Siduriketas kinni

Siduriketas kinni

Käigukasti, vedrustuse, pidurite ja veermikuga seonduv
Vasta
t
taivo112
Foorumi kasutaja
Autod: müüdud

Siduriketas kinni

Postitus Postitas taivo112 »

Tere, et ma tahtsin siis küsida et mida teha kui siduriketas kinni on kiilunud. Sai sõidetud ka üks kilomeeter aga lahti ei tulnud. Kust teda lahti saab lüüa?
EDIT:Keegi ei tea? Auto peaaegu aasta garaasis seisnud...
f
fanatt
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, 21063, Mitsubishi ECLIPSE

Postitus Postitas fanatt »

sõidad 1. käiguga vajutad siduri ja piduri alla ühe jalaga ja teisega kiirendad samal ajal. või vajutad siduri alla ja hakkad kaasiga jõnksutama(sõidu ajal ja soovitavalt 1. käiguga). nõnda peaks tulema.
pidur = kiiruse surm
t
tuuqer
Foorumi kasutaja
Autod: LUAZ 969m '89; 21063 '83

Postitus Postitas tuuqer »

motamees kirjutas siin teemas:
http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... 9#pid52510
järgmiselt:
KINNIJÄÄNUD SIDURIKETTA VABASTAMINE.

Kui siduriketas on jäänud kinni, peale pikka seismist, tuleks toimida järgmiselt. Käivitada mootor ja soendada see töötemperatuurini. Keerata siduri reguleerkruvi max lahutatavuse poole. Lülitada sisse käik ja vajutada pidurit. Vajutad põhja sidur. Nüüd peaks abiline vändast keerama, kuni sidur vabaneb. Vabanemise märgiks on "plaksakas" ja vända palju kergem käik. Reguleerida siduri vabakäik.

Kui Kononenko soovitus ei aita tuleks toimida Bogatsenko meetodil.
Tõsta üles tagaratas tungrauale, kasutades kindlasti tõkiskingi ratastel. Regulerida sidur max avanemisele. Soendada mootor. Käik sisse. Lahutatud siduriga tõsta mootori Pöörded 3000-3500rpm ja järsult tõmmata käsipidurit. Ketas vabaneb tavaliselt (Bogatsenkol ilmselt kleepub sidur pidevalt kinni) peale 2-3 protseduuri.

Tegemist on siis "vanade kalade" soovitustega, mis motamehe (müts maha selle mehe ees) poolt tõlgituna meieni jõuavad
;)
Lähen minagi, tühjad on paagid
Läbi sudu bensiinimaik suus...
t
taivo112
Foorumi kasutaja
Autod: müüdud

Postitus Postitas taivo112 »

Aitäh teile, eks ma proovin need näpunäited järgi ja vaatan mis saab. Hetkel veel selline jama ka et plokikaane tihen on läbi ja vedelikud hakkasid vaikselt kokku jooksma. Eks vaatab.
p
pontu
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pontu »

On ka viimases hädas kasutatud varianti kus tagaots üles, hoog sisse ja siis lased tungilt alla kukkuda. Tungi panime tagant keskele alla. Teiste soovitatud variantidega eeldatakse, et pidurid töötavad, aga aeg on näidanud et kui sidur on juba kinni, siis pole ka piduritest suurt midagi järgi.
-
-grazy-
Foorumi kasutaja
Autod: Bmw 525IA,Toyota Celica
Kontakt:

Postitus Postitas -grazy- »

Ma tegin samamoodi nagu mota,aint reguleerimis kruvi ei keerand lahti.Tuli ilma.
Bmw 525IA 141 kw 1991.Toyota celica gen3 78kw 1984
Kasutaja avatar
Hulkur
Foorumi kasutaja
Autod: Uaz,Gaz ja Lada + Lugematul hulgal läänekaid.
Kontakt:

Postitus Postitas Hulkur »

Ma sain nii siduri lahti, et 2 käiguga asvalti peal hoog sisse siis siduri pedaal alla ja siis nõksutasin pidureid. Mul ta tuli ilusasti lahti aga naabrimees rääkis, et kui ta mossel sidurit lahti sõitis siis oli hea laksakas käinud kui sidurikettas lahti tuli.
-
-grazy-
Foorumi kasutaja
Autod: Bmw 525IA,Toyota Celica
Kontakt:

Postitus Postitas -grazy- »

Sorry,valetasin natuke,ma kasutasin kohalt minekuks sellist bviisi,et panin esimese käigu sisse,ning andsin starterit,ja siis edasi vajutasin siduri alla,ning hakkasin pidureid litsuma
Bmw 525IA 141 kw 1991.Toyota celica gen3 78kw 1984
Kasutaja avatar
Hulkur
Foorumi kasutaja
Autod: Uaz,Gaz ja Lada + Lugematul hulgal läänekaid.
Kontakt:

Postitus Postitas Hulkur »

Jah!

Mul esimese käiguga ei juhtunud midagi.
Siis teisega sai suurema hoo sisse siis sai lahti raipe! :)
Vasta