K: Mis istmed panna?
K: Mis istmed panna?
Sain just 92 Acordi istmed sisse aga ilma oskusliku abita poleks küll saanud. Päris tükk nikerdamist välimise toe jätsime samaks ja sisemise aretasime uue natuke kõrgemad jäävad kui originaalid ja rool on ka paar senti seespool.paneks pildi ka aga arvutiga ei ole sinapeal et kui keegi tahab näha äkki õpetab kuidas pilti juurde panna

- arvi100
- Ladaklubi Auliige
- Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85
Toodi eelmine aasta Jõgeva ligidal olevasse lammutuskotta bee? Vaz 2105
ja seal sees korralikud pruunid dermatiinkattega istmed.Samas majas on
ka ARK`i ülevaatuspunkt.Parasjagu järjekorda ei olnud ja üks ülevaatajatest vahtis minu tegevust pealt(ise pidin maha võtma).Sain ma
nad sealt kätte ja ülevaataja küsib kas ma tahan nad oma ?igulisse(2101) panna ?Tahan jah,vastan mina.Tema kiidab et ma ei tohtivat seda teha.
:yllatunudNo aga need on ju ka ?iguli omad,mis sest et teise mudeli omad,
kiidan mina vastu.Selles see häda ongi,vastab tema,teise mudeli/margi
istmeid panna ei tohi,ei loe see ka et auto on üle 25 aasta vana(mul 1973).
Seal kehtivad valmistaja tehase nõuded ja asi mott.
Mina muidugi vedasin istmed ikka koju ära.
Nüüd rääkige AUSALT ära kuidas te nende Saabi,Fordi,Opeli j.n.e istmetega
ülevaatuselt läbi saate.Mõnel paistavad kohe silma erinevad kinnitused.
Niiet ausalt,eks.
ja seal sees korralikud pruunid dermatiinkattega istmed.Samas majas on
ka ARK`i ülevaatuspunkt.Parasjagu järjekorda ei olnud ja üks ülevaatajatest vahtis minu tegevust pealt(ise pidin maha võtma).Sain ma
nad sealt kätte ja ülevaataja küsib kas ma tahan nad oma ?igulisse(2101) panna ?Tahan jah,vastan mina.Tema kiidab et ma ei tohtivat seda teha.
:yllatunudNo aga need on ju ka ?iguli omad,mis sest et teise mudeli omad,
kiidan mina vastu.Selles see häda ongi,vastab tema,teise mudeli/margi
istmeid panna ei tohi,ei loe see ka et auto on üle 25 aasta vana(mul 1973).
Seal kehtivad valmistaja tehase nõuded ja asi mott.
Mina muidugi vedasin istmed ikka koju ära.
Nüüd rääkige AUSALT ära kuidas te nende Saabi,Fordi,Opeli j.n.e istmetega
ülevaatuselt läbi saate.Mõnel paistavad kohe silma erinevad kinnitused.
Niiet ausalt,eks.
Masin on kasin - Grigori Šaakašvili
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Polnud probleeme mitte kunagi. http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=7696
Selles kopikas olid mul ka Saabi istmed, sama doonori turvavööd ja väike Sparco kirjaga alumiiniumkodaratega kooperatiivi rool.
Selles kopikas olid mul ka Saabi istmed, sama doonori turvavööd ja väike Sparco kirjaga alumiiniumkodaratega kooperatiivi rool.
- Jonx
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2101
- Kontakt:
See istmete vahetamine ei ole küll probleem, olen ka ise autosse pannud saabi istmed ja nüüd lähevad kaks korvistet. Olen kindel et ka nendega ei tule probleemi
Autoorienteerumine, Linnaseiklused, Seikluskoolitused, Suvepäevad - http://www.seiklusministeerium.ee
-
mMADE
- Foorumi kasutaja
- Autod: LADA 21013
Korvistmed võivad probleemiks osutada ARKis ülevaadust tehes. Vähemalt mul tkkisid probleemid nendega.Algselt postitas: Jonx666
See istmete vahetamine ei ole küll probleem, olen ka ise autosse pannud saabi istmed ja nüüd lähevad kaks korvistet. Olen kindel et ka nendega ei tule probleemi
Saa saad võtta ära lada mehe juurest aga mitte meest lada juurest.
- Jonx
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2101
- Kontakt:
Eks see järgmine nädal tunda annab kui oma projekti üv-le vean. Annan siis ka tulemused, soovitused ja istmete sobivuse teada. Kas on siis lubatud või mitteAlgselt postitas: MADEKorvistmed võivad probleemiks osutada ARKis ülevaadust tehes. Vähemalt mul tkkisid probleemid nendega.Algselt postitas: Jonx666
Autoorienteerumine, Linnaseiklused, Seikluskoolitused, Suvepäevad - http://www.seiklusministeerium.ee
-
iIlmar
- Foorumi kasutaja
- Autod: 21061, Audi A6 1,8t 110 Kw 2003
Teise margi istmeid tohib panna ainult siis kui võtta arkist ümberehitus luba. Muidu (olenenvalt ülevaatuspuktist) ei pruugita enam ülevaatuselt üle lasta. Endale muretsesin ühe mazda 626 esiistmed. Ainuke asi on nüüd see, et peaks uued kronsad ja asjad aretama ja vana relsi kõrgenduse maha saagima. Äkki on keegi kes oleks nõus tegema istmete paigalduse ära? Oleks vaja keevitust ja siis võibolla ka väikesed kõrgendused, et oleks kuhu külge iste kinnitada. Äkki on keegi pannud mazda 626 istmeid enda autole sisse. Kui on siis ka ainult pildid oleks abiks.
