Sai eelmine aasta rummudele keeratud 80mm tikkpoldid. Sel suvel Misso krossiraja tehnilises hakati kõõrdi vaatama et ulatuvad liiga palju välja. mina et mis see "liiga" on? tehti selgeks et kerest ei tohi välja ulatuda. Mõtlesin et võtan neile järgmine kord loodi kaasa et las imetlevad kui kaugel need koopa servast on.
Välja näeb selline:

Täna ei saanud tehnoülevaatuse punktis sissegi kui hakati juba ohkima sama asja pärast. Kuna ma nüansse ei tundnud siis läksin koju ja hakkasin asja uurima.
Leidsin "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded" milles velgekinnituste kohta rida:
"kui ratta kinnituspolt/-mutter ulatub välja sõiduki kere välisserva tasandist, peab sellel olema kate, mis väldib esemete kaasahaaramist. Katte servade ümardusraadiused peavad olema vähemalt 5 mm ja kate ei tohi ulatuda sõiduki kere välistasapinnast kaugemale kui 30 mm."
Mina saan sest aru siiski nii, et kuna mul poldi otsad ei ulatu ei velgedest ega kerest väljapoole, siis ei peaks ülevaatusel midagi kobiseda olema. Kas kellegil veel nendega probleeme olnud? Lihtsalt ei viitsi krt vaielda seal mõttetu teema ümber.