Ühesõnaga, kui nt siduriga nõksutada edasi tagasi käik sees, siis käib kolks koguaeg...Ja sõites käiku vahetan ja siduri üles lasen, teeb jälle kolksu...Milles võib probleem olla ?
no kolks peaks vast siis ka käima, kui käik on sees ja liigutada autot edasi tagasi.
Kui siis ka käib, siis saab tuvastada ta asukoha kuulmise teel ,kui pole näha veel.
Kui ei käi kolksu kohapeal liigutamisega, siis anna aga valu, küll ta suuremaks läheb ja oma asukoha lõpuks paljastab!
Ka minu Ladal käib käigu vahetamise järel ja siduripedaali üles lastes kusagil kolks,eriti kolmandalt neljandale vahetades. Olen kardaane,vahelaagreid,riste vahetanud aga ikka kolksub samaviisi. Tagasilla reduktoris on liialt suur lõtk sees?
ei hakka uut teemat tegema. Nimelt endal ka kolksumaania. Avaldub näiteks siis, kui lasta auto vabalt veerema, käib kindla intervalliga nagu lööks haamriga kuhugi vastu. Esirattalaagrid on vahetatud. Kas võib ka olla viga tagumises laagris või reduktoris?
Võidusõit on nagu seks, kõik mehed arvavad, et nad on selles hirmus osavad
Sama jama siin. Kontrollida saab nii: - pane jalg taga rata ülemisele arele ja lükka teatud intervaaliga, võid tunda kuidas kolks lõõb õrnalt jalga või isegi kuuled seda. See siis viga reduktoris. Minul, tean täpselt et reduktor, proovisin vahetada pooltelge - ei aitanud.
Kui see kolks on hästi heleda häälne ja tuleb tagant, siis anna "valu" ja ma arvan, et varsti lendavad reduktori sateliidi hammasrattad laiali. Omal läbitud etapp. Muidugi eeldusel, et ristid kontrollitud ja korras.
Eiole siin mingi diffri viga, mul oli kardaanirist, vahetasin ära ja väga vaikne ja hea nüüd sõit...See kohe silmaga näha, kui kardaanirist, siis see rist kuidagi lahti ja mingid kiud väljas vms. Kui oleks differ, siis peaks ta ka undama ja blokeerub mingi 100% enne pekki minemist.
vaatan, et teema on avatud, minulgi käib tagasillas kolks. Eriti hästi on kuulda siis, kui näiteks käiku vahetada ja järsult sidur lahti lasta. või kui pärast tagurdamist edaspidi hakata järsemini sõita. tundub, nagu kostaks rohkem paremalt poolt. roomasin küll auto all aga ei suutnud samasugust häält uuesti tekitada. ainus loks on käigukastis, kui käik sees, siis ülestõstetud tagumist ratast saab natuke keerata, aga see loks ei ole selle moodigi. puksid ju ei saaks läbi olla, seal kõik kummipuksid ja need ju ei kolksu, kui läbi lähevad?
Enamasti on lühikese reaktiivvarda puksid. Kui kummi puksi ja hülsi vahe liigu suureks kulub hakkab ikka kolksuma küll. Kontrollida saad heebliga kangutades. Kardaani ristid kontrolli ka ära.