Kuidas eemaldada põrandalekinnituvat gaasipedaali?

Välimusega ja salongiga seonduvad teemad
Vasta
k
krister
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '80

Postitus Postitas krister »

Kuidagi ei saa kätte vanatüüpi gaasipedaali, mis kinnitub põrandale.

Põranda küljest tuleb kaks kruvi lahti keerata - sellega saan hakkama, aga kuidas eemaldada pedaal gaasihoova küljest?
a
allah
Foorumi kasutaja
Autod: 02, 013, 083

Postitus Postitas allah »

Gaasipedaali parempoolsel küljel, gaasihoova otsas, peaks olema lõhikseib / stopperseib (või kuidas keegi seda nimetab), mis tuleb eemaldada. Peale selle seibi eemaldamist peaks saama pedaali varda otsast maha lükata.
k
krister
Foorumi kasutaja
Autod: 2101 '80

Postitus Postitas krister »

Algselt postitas: allah
Gaasipedaali parempoolsel küljel, gaasihoova otsas, peaks olema lõhikseib / stopperseib (või kuidas keegi seda nimetab), mis tuleb eemaldada. Peale selle seibi eemaldamist peaks saama pedaali varda otsast maha lükata.
Gaasihoova otsas on selline plastmassist muhv, millel pedaali mahaliikumise tõkestamiseks kõrgem serv. See ei tulegi ära. lõhikseibi ma ei näe seal (hirmus kehva seal all toimteda ka). Lõhikseibi olen näinud uuematel pedaalidel, mis põrandale ei kinnitu.

Kui kuidagi kätte ei saa, siis lõikan gaasihoova ülevalt poolt läbi. Siis näeb paremini, kuidas pedaal seal kinni on ja saab ehk tervelt kätte.
a
allah
Foorumi kasutaja
Autod: 02, 013, 083

Postitus Postitas allah »

Ma lammutasin seda pedaali mitmed aastad tagasi ja selle pärast väga täpselt enam meeles ei olnud, kuid nüüd vaatasin auto juures uuesti üle.

Tuleb välja, et mul ka lõhikseibi ei ole, kuid soon selle jaoks on olemas (minu arvates on konstruktorid selle sinna ette näinud ja plastmassist muhv võiks varda otsas vabalt pöörelda ?siis hõõrdumine väiksem. Kuid kuna see äärega plastmassist muhv on sinna varda otsa pandud istuga siis pole seda lõhikseibi tarvis läinud. Tulemuseks on see, et 160 000 km jooksul on gaasipedaal tagant üsna õhukeseks kulunud ja plastikmuhv oli pooleldi varda otsast maha tulnud)

Kui pedaali kruvid on põhja küljest lahti keeratud siis saab pedaali mööda varrast üles, eest ära lükata (siis rohkem ruumi plastmassmuhvi ära kangutamiseks). Edasi tuleb plastmassmuhv ettevaatlikult näpitsatega vardaotsast maha kangutada (see plastik tundus üsna painduv olema ja ehk tuleb paremini maha kui soojendada teda).

[Muudetud: 5-4-2008 allah]Pilt
Vasta