mõnikord jääb käik sisse vaz 2109
-
kkalmerolt
- Foorumi kasutaja
- Autod:
huvi on!
ja siit saab ka tarka nõu!
tekkis siis selline anomaalia.
mõnikord kui hakkad autot käivitama vajutad siduri alla, võtad käigu valja ja keerad käima, aga nii kui siduri päästad hakkab auto liikuma(aga käik on väljas)
suretad auto välja ,paned käigu sisse ,ja tõmbad uuesti välja , keerad käima siis toimib.(aga mõnikord peat seda toimingut mitu korda tegema)
ja seda teeb ta siis umbes 2 korda kuus mitte rohkem.
tegu on siis 5 käigulise kastiga
ja auto aastas 1996
1,5pritsega
kas viga võib olla siduris?
või on käigukastiga jama majas?
mõnikord kui hakkad autot käivitama vajutad siduri alla, võtad käigu valja ja keerad käima, aga nii kui siduri päästad hakkab auto liikuma(aga käik on väljas)
suretad auto välja ,paned käigu sisse ,ja tõmbad uuesti välja , keerad käima siis toimib.(aga mõnikord peat seda toimingut mitu korda tegema)
ja seda teeb ta siis umbes 2 korda kuus mitte rohkem.
tegu on siis 5 käigulise kastiga
ja auto aastas 1996
1,5pritsega
kas viga võib olla siduris?
või on käigukastiga jama majas?
-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
enne tasuks lugeda auto manuaali, kui laiama hakata oma tedmatusega.Algselt postitas: ats97
Siis on kindel, et käigukast on peetis või on see kohe juhtumas ning targem on uus kast muretseda! Mootoriõli käigukasti - no tule A......p appi!!! Mõtlete ka mehed mida teete?
ise olen läbinud ~40000km 88 aasta 08-ga ning sinine 2002 aasta samara2 on nüüdseks sõitnud 150000 mootoriõliga käigukastis - sinu jutu järgi peaks ammu kastid pekkis olema juba - kui ikka korralik õli ei juhtu mitte midagi.
Sama on räägitud mulle ka klassiku käigukastist - talveks on pandud mootori õli sisse - pole peeti läinud

tootja soovitab samara käigukasti just mootoriõli meie kliimas.
lõunas soojades piirkondades soovitatakse transmissiooniõli...
[Muudetud: 3-12-2008 olaaf]
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
"90 percent of carb problems are ignition related.."
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
No need vidinad ei mõjuta mitte kuidagi olukorda, kus "mõnikord jääb käik sisse, kuigi käigukang on neutraalasendis".
Mul on endal juhtunud sama asi, et siduriketta sees olev leevendusvedru on purunenud ja tükk jäänud ketta ja hooratta vahele kinni.
Sellest tulenevalt sidur ei lahutanud enam. Keerasin küll ajutiselt trossi peale, aga ka sellest polnud tolku.
Selle teema tegin koos pildimaterjaliga just siis, kui uut ketast paigaldasin: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=9926
Kopeering mu samaari teemast, mille mõneks ajaks lukku keerasin ja mida sina ei näe, aga näevad 30 LK liiget:
Mul on endal juhtunud sama asi, et siduriketta sees olev leevendusvedru on purunenud ja tükk jäänud ketta ja hooratta vahele kinni.
Sellest tulenevalt sidur ei lahutanud enam. Keerasin küll ajutiselt trossi peale, aga ka sellest polnud tolku.
Selle teema tegin koos pildimaterjaliga just siis, kui uut ketast paigaldasin: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=9926
Kopeering mu samaari teemast, mille mõneks ajaks lukku keerasin ja mida sina ei näe, aga näevad 30 LK liiget:
Survelaager ei mõjuta samuti käigu sissejäämist.Nüüd siis lugu järgmine ,et siduriga juhtus mingi kala....
Ühel hetkel läks käiguvahetus lihtsalt raskeks. Kohaltvõtt ,esimene läks ilusti ,teine tiba tõrkus ,kolmas kah enam-vähem ,neljandat ei tahtnud enam sisse võtta. Jätsin masina seisma ja selgus ,et sidur ei lahuta. Tross on terve ,timmisin teda peale ,aga tolku pole.
Peab ikka kasti maha kiskuma