Probleemid PIDURITEGA (vahetamine, õhutamine, know how'd jne.)

Probleemid PIDURITEGA (vahetamine, õhutamine, know how'd jne.)

Käigukasti, vedrustuse, pidurite ja veermikuga seonduv
Vasta
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

See ei ole vanaaegne vaid just uueagne määre. Seda müüakse autovaruosade poes. Mul praegu purk millel kiri COPPER KREASE. On ka lihtsalt CU. Tavaliselt on seal piltideks piduriosad ja sumbutid. Määre ise on kullakarva. Küsi vasemääret. Osa neist on väga kallid. Purgi hind mingi 360eek. Mul pragu käsiloleva hind oli 90 tuuris. See kallim paistab kvaliteetsem olema.
C
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

http://fast.serve.ee/foorum/viewthread.php?tid=827
Seal küsisin mina trummlite eemaldamise kohta. Olen nüüdseks kasutanud nii Ardi, kui ka Põletaja pakutud võimalusi. Ausalt öeldes - lihtne nagu lapse mäng:bouncing
Ja mis peamine alati efektiivne ja kiire ka võrreldes teiste jamamistega. Lisaks on trumlid ka korduv kasutatavad:lol
r
raitl
Suletud kasutaja

Postitus Postitas raitl »

tegelikult olen mina avastanud midagi huvitavat... Alati ei ole trummli tõrkumine mitte selle keskmise ava viga, et must ja ei liigu jne. Vaid hoopis rant on sees trumlil ja klotsi seal kenasti ääre taga. Aga selleks puhuks on piduri trummel varustatud pisikeste aukudega servas. Pistad kasvõi naela sealt sisse ja lükkad klotsid äärtest eemale. Ehk siis pidurid maha. Ja lupsti:P
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Randi saab kenasti rellakaga maha. Käiaketas vahele ja libamisi üle. Siis pole teinekord probleeme.
C
s
serbin
Foorumi kasutaja
Autod: krossi 01

Postitus Postitas serbin »

Esialgne postitaja motamees
Randi saab kenasti rellakaga maha. Käiaketas vahele ja libamisi üle. Siis pole teinekord probleeme.
just mina tegin enda uutel trummlitel kah nii siis ple teinekord jebimist:D
h
hellzix
Foorumi kasutaja
Autod: 85a. 21061

Postitus Postitas hellzix »

Trummel teistpidi poolassi otsa,mootor tühikäigul tööle,4 käik sisse ja siis relakaga kallale.Tulemus peaaegu nagu treipingis tehtud.
Sinu jaoks on see ainult Ziguli.
NEEGER

http://www.isms.ee/in.php?id=sly
s
serbin
Foorumi kasutaja
Autod: krossi 01

Postitus Postitas serbin »

Esialgne postitaja hellzix
Trummel teistpidi poolassi otsa,mootor tühikäigul tööle,4 käik sisse ja siis relakaga kallale.Tulemus peaaegu nagu treipingis tehtud.
njah saab ka ilma nn "treipingita" :spin lihtsalt rella kätte ja lihvima:D
n
Nimetu
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Nimetu »

Sai ka just ees piduriklotsid ja taga töösilindrid ära vahetatud.
Peale vahetamist õhutasin pidurid ära ka.
Aga nüüd võtab ainult vasak tagumine pidur. Pedaali pumbates asi paremaks ka ei lähe. Vedelikku välja ei tohiks voolata kuskilt. Ja pidurivedelik on ka koguaeg olnud DOT4(see peaks välistama vedeliku vahutamise).

