Esimese stabilisaatori pukside vahetus

Käigukasti, vedrustuse, pidurite ja veermikuga seonduv
Vasta
k
Kaalikas
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2106

Postitus Postitas Kaalikas »

Tervist!

Kuna foorumis otsingut tehes ei leidnud vastust küsimusele, siis küsin siin.

Kuidas vahetada keskmisi esimesi stabika pukse või kuidas olete teie seda teinud?

Parimatega
Kaalikas
k
Keskküla
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21011

Re: Esimese stabilisaatori pukside vahetus

Postitus Postitas Keskküla »

Juhiste puudumisel hakkasin leiutama. Panen protsessi kirja. Olek väga tänulik kui keegi kes päriselt oskab samuti teadmist jagaks.

1. Pukside eemaldamine.
Keskmised puksid on kahe metallist aasa vahel mis on omavahel kokku valtsitud. Parema teadmise puudumisel lõin need valtsid meisliga lahti ja tegin detaili kaheks.

2. Esimese puksi paigaldasin stabikal. Panin puksi ümber stabika ja surusin siis metallitükid kruustangide vahel kokku. Tagusin valtsid uuesti laiaks ja kinni ta jäi. Ei meeldi see meetod. Detailid paindusid ja otsa kumerus pole enam õige. Kriimustasin uue värvi ära ja tegelt ei istu asjad koos päris nii kenasti kui mulle meeldiks.
20250623_105456.jpg
20250623_105456.jpg (248.29 KiB) Vaadatud 280 korda
3. Teise puksiga proovisin kõigepealt metalliosad omavahel kokku valtsida ja puksi seejärel sisse suruda. Käsitsi surumine ei õnnestunudki. Kasutasin vedrusurujat, kahte suurt seibi ja hunnikus pidurisadula siinide liugmääret. Keerasin kogu koostu kerge oinge alla ja siis kruvikeerajaga meelitasin servad sisse.
20250623_104045.jpg
20250623_104045.jpg (403.04 KiB) Vaadatud 280 korda
Foto muidugi taipasin teha alles siis kui asi koos oli.
Seejärel venitasin puksi-klambri koostu stabikale. Hulga libestit jälle igale poole, aga ma ei tea kui edukas see oleks olnud kui ma ei oleks stabikat enne liivapaberiga üle käinud ja ära värvinud. Ikka tegu oli stabikas puksi sisse saada. Fikseerisin stabika kruustangide vahele ja siis õnnestus kuigi jõudu kulus kõvasti. Kui aga peale sai liikus üsna kenasti.
20250623_104443.jpg
20250623_104443.jpg (283.19 KiB) Vaadatud 280 korda
Selline seiklus siis. Kui uuesti peaks tegema ei oleks keskmiste pukside klambreid lahti lõhkunud. Oleks vanad puksid maha libistand või välja lõhkund ning vahetanud selle viimase meetodiga. Aga see minu leiutis. Kui keegi teab mis on õige meetod või on mõnda juhendit näinud siis palun andke teada.
Vasta