Klaasitihend lekib

Klaasitihend lekib

Välimusega ja salongiga seonduvad teemad
Vasta
o
omega
Foorumi kasutaja
Autod: bemmid
Kontakt:

Klaasitihend lekib

Postitus Postitas omega »

Probleem selline, et esiklaasitihendi vahelt voolab vihma sadades vett salongi. Tean et on olemas mingi möks, mida pannakse tihendi vahele enne klaasi ette panekut. Tihend ise on korralik ja terve. Tahan siis teada,et mis on selle möksi nimetus ja kust teda võiks saada (Tallinnas)?
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Seda möksi, spetsiaalne või mitte, nimetatakse silikooniks...omab tahenedes kummile väga sarnaseid omadusi, kuid on tunduvalt vetthülgavam...

;)
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
o
omega
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Ei silikooniga pläkerdada ei taha, tahaks ikka seda korralikku spets möksi, mis erinevalt silikoonist ei kleebi kõike üksteise külge. Olen näinud küll vene autodel klaasinurkades mingit plastiliini-kummi vahepealset ainet, mida annab voolida ja mätsida. Vot sellist tahaks!
k
kenu
Foorumi kasutaja
Autod: 05
Kontakt:

Postitus Postitas kenu »

Jah, seda asja poest ei saa (minu teada). See muidu peab väga hästi, omal ajal sai puskarit aetud, siis sai sellega kõik kohad tihendatud -- pidas auru väga hästi kinni.

Kõige lihtsam on minna lammarisse ja vanade autukerede küljest teda maha kakkuda, te“has kasutas teda küllalt palju mitmesuguste kohtade tihendamisel, eriti kus vesi võis pääseda keevisliidete vahele.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

lihtsam oleks klaas eest ära võtta ning uurida miks see vesi ikkagi läbi tuleb..
minul ei tule näiteks ja samuti 90% teistest klubiliikmetest :)
ilmselt on viga kehvasti paigaldatud esiklaasis.. või on aknaraam kõver veidi..
silikooniga tuleb oluliselt lihtsam seda asja teostada.. lased tihendi ringiratast kokku ja surud klaasi uuesti ette.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Ma ei mõista miks on silikooni kasutamine mökerdamine?
Asi toimib ju täpselt samamoodi nagu on nurkade või suuremate prgude/avade silikoonimisel/akrüülimisel...näit. nurga tsentrist millimeeter pannakse mõlemale poole maalriteip(oleneb muidugi ka nurgas oleva vahe laiusest)...lastakse nurk püstoliga silikooni täis ning märja sõrmega tõmmatakse/vajutatakse silikoon tihedalt nurka ning samas toimub ka pinna silumine...laialivalguv silikoon läheb maalriteibi peale ja viimane eemaldatakse kohe....jääb ilus sirge serv...mina kui idealist tõmbab ka selle pärast siledaks, kuid see nõuab natuke eelnevat kogemust...
Klaasitihendi silikoonimisel ju samamoodi...
Kui juba puust ja punaseks tegemiseks läks, siis:Pilt
m
Mikk195
Foorumi kasutaja
Autod: ZAZ965A (1965); Honda Prelude (1994)

Postitus Postitas Mikk195 »

Algselt postitas: PuZuP
See kummi plastiliini vahepealne asi on enamasti tavaline klaasikitt...kui viitsimist ja aega on, siis nikerda aga...
Kas klaasikitt mitte pika aja peale ära ei kuiva? Ma sellega kasvuhoonet klaasinud ja pika aja peale kuivab ära ja läheb tükki. Võibolla räägime erinevatest asjadest, aga see on ainuke kitt mida mina tean, vorstidena veel kile sees.
o
omega
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Algselt postitas: olaaf
lihtsam oleks klaas eest ära võtta ning uurida miks see vesi ikkagi läbi tuleb..
minul ei tule näiteks ja samuti 90% teistest klubiliikmetest :)
Tegemist pole Ladaga

PANE SIIS KIRJA MIS MASINAGA TEGU, siin foorumis 99% juhtudest ikka räägitakse LADA-st!!!:kuri
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Algselt postitas: omega
...Tegemist pole Ladaga...
No ja siis, et ei ole Ladaga...Lada on ainuke auto siis mil on tihendiga klaas ja saab klaasi eest ära võtta? Kui oleks liimitud klaas siis sa ju ei küsiks tihendi kohta...
Omega, enne kui siia midagi uut ja uljat kirjutad, siis mine pane oma probleem täielikult paberi peale kirja...mis?, kus?, kui palju?, kas?, jne jne jne...
Algselt postitas: Mikk195
Algselt postitas: PuZuP
See kummi plastiliini vahepealne asi on enamasti tavaline klaasikitt...kui viitsimist ja aega on, siis nikerda aga...
Kas klaasikitt mitte pika aja peale ära ei kuiva? Ma sellega kasvuhoonet klaasinud ja pika aja peale kuivab ära ja läheb tükki. Võibolla räägime erinevatest asjadest, aga see on ainuke kitt mida mina tean, vorstidena veel kile sees.
Noh, kuivab ainult väliskiht seest on jääb pehmeks...seda sellepärast, et kasvuhoone peal mõjuvad ju päike, vesi ja sada muud pa**a, mis taevast alla sajab...seest jääb ta mingil määral ikka pehmeks ja elastseks...kui 15 aastat vanal kasvuhoonel vahetasin puruksläinud klaase, siis oli ikka tükk tegemist, et kitti klaasi küljest eemale nö. tõmmata/painutada...lihtsalt kitt vastu klaasi oli nö. liimunud sinna...ise olen kasutanud klaasimiskitti Ladal puuduvate kummist põhjakorkide asendamiseks...mudid sõrmede vahel pallikese soojaks ning vormid augu peale...
Klaasikiti kasutamiseks olid mingid spetspüstolid, juhe taga ja siis see vorst masinasse, seal teda soojendati ning siis suruti läbi otsaventiili - umbes nagu silikoonitoru koonusotsik...
m
Mikk195
Foorumi kasutaja
Autod: ZAZ965A (1965); Honda Prelude (1994)

Postitus Postitas Mikk195 »

See on suht loogiline, et ilmastik teeb liiga kitile. See oleneb ka sellest ilmselt, kas vesi jookseb kiti ala jms. Mul prits miski vana vene trelli otsas.
Vasta