmine. Olen näinud/kuulnud, et need tiivad ei pea värvi peal.
Ka ei ole plastist detailid tavaliselt täpsed. Kohale paigutamisega on probleeme.
Kannatab kere jäikus kohe kindlasti. Kas see aga nii tähtis ongi tänavasõiduautol.
Põhiline oli aga värvi pealhoidmine. Olen näinud/kuulnud, et need tiivad ei pea värvi peal.
Ka ei ole plastist detailid tavaliselt täpsed. Kohale paigutamisega on probleeme.
C
- PuZuP
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2106 '79
- Kontakt:
Tuuqer...vene ajal tehtigi küljeplekke niimoodi, kui ''õigeid'' saada polnud...esivanemate 407-l olid kõik tiivad plastist...kinnituskohad olid samad - auk ja polt sama koha peal ja mitte kruvidega, vaid ikka poltidega...poldid olid kinni valatud epoksiidiga...täpsustamiseks - polt on tiiva küljes...värvi pealhoidmise koha pealt motal õigus...kui natukene rohkem paindub, siis ka kiht järgi annab ning praod ka tulevad...aga tehti neid ikka nii, et õige tiiva järgi vorm ja siis vormi järgi uus tiib...
-
kkenu
- Foorumi kasutaja
- Autod: 05
- Kontakt:
Värvi pidamise koha pealt vaidleks küll vastu. Kui maha tuleb on rohkem oma laiskuse viga. Plastiku värvimisel on oma nipid ja kui neid arvestada, seisab väga hästi peal.Algselt postitas: motamees
Nägin isegi seda klaasplastist tiiba seal teraviljasalves müügil. Mina selle ostust loobusin.
-
ttuuqer
- Foorumi kasutaja
- Autod: LUAZ 969m '89; 21063 '83
tundub, et need plastist plekid on ühed huvitavad asjad
:lol
Aga endiselt ripub õhus küsimus et kas keegi neid kuskil poes müügis ka näinud on? Ja mis hinnaklassis nad on?:rolleyes
Ja mis jäikusesse puutub siis Saaremaa rally ajal puistas üks rallikas ühe tiiva jupi maha. Mul üks sõber taris selle koju aga selle katki väänamine pidi küll paras Rambo töö olema...
Ega ma väida, et see plastist plekk, mida mina nägin, sama tugev oleks, aga on ju tore mõelda, et autol on rallika juppe küljes:P

Aga endiselt ripub õhus küsimus et kas keegi neid kuskil poes müügis ka näinud on? Ja mis hinnaklassis nad on?:rolleyes
Ja mis jäikusesse puutub siis Saaremaa rally ajal puistas üks rallikas ühe tiiva jupi maha. Mul üks sõber taris selle koju aga selle katki väänamine pidi küll paras Rambo töö olema...
Ega ma väida, et see plastist plekk, mida mina nägin, sama tugev oleks, aga on ju tore mõelda, et autol on rallika juppe küljes:P
Lähen minagi, tühjad on paagid
-
lLaada
- Foorumi kasutaja
- Autod: Nokia, Nolada.
Ladale ei tohiks sellist esitiiba kohe kindlasti panna, eriti vanemale masinale. Esitiib on arvestatud lanseroni toetama ja kui õige tiib vahetada suht elastse klaasplastist tiiva vastu siis jääb vajalikust kere jäikusest puudu. Ega kohe miskit hullu ei juhtugi, mingi aja jooksul murrab lanseronile praod sisse. Õiged plekid ladale ka piisvalt odavad, minu meelest ei peaks tänapäeval sellise jamaga tegelema. Need epoksiidvaigust ja klaasriidest "plekid" olid kasutusel ikka asendusena siis kui õiget asja lihtsalt kusagilt võtta polnud.
- motamees
- Ladaklubi Auliige
Pole ju oluline, miks värv maha koorub. Fakt on see siiski. Neid mahakoorunud porikaid nähtud piisavalt. Neid ka Volgade ja Gaz 52/53 küljes.Algselt postitas: kenu
Värvi pidamise koha pealt vaidleks küll vastu. Kui maha tuleb on rohkem oma laiskuse viga. Plastiku värvimisel on oma nipid ja kui neid arvestada, seisab väga hästi peal.
Minu teada plastiku katmiseks mõeldud keemia on kallim tavakeemiast. See võib esialgu nähtava odavuse ära süüa.
Ja veel. Minu andmetel uuniku mehed otse jälestavad plastikust tiibu. Juba küljes olevad plastiktiivad vahetatakse pleki vastu. See muidugi teistel kaalutlustel.
C
-
kkenu
- Foorumi kasutaja
- Autod: 05
- Kontakt:
Ei saa ikka vastu vaidlemata jätta, kuna omal plastmassist autu. On küll oluline, miks värv maha tuleb, sa ei lase ju värvi roostes ja õlise pleki peale ega imesta siis, miks värv peal ei seisa. Plastikule läheb tavavärv ja plastikukrunt, mis samast hinnaklassist, elastiklisand on odav ja teda läheb vähe, plastikupahtel pole samuti kallis. Jah, plastik tahab vähemalt veovärvi, seega kui tikkurila või sadoliniga harjunud värvima, siis tõesti kallim. Aga arvan, et enesest ja autust lugupidav inimene ei kasuta selliseid värve.Algselt postitas: motamees
Pole ju oluline, miks värv maha koorub. Fakt on see siiski. Neid mahakoorunud porikaid nähtud piisavalt. Neid ka Volgade ja Gaz 52/53 küljes.
Minu teada plastiku katmiseks mõeldud keemia on kallim tavakeemiast. See võib esialgu nähtava odavuse ära süüa.
Ja veel. Minu andmetel uuniku mehed otse jälestavad plastikust tiibu. Juba küljes olevad plastiktiivad vahetatakse pleki vastu. See muidugi teistel kaalutlustel.
- motamees
- Ladaklubi Auliige
Ilmselt ei pea ma endast lugu. Autost hoolin ma väga. Värv sellegipoolest Sadolin.Algselt postitas: kenu
..., seega kui tikkurila või sadoliniga harjunud värvima, siis tõesti kallim. Aga arvan, et enesest ja autust lugupidav inimene ei kasuta selliseid värve.
Panin plussid ja miinused paberile (ilma emotsioonideta), selle konkursi võitis Sadolin. Ei näinud nagu mõtet asja ilmaaegu kalliks ajada.
C