Seega mul mõistus otsas, et milles võib viga olla.
t
taxpayer
Foorumi kasutaja
Autod: Mazda 626
Kontakt:

esipiduriklotside vahetus

Postitus Postitas taxpayer »

Selline probleem mosse piduritega, et tahaks esimesi klotse vahetada, kuid ei saa kuidagi kolbe silindritesse sisse surutud. Vanade klotside abil saab mingi millimeetri neid sisse peksta aga uued ei mahu vahele. Mis abinõusid peaks siinjuures veel rakendama, et kas suurem kuvaldo või... ??
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Kuvalda ei aita siin midagi.:( Sul tuleb suportid maha võtta ja kolvid välja. Mossel käi vist suport poltidega pooleks ka. Kolvid pressipiduripedaaliga välja. Kui pedaaliga ei tule pane õhutusnipli otsa tavotinippel ja pressi õliga välja. Kui kolvid käes poleeri naad ära. Silindri seest kraabi noaga oksiid ära. Pärast määrdega kokku ja kinni (määrdeks kasutan spets määret firmaPBR RUBBER GREASE) Silindreid peab saama käega liigutada. Muidu pärast pidurid peal.:cool: Veel kui juba lahti on keera kummitihend ka teistpidi Ülemine äär allapoole. See soodustab klotsi vabakäiku.:D
C
t
taxpayer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Tänan vihje eest, teen ära. Kui siis need supotikinnituspoldid ka lahti saaks, oleks päris tore :D
p
pvr
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pvr »

ihii sul on ka selline auto :D kysimus sulle ega sa juhuslikult ei tea kas 412 esiklaas sobib 2140le mul yx 412 lammutada, endal kavas peapumba mansetid ära vahetada, aga siis peab vist kõikides silindrites sammuti “mansetid ära vahetama:rolleyes. sest muidu vist lõppeb kurvasti
t
taxpayer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

üht-teist olen nokitsenud selle masina küljes aga klaaside kohta ei oska küll midagi öelda :(
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Minuteada on 412 kere täpselt sama mis 2140. Seal ainult välisilme parandamiseks staffi disainitud. Klaasid ( v.a. esiukse klaasid uuematel mudelitel) mootor ja käiguosa on omavahel vahetatavad. Kui töösilindrid korras ei pea nende mansette peasilindri omadega koos vahetama.
C
p
pvr
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pvr »

ma mõlesin, et kui vanad mansettid on iidamast aadamast ligunenud selle tundmatu piduri vedeliku sees ja nyyd tulen mina lasen vana välja ja uue sisse mis arvatasvasti on teist sorti siis ega see neid ära ei söö sest nad jäävad selle solgiga ikke kokku ju natuke:rolleyes
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Nad võivad muidugi jooksma hakata aga sellepärast, et sa paned vedelama õli sisse. Üldiselt soovitan tagant silindreid vahetada mitte mansette. Tagasilindrid ise suht odavad. Manseti vahetus ei anna alati tulemust (silindril allpool roostetäpid sees) Esimesed silindrid juba suht kallid. Seal tasub mässida. Eriti Mossel. Aga proovi kõigepealt ilma vahetuseta ehk ei hakka tilkuma. Kui kuskil leke näha siis tööle.:cool:
C
t
taxpayer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Heh, võtsin paremalt eest sadula maha ja ainult üks neljast kolvist liikus, teised olid kinni roostetanud. Üks suurem kolb jäigi momendil lahti kangutamata, kuna sadul rippus mul auto küljes nende kahe vooliku otsas (mida ma lahti ei saanud võtta) ning väga halb oli opereerida.
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Võta sadul auto küljest ära. Selleks pigista käsikruustangidega õrnalt pidurivoolikud kinni. Siis ei lähe õli kaduma ja laga ka vähem. Pärast õhutada ainult seenurk, kus töötasid. Muudest tegemistest on kirjas eespool. Pidurivoolikud tulevad alati suporti küljest lahti. Probleem võib autopoolses otsas olla. Ühe ikka lahti saad. Teise saab juba kergemini otsast ära keerates sadulat vooliku otsas. Ära sa ainult voolikuid vahetusse lase. Need PEAVAD samasse auku minema. Märgi kasvõi ära.
C
t
taxpayer
Foorumi kasutaja
Kontakt:

autopoolse osaga ongi see häda, et need torud seal võivad murduda ja ma ei raatsinud kangutada, pärast vaheta pool torustikku ära :P
n
Nimetu
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Nimetu »

Kas tõesti ei ole siis kellelgi mingeid soovitusi, mida ette võtta?
Vasta