Probleem pärast pidurivõimendi ja peasilindri vahetust

Käigukasti, vedrustuse, pidurite ja veermikuga seonduv
Vasta
a
andres
Foorumi kasutaja
Autod: lada 21063

Postitus Postitas andres »

Vahetasin oma 063'l pealkirjas nimetatud asjad, põhjuseks piduriõli kadumine ja susin pidurdades.
Pärast uute detailide külge keeramist tekkis aga probleem sellega, et pedaal oli raske. Ehk võimendi ei tööta. Proovisin testida ka, ehk hoidsin pidurit ja panin auto käima - ei midagi. Nüüd panin külge oma vana pidurivõimendi ning probleem pm sama, pedaal raske, kuigi natuke läks paremaks. Samas, kui vana võimendit samamoodi testisin, siis ka tollel ei vajunud pedaal alla poole.
Siit küsimus - kas uus peasilinder saab sellist jama põhjustada? Äkki tegin ma ise mingi vea uusi asju külge pannes? Vaakum on igatahes olemas, voolikud kinni, ratastest õhutatud.
Kui pidurivõimendeid vahetasin, siis proovisin niisama neid "kuivalt" tööle rakendada (mootor käib, voolik küljes) ning käitusid teised täpselt ühte moodi, ehk natuke nagu tundus, et vaakum käega selle varda alla surumist lihtsustab, samas mingi ekspert ma pole, äkki siis ikkagi ei aita...
Igatahes, asi on minu jaoks väga müstiline, mõlemad võimendid käituvad samamoodi, samas vana töötas enne korralikult.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Miks sa sele vana võimendi üldse vahetasid?
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
a
andres
Foorumi kasutaja

Kui pidurdasin, siis susises. Veaks pidi olema siis, et võimendis membraan läbi.
Silinder on muidu see http://www.autoladu.ee/varuosa/2563/20657/
uus võimendi on vanadest varudest.
a
Arvos
Foorumi kasutaja
Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131

Postitus Postitas Arvos »

Ma seda sinu uut vanadest varudest võimendit väga ei usaldaks.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
a
andres
Foorumi kasutaja

tekkis omalgi see kahtlus, kuid varem enda võimendi ju võimendas, nüüd nagu enam mitte nii väga... kas võib siis asi selles olla, et vana silinder oli "lõdvem" ja võimendi jõud käis sellest paremini üle?
a
andre.palang
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21074; primera p10

Postitus Postitas andre.palang »

Aga tõmba vaakum lahti ja vaata mis siis teeb, kui ilma vaakumita on sama raske siis arvatavasti tuleb see võimendi ka metsapoole saata. Kuid samas kus sa pedaali ikka surud kui süsteemist õhk korralikult väljas. Õli ju kokku ei pressi!
Kasutaja avatar
fless
Foorumi kasutaja
Autod: 2103 & 21011

Postitus Postitas fless »

Ära nüüd veel miskit minema loobi. Esmalt kontrolli üle klapp, mis on vaakumvooliku ja võimendi vahel. Toosama metalljunn kipub tavaliselt vigane olevat.
Selle metalljunni sees on klapp, mis peaks õhku ainult ühtepidi läbi laskma.
a
andres
Foorumi kasutaja

see klapp on siis siin poldi all, saan ma õigesti aru? http://www.upload.ee/image/3198828/DSC_0145.jpg
kopsurõhuga ma ei suutnud kumbagi pidi sealt õhku läbi liigutada, aga eks ma keeran selle lahti, vaatan, mis vastu paistab.
a
andres
Foorumi kasutaja

minupoolt võib teema kinni lüüa, panin järgmise võimu peale ja pidurid, kui kännu taha :D
Vasta