Ilmar
Ilmar
-
iIlmar
- Foorumi kasutaja
- Autod: 21061, Audi A6 1,8t 110 Kw 2003
Täpsustus. Autosse tohib siiski panna teiste autode istmeid ilma eelnevalt ARKi ist ümberehitus luba võtmata. ARKi minnes võivad nad sulle ükskõik mid rääkida ja sedasi lihtsalt sul raha välja imeda. Niipalju nagu tuttav politseist ütles, et istmete jaoks ei ole õmberehitus luba vaja kuid on sportrooli panekuks.
Räägiti, et teise masinate istmete paigaldusega ei ole ümberehitus luba vaja. Mul probleem selline, et kui oma nullviies istun (kronsad ja istmed originaalid), siis on pea laes kinni 
Mõtlesin, et peaks vana kronsad välja lõikama ja tegema sama süsteemi nagu on nt. rallikrossi tehnilistes tingimustes kirjas, tisteerin:
[Muudetud: 13-5-2007 reiner]

Mõtlesin, et peaks vana kronsad välja lõikama ja tegema sama süsteemi nagu on nt. rallikrossi tehnilistes tingimustes kirjas, tisteerin:
Selle variandiga saaks siinid kõvasti madalamale ja minu arvates oleks selline süsteem tugevam ka. Sellisel juhul ei ole enam istme laius ka nii määrav, lihtsalt vaja uued augud puurida, kui teise laiusega istmed paigaldada. Aga ei tea mis ARK selle peale ütleb, kui ütleb.2.3.5. Iste ei tohi olla kinnitatud otse põhjale vaid kahele ristitalale, mille otsad kinnituvad tunnelile ja küljekarbile. Ristitalade minimaalne läbimõõt nelikanttoru puhul on 25x25x2mm, ümartoru puhul 38x2mm. Toru otsad peavad kinnituskohtades olema tugevdatud plaatidega. Istme kinnitused peavad läbima talasid.
[Muudetud: 13-5-2007 reiner]
Lower your standards and you'll never be disappointed!
-
mMel
- Ladaklubi Liige
- Autod: 3x fwd, 5x rwd
Lõputu teema:puzzled
Sisuliselt kõik istmed sobivad, aga tuleb tööd teha ja vaeva näha. Ma olen pannud ladadesse mazda 323, 626, oplel astra ja ford sierra istmed. Kõik lähevad ja tehtava töömaht on enam vähem sama olnud. Ikka vaja mõõta, sättida, lõigata, keevitada.
Viimasel ajal hoopiski hakanud vaatama, et lada enda istmed on täitsa head tavaliseks sõitmiseks. Mõnusad pehmed, istu nagu tugitoolis. Külgtuge küll ei ole, aga ongi hea lahe istuda, eriti talvejopega. Tagaistmest ma parem ei räägi, tänapäeva autodel oleks see nagu puupink võrreldes Ladaga.
Sisuliselt kõik istmed sobivad, aga tuleb tööd teha ja vaeva näha. Ma olen pannud ladadesse mazda 323, 626, oplel astra ja ford sierra istmed. Kõik lähevad ja tehtava töömaht on enam vähem sama olnud. Ikka vaja mõõta, sättida, lõigata, keevitada.
Viimasel ajal hoopiski hakanud vaatama, et lada enda istmed on täitsa head tavaliseks sõitmiseks. Mõnusad pehmed, istu nagu tugitoolis. Külgtuge küll ei ole, aga ongi hea lahe istuda, eriti talvejopega. Tagaistmest ma parem ei räägi, tänapäeva autodel oleks see nagu puupink võrreldes Ladaga.
- arvi100
- Ladaklubi Auliige
- Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85
Täna käisin Jõgeva ARK`is spetsiaalselt seda teemat küsimasAlgselt postitas: Ilmar
Täpsustus. Autosse tohib siiski panna teiste autode istmeid ilma eelnevalt ARKi ist ümberehitus luba võtmata. ARKi minnes võivad nad sulle ükskõik mid rääkida ja sedasi lihtsalt sul raha välja imeda. Niipalju nagu tuttav politseist ütles, et istmete jaoks ei ole õmberehitus luba vaja kuid on sportrooli panekuks.
ja vastus oli:ILMA ümberehitusloata EI TOHI teiste auto-
markide istmeid paigaldada.Samas Ladalt Ladale,näiteks 2107-me istmed 2101-te võib,kuna istmekinnitused on
identsed,ega`s nemad ei tea et siinide vahe erineb 10 mm.
Samas see rahaküsimise teema,politsei lihtsalt ei tee välja
kui sul ongi teise auto istmed.Ülevaatuspunktis täpselt sama
moodi,kas tahavad norida või löövad käega.Käega löömisel
üks asi veel:istmed olgu KORRALIKULT kinnitatud,mingitki
loksu ega loginat ei tohi olla ja visuaalselt olgu ka silmale
hea vaadata,siis ongi lootust läbi saada.
Masin on kasin - Grigori Šaakašvili