Velgede sobivus
Velgede sobivus
-
hHentzz
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 2106
Velgede sobivus
Lugesin ,et tagaveolisel on velgede et 35-38 aga kui panna alla veljed mille et on 26 ka siis jäävad liiga koopasse sisse või liiga palju koopast välja? koopast ca 1cm väljas ei segaks. Veljed 15 tolli ja 7 laiad ning auguvahe 4x100, kas sellised veljed üldse sobivad alla või jääb laius siksile liiga suureks vms?
- Kytt
- Ladaklubi Juhatus
- Autod: 4x2102, Jeep & Toyota
Mida väiksem on et, seda rohkem velg koopas istub. Nende velgedega tekib pigem probleem, et velje siseäär hakkab rooli lõpuni keerates vastu käima. Minu 06 7" laiade R15 velgede offset on 30 ja käib välja keerates vastu ülemist õõtsa.
Edit. Panin sajaga pambusesse. Õige on ikka mida väiksem et, seda rohkem velg koopast väljas.
Edit. Panin sajaga pambusesse. Õige on ikka mida väiksem et, seda rohkem velg koopast väljas.
Peaks suht ideaalselt jääma koopa suhtes. Enda auto valged veljed olid ka 15x7 ja et28. Rehvi pole eriti mõtet üle 195/50 peale ajada. 195/55 vist viimane, mis madaldades alla mahub.Hentzz kirjutas:Lugesin ,et tagaveolisel on velgede et 35-38 aga kui panna alla veljed mille et on 26 ka siis jäävad liiga koopasse sisse või liiga palju koopast välja? koopast ca 1cm väljas ei segaks. Veljed 15 tolli ja 7 laiad ning auguvahe 4x100, kas sellised veljed üldse sobivad alla või jääb laius siksile liiga suureks vms?
Mul muidugi vedrustus jäik, taga volvo sild(20mm laiem), esisillal õõtsad ette viidud ja koopaääred taga ära painutatud ja eest sisemised servad üldse ära lõigatud.
Originaalvedrustusega kardan, et hakkab sul koopasse käima. Kui vedru jäigema paned, siis ka kindlasti amort!
.._____
./_____\ -KOPIKAS
(OIIIIIIO)
.U........U
./_____\ -KOPIKAS

(OIIIIIIO)
.U........U
- Sander
- Foorumi kasutaja
- Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
- Kontakt:
Heh, ise kavatsen suvel alla panna 15x7 ja ET 25 kuid rehvi panen madala ja venitan(175/50 või 165/45). Koopaääred ära rullida peaks juba suht palju juurde andma, kuid kui seda teed siis pead arvestama auto tiibade ülevärvimisega.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
- siim789
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 2107 90a, Ford Taunus 81a, BMW e39 530dA Touring 00a
Olen enda masina all katsetanud kahtesid erinevaid velgi mõõtudega 15"x7". Esimestel oli ET 35 ja need kippusid vastu õõtsa minema ja ka rattaid välja keerates kusagile vastu. Praegu aga kasutan 25 või olid isegi 20 ET samas mõõdus velgi ja istuvad üsna ideaalselt, kannatas isegi ühe originaal 5mm paksusega flantsi veel vahele panna ja ei läinud endiselt koopa serva pihta. Rehvi mõõte olen proovinud 195/45 ja hetkel 185/